![]() |
![]() |
![]() |
Центар - Скопје |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1112131415 57> |
Author | |
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Ние сме на ниско еволутивно ниво за да имаме мастер план или било каков план за развој на Скопје.
|
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
kiriOK ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Tamworth,UK Online Status: Offline Posts: 1023 |
![]() ![]() |
Кој ги купува сите оние грдни станови?
Знам дека ми збореа луѓе дека новоизградените згради на Јужен Булевар дремат 80% празни веќе неколку години. Инаку волкава градежна офанзива е и штетна,освен ако решиле пола Македонија во Скопје да је доселат. Зборев со еден постар жител на Стар Аеродром,нели таму највеќе се гради моментално.Ми вика ова има да личи на Индија кога ќе се заврши. ![]() Edited by kiriOK - 22-Apr-2015 at 01:54 |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Кај Католичка.
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Во близина на Католичка црква
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Капиштец
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
kiriOK ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Tamworth,UK Online Status: Offline Posts: 1023 |
![]() ![]() |
Многу подобро така за помладите,отколку масовниот тренд што е каде под еден кров живеат три генерации.Јас знам многу примери каде во 60 м2 живеат и баба и дедо и мајка и татко и две деца,знам и случаи од типот каде живеат сите овие горенаведени плус братот на таткото со жена и две деца во 70 м2. Само мислам дека повеќето од тие што ги купуваат становите се надвор од Скопје..во тој смер веројатно си во право. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Дебар Маало
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Интересно изгледа ама е на погрешна локација. Таму требаше да има мала црква и паркинг. Сега е на 5 метри од зградата на кино карпош
|
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Kid_A ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2014 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
Во Центар, некаде кај католичка црква...
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Stil 1990 godina.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во нас. Дебар Маало (дизајнот е на студиото Stone Design)
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
antigona ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 16-Jan-2012 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
SugarBlue ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 02-Aug-2015 Location: Eindhoven Online Status: Offline Posts: 42 |
![]() ![]() |
Баш сакав ова да го пишам. Ќе беше одлично доколку Маџар Маало го направеа со вакви градби, а не во "транзициско-мафијашки" стил. |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
ova a sepak ne skapa ne ti drzi voda. za stanbena zgrada vakvi prozori i vakov tip na fasada retko koj investitor bi se slozil da plati. inaku da, nenapadna e i ubav izbor na boi i materijali. ne znam kako se reseni stanovite vnatre, megutoa mi deluva kako da ima mnogu mal broj na prozori vo odnos na dolzinata na fasadata, osobeno okolu agolot. najverojatno ima po eden prozor vo sekoja soba/dnevna, sto spored dimenziive e daleku od dovolno Edited by xnx - 05-Aug-2015 at 13:54 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во меѓувреме, на скопско Водно...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() фото: mkd.mk Edited by stef4o - 07-Apr-2022 at 17:00 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1112131415 57> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |