![]() |
![]() |
![]() |
Катна гаража Смилевски конгрес - кај МНТ |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 7> |
Author | |
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
Јас гаражава би ја прелепил со огромни билборди, може и екрани на кои ќе се вртат реклами за настаните во МНТ, МОБ...
![]() Плаче за такво нешто, сепак со вкус и педантно да се направи. ![]() Без врска пробав нешто, ама, преку Гоце Делчев колку луѓе поминуваат дневно и таман имаат време да видат што се случува. Перфектна позиција за такво нешто. Edited by Bojan10 - 20-Mar-2015 at 18:09 |
|
Од чаламот си патиме!
|
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
Види го рендерот на првата страна.Апсолутно фасадава не дозволува поставување на такви работи.
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Јас сум голем противник на вакви циркусот. Монитори, реклами глупости. Се сеќавам со еден германец кога бевме во Охрид ми вика градот е прекрасен, но овој мониторите во центарот не можам никако да го разберам. Во град каде што секое каменче е историја, езерото чиста медитацијата, да ставиш таков монитор е како да си пукаш во нога. Е тоа е.
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
garazava e tolku teska da se izvede alal da im e na tie sto gi pravat oplatite i detalite za betonot. ako ostane kako sto e predvidena ke bide mnogu interesna, kako skulptura izvajana od beton.
osobeno sum oduseven od delot sto se gleda na slikata kade betonskiot zid od delovniot del preminuva vo toj na spiralnata garaza dodeka toj od garazata vlaga vnatre vo delovniot.. uff ne znam dali nekoj me razbra hahahaha e sega sto sve ke im tekne da smenat dodeka da se dovrsi ne znaeme Edited by xnx - 21-Mar-2015 at 00:22 |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Тазе фотки
![]() 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() |
|
![]() |
|
Spiridon ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 03-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 70 |
![]() ![]() |
Ама имево-"Смилевски конгрес"????Кај се паркираше-Во Смилевски Конгрес.Ја сум во "Тодор Александров".Ај ќе се најдеме кај паркингот Пере Тошев.Стадион Филип,сала Сандански,Трајковски...Кој ли е кум на сите овие објекти?Веројатно на оној што си игра со градов,само ете,си се прашувам понекогаш...
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
luda rabota, katni garazi pocnaa da gi krstuvaat po istoriski nastani
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Според мене да именуваш катна гаража во име на јунак е навредливо. Ти се паркира кој стигне. Училиште или булевар ок ама паркинг...
|
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Чекајте кога секое дрво (од оние што останаа) ќе добие свое име според некој војник од фалангата
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
Какво име треба да се даде на катна гаража, курбла, ауспух, или можеби Ајритон Сена, мене ако ме прашате најсоодветни се фичо, тристач, трабант! Каква перверзија се горните натписи, срамота било да се даде име на историска личност на катна гаража бидејки во неа се паркирале коли, можело улици, бидејки таму паркирањето е многу понежно и автомобилите внимаваат да не го оскрнават ликот и делото на името на улицата. |
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Катна каража МНТ
Катна гаража Цветен Пазар Катна гаража Беко Катна гаража Пошта Катна гаража Соравија или ГТЦ Такви имиња доликуваат за катна гаража! 99% од имињава луѓево ги слушаат ако не првпат тогаш вторпат во животот! |
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Постојат многу креативни имиња за да се именува еден објект, но - за жал - поради идеолошка заслепеност кај нас најчесто се одбира најнесоодветното име.
Конкретно, за катниве гаражи, можеа да се одберат имиња на градови од Македонија - катна гаража Дебар, катна гаража Охрид, катна гаража Штип, катна гаража Велес итн. Зашто катна гаража Смилевски конгрес е навистина смешно име за гаража - тоа повеќе прилега на улица. |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
леле луѓе, ја пропуштате поентата... се работи за проклета гаража... зошто мора да има име? зарем паркингот кај мене пред зграда треба име да има?
само како и обично, кај нас сите се фаќаат за најпростата и најнебитната работа на цел свет што може да постои... не е битно како изгледа гаражата, што ќе опслужува и како ќе функционира, битно е како ќе ја крстиме, затоа што сме факинг национално опседната и комплексирана земја |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
Petar Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Sep-2014 Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
У суштина мислам дека е добро објектите да имаат име, но секако прикладно според функцијата. За мене е огромен проблем што автобуските станици немаат име, тоа е многу поважно за еден град. Како странец ќе се снајде во јавен превоз во Скопје не ми е баш јасно.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 7> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |