build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Облакодери во Скопје (општо)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1213141516 25>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
ovaj_stariov View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote ovaj_stariov Quote  Post ReplyReply #261 Posted: 04-Nov-2008 at 00:56
Previous
Не знам за што не ти се допаѓа крстот.
Го прави Скопје препознатливо по нешто.

Малку офтопик
build.mk, гради форумска историја
Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #262 Posted: 04-Nov-2008 at 01:38
Дури сега го приметив ова пошто целава прикаска  со облакодери ми е нереална

а канцеларијата на Андревски би била во форма на топка сместена на највисоката ламела и би имала површина од 2.500 квадратни метри.

Crazy Puke

Значи нешто ко новиот стадион на цска

Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #263 Posted: 07-Nov-2008 at 02:18
За наши услови мислам дека во нишкава може да ги спомнеме и најавените 25-катници (онаа на министерството за култура и овие на G mall), ионака ништо повисоко во државава немаме...

Edited by Cloverstack - 07-Nov-2008 at 02:19
Back to Top
beTon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote beTon Quote  Post ReplyReply #264 Posted: 16-Dec-2008 at 02:25

гледам дека и двајцата не сте оделе на кино последно време! филмот последниве десет години што се вртеше по цел свет не зависеше од тоа дали ќе оди некој да го гледа или не или дали е направен со вкус, битно беше да се снима. ваквите муабети  исклучиво се тераа заради хир и престиж, а кога веќе банките од сесрце фрлаа кредити зошто па да не ги цицаат истите некои визионери од некои концерни?! се си одеше супер се додека балонот не почна да се издишува пред некое време! па така и ние чекајќи во редот на надежните сега ќе застанеме во редот на фантазерите, а да биде посмешно оправдувањето за нереализираните соништа ќе бидат некакви имотно правни спорови...

но доколку државата влезе како коинвеститор, можно е да се мрдне кон реализација на вакви хирови. незнам колку човек треба да е луд за во вакви времиња да вложува во филм аз кој веќе не се наоѓа квалитетни режисери и продуценти, но не ме чуди владава за да го истурка муабетов да се реши и на ваква егзибиција! но ако работат на облакодер во исто време би им препорачал и да работат или на метро или на брза железница попат па ако веќе правиме во центарот менхетен тоа до крај да го истераме.

поверојатно е дека кај на лсл работата е повеќе од препишување, кај нас е држење лекции пред збунет балкан! дали од истите тие предавања ќе видиме аир тоа ќе мора да причекаме! види меѓу сто слушатели бар еден ќе праша кај може да се купи книгата Smile па на крај ако го бендиса дизајнот може и ќе фрли некој денар за да ја има во сопствената колекција, и нормално тоа ќе го направи од хир а не од некаква економско-научна потреба...  

Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #265 Posted: 16-Dec-2008 at 03:26
Еееее Бетон ќе го затераме муабетот накај светскава криза. Бек ту да топик! Кризива можеме да си ја тераме у меана.
Back to Top
beTon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote beTon Quote  Post ReplyReply #266 Posted: 16-Dec-2008 at 03:42
па реално само нас може да не затера ваков баксуз, покрај толку кампањи за инвеститорскиот рај, уште повеќе што и веќе потпишаните договори се успиваат!

единствена колатералка од оваа ситуација е преголемото его кое заради преголемите очекување ќе направи само помизерно да се чувствуваме! но има позитивни страни на муабетов, утре по едно сто години ќе ги документираат овие амбиции во некое Досие Скопје за тоа од каде дошол поривот за облакодери во северна Македонија!
добро има нешто тука + ефекти и врз масирање на јавното мнение како би се растеретиле луѓево со нешто по визионерско отколку постојано да слушаме муабети како ќе не снемало и ќе не голтнеле доколку не сме отишле наваму или натаму, исто ако некој на избори добива највеќе поени тоа е оној што има најдобар маркетинг, а за маркетинг се користат и рубрики како црна хроника и верувале или не...

сепак мислам дека бар на бојо визиите ќе видат бел ден, со оглед дека интензивно работи околу расчистувањето на теренот кај неговата парцела за висококатници! може сега и трифка откако излезе од вардар ќе се сврти и тој на некоја слична екскурзија со паметот па се на се во брзо време за едно 5 до 10 год сигурно ќе имаме бар едно 5 педесеткатници! 
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #267 Posted: 16-Dec-2008 at 04:12
@ lsl

Па да беа реални очекувањата пред кризава, тогаш кризава дефинитивно ќе беше валидна тема за во оваа нишка. Вака може да биде евентуално само лажно оправдание зошто не се реализирале будалаштините кои и без и со криза си остануваат неостварливи будалаштини.
Штета што енергијата не беше насочена кон 2-3 пореалистични цели, наместо толку многу колосални глупости. Така можеби и покрај кризава ќе истуркавме нешто, а во секој случај и кризата нема да трае вечно па проектите спремно ќе чекаа поволен момент.

@ beton

Нема тука никаков баксуз. Глобалнава финансискава криза беше предвидена уште прилично одамна (ако те интересира, тоа е недвосмислено документирано во безброј студии, чланци, блогови, јутјуб клипови... неколку години наназад... не е тешко да се ископа цело богатство информации на таа тема по интернетов)
Ако забеган човек како Киро не можел да ја согледа финансискава криза на време, тогаш таков пропуст дефинитивно не требаше да и се случи на владата. Значи не е до баксуз туку до лошо управување, неспособност, неодговорност... (И да се дистанцирам од можна интерпретација дека завземам политичка страна, да нагласам дека не верувам дека оние другите подобро би ја дочекале кризава. Ништо чудно, тешко дека ќе се најдат многу примери во било која земја политичарите на време да го согледале и се посветиле на овој проблем... Политичарите сепак секаде ако не исти тогаш се барем слични - не им е многу по ќеиф да гледаат за подолгорочното добро на општеството, во тоа има многу работа а малку политички и друг профит)

Туку ај да не забегувам, еве да кажам за најавите на Бојо. Не знам колку да се радувам а колку да се плашам. Бојо има докажано дека вкусот му е прилично слаба страна и којзнае што има измислено таа бараба да ни насади во центар на градот! Се надевам дека моите стравувања ќе бидат побиени.
Back to Top
beTon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote beTon Quote  Post ReplyReply #268 Posted: 16-Dec-2008 at 04:42

абе јасно е дека ова со кризава беше одамна очекувано, само што нас ни се посреќи баш кога почнавме да подрипнуваме со волјата, но сеуште не дошол моментот за целосен колапс има уште нешто време да се гребеме те лево те десно... инаку на нет не да има муабети за кризава тоа само треба човек да не почне да чита инаку ќе зажали што воопшто почнал, мислам дека постојано сетне ќе го прогонува таа мисла и во најмала рака ќе му стане секојдневна тема за проверка или вечерен успивен коментар! инаку топло би ја препорачал анимиранава бајка за капиталистичкиот way of life (кој ако не пукне од прејадување сигурно сам ќе се изеде - сцена 26:30-28:30) http://isohunt.com/release/81272/?poster=Di...gVoice&cat=-1 

што е до бојо, незнам зошто сите верувате дека се работи за негов вкус, човекот е од калапот на ѕинго, се пробил од 0 до 99 за кратко време и него освен трговско спонзорски муабети, друго ниту го интересира ниту пак има време за тоа! мислам дека овој муабет околу проектите им го има оставено на спонзорите кои нормално ќе ископаат асолни тимови за проектирање или веќе некој готов проект ќе му го отстапат! бојо е само фигура во цела приказна. нејќам да преудицирам кој стои зад него т.е. да клеветам, но човек не треба да биде многу упатен за да сконта како интендант на јна станал доктор на науки а капак па има и сопствен универзитет кој наоружан со најтоп акредитации! ќе биде смеење сега со телевизијата кога ќе ја отвори но не верувам дека ќе дотера до претседател на држава , амбиција која ја имаат пример други веќе утврдени медиумски координатори во МКД...

Back to Top
BOJAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BOJAN Quote  Post ReplyReply #269 Posted: 16-Dec-2008 at 11:50
Какви стокатници, какви бакрачи. Нека не перат мозок на народот. Ние не можеме да одржуваме објект како Транспортен центар, дванаесеткатниците низ градов, а камоли вакви зданија. А дека сме мегаломани, тоа е точно, ќе направиме нешто, а потоа младите генерации по нас ќе се чудат како да го одржуваат!
Back to Top
Vladimir P View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Vladimir P Quote  Post ReplyReply #270 Posted: 16-Dec-2008 at 21:36
Previous
102 % стојам зад оваја твоја констатација
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #271 Posted: 21-Dec-2008 at 15:26
mi tekna nesto interesno....
slikata go zema od pbanks ama nazertot e moj LOL ako ja gradat  g-mall

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #272 Posted: 21-Dec-2008 at 15:28
sorry.. ... vaka ako ja gradat g-mall togas vaka moze da izgleda od kalle
neli izgleda ubavo??
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #273 Posted: 21-Dec-2008 at 15:39
Си ја погодил локацијата  Thumbs%20Up

Ама кога веќе си се зафатил за оваа работа, си можел да го додадеш и облакодерот на Бојо (со кугла на кровот)  LOL
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #274 Posted: 21-Dec-2008 at 15:51
SmileBig%20smileThumbs%20Up

ama toj sto go napravil ova slika e super deka vaka nekako moze da izgleda skopje
1.Театар "Центар"  koja treba da bide 25 ,e taa belata
2.Stokatnicite ili pedesetkatnicite levo , cervenoto
Dunno
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #275 Posted: 21-Dec-2008 at 15:56
Не па ти, оваа „визија“ нема врска со реалните планови. Ова е направено чисто како некаква лабава презентација за Скопје во иднината. Нема никаква поткрепа во тоа како навистина се овиваат работите.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #276 Posted: 21-Dec-2008 at 16:10

za seto toa nema prvo pari ama ok .... jas sum siguren deka teatar centar ako se gradi ce izgleda ubavo deka taa belata zgrada e vo istiot mesto

Back to Top
dimme.von.macedonia View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote dimme.von.macedonia Quote  Post ReplyReply #277 Posted: 15-Feb-2009 at 17:05
Originally posted by pbanks

Мислам дека е ова најсоодветна нишка да ја закачам сликава која ја ископав од Фликр. Инаку го имам видено постеров на Кале ама немам претстава што треба да претставува. Сепак... моќно

Ke puknam od muka!      Zosto ke pominat deceniii dodeka gradot ke zalici na nesto vaka? Mislam, bez UFO i sl.

Inaku EXTRA e ideava, dava navistina idea kako bi mozelo Skopje da lici. ( Mi se dopagja Skopjepolitan vo pozadina )
The beauty comes from within.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #278 Posted: 28-Feb-2009 at 19:07
sigurno vladata planiralo vakvo nesto za skopje

slikata e od bankok, tajlandija
kulite ne se bas isto no sepak.....
ova e metropola ne skopje LOL
Back to Top
FoSsiL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote FoSsiL Quote  Post ReplyReply #279 Posted: 01-Mar-2009 at 23:36

abe ne e skopje za stokatnici.ne se zalazuvajte.golema rabota ako nasekade gi ima.pa mora i nie da gi imame.zoso be.so ke ni se.

Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #280 Posted: 02-Mar-2009 at 00:11
Originally posted by FoSsiL

abe ne e skopje za stokatnici.ne se zalazuvajte.golema rabota ako nasekade gi ima.pa mora i nie da gi imame.zoso be.so ke ni se.

се согласувам, поарно објектот да биде спектакуларен и функционален (иако мал)
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1213141516 25>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 1.242 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.