![]() |
![]() |
![]() |
Катна гаража Макоил - Ново Маало |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 7> |
Author | |
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Да се надоврзам на муабетот што го правевме. Извадок од Интервју со Мите Јовановски околу катните гаражи во Скопје.
"Градам катна гаража и кај Веро, ама за месец – два ќе ја стопирам оти ќе се насочам на градбата на гатната гаража кај Пошта. Сега ми е поважно да ја изградам таа катна гаража. Кај Веро знаете дека таму има и Веро катна гаража и додека не се изградат објектите околу гаражата таа ќе биде мртва како што сега е кај Судска палата." За која катна гаража кај Телеком мисли? "Јовановски: Една катна гаража имам изградено кај “Судска палата“ , работи, но не е рентабилна. Сепак, почнав ова да го работам и тврдам дека еден ден катните гаражи ќе бидат рентабилни и затоа влегов во овој бизнис. Имам уште три локациии купено за катни гаражи. Двете почнав да ги градам. Со третата локација имам проблем со министерство за транспорт и таа е статус кво, а се откажав и од катната гаража позади Собрание. За катната гаража што почнав да ја градам кај Телеком. Купив проект и го најдов најдобриот производител на катни гаражи . Фабриката се занимава со катни гаражи од 1963 година. Доста време изгубив да го најдам најсоодветниот производител. Успеав и сега треба да го прилагодам проектот внатрешно, со тоа што од компанијата што ќе ја купам опремата ми овозможија со иста квадратура да имам 100 паркинг места повеќе, значи 430 паркинг места, а тоа многу значи за градот." |
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Тука нема никакво придвижување на работите... Сликава не е моја, од 30 јуни годинава.
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
После подолго време деновиве забележав некаква раздвиженост тука. Вчера имаше работници и камиони донесуваа материјали (некакви лимови). Имаше и една разработена дигалка.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
После долго време мрднаа работите овде и гледам некој напредок, кој е во можност нека направи некоја фотка
|
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
Veke podolgo vreme se izveduvaat gradezni aktivnosti. Ako e vo moznost nekoj neka stavi slika.
|
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
Inaku ovaa katna garaza ja pravat na mnogu pogresno mesto,bidejki vo Veroto ima navistina dovolno parking mesta koi bea do skoro vreme poluprazni.Sega ima povise parkirani koli bidejki go zatvorija diviot parking koj bese vo blizina.
Inaku treba da se napravi edna katna garaza vo Micurin.So toa ke se rastereti ulicata Simeon Kavrakirov i okolnite trotoari koi sega se preoptovareni so koli. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Izminative dva dena se rusat delovi od garazata. Nekoi od dzidovite im se pogresno napraveni.
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
se nadevam deka otako ke se otvori garazava prizemjeto vo vero ke ima druga funkcija posto vaka kako garaza koja direkno izleguuva na plostadche e teska glupost i ne znam koj go smislil ova
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Garazava veke eden mesec se rusi. Imaat staveno nekvaliteten beton vo pogolem del pa sega mora da go trgnat.
|
|
![]() |
|
Staro Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2692 |
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() |
|
Градот убав никна, но го откорнаа
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Јавна чистота на „ниво“. Инаку, одлична серија си направил, Старо Скопје. Голема благодарност за фотографиите.
Edited by Џоле - 13-Dec-2015 at 23:41 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Пуштаат по тројца работници,така што за едно 50 години тука ќе може да се паркира.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Денес
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Вчера.Имаше десетина работници што е невообичаено бидејќи до пред една недела пуштаа по 4-5.
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Денешни фотки.
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Rabotat prilicno intenzivno,sekojdnevno pominuvam pokraj turskiot teatar i garazava i na dvata objekti turbo se raboti. Neznam garazava dali ima nekoj predviden rok za dovrsuvanje,no veke premnogu se docni.
|
|
![]() |
|
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
И јас речиси секојдневно поминувам од таму, меѓутоа промена не сум забележал. Од кога знам за себе, до ова ниво на градба се дојдени... Дај боже да убрзаат, многу е грд просторот. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Deneska nesto betoniraat uste od 07:30.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 7> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |