build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Инфраструктура > Патишта
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Експресен пат Штип - Радовиш

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1516171819 24>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
jjmacedonia View Drop Down
Newbie
Newbie

Online Status: Offline
  Quote jjmacedonia Quote  Post ReplyReply #321 Posted: 28-Apr-2021 at 14:37
Да се надеваме дека ке го пуштат за 1 недела. Дали некои има информација до кога ќе биде готово обиколницата на Радовиш?
Back to Top
none_ski View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote none_ski Quote  Post ReplyReply #322 Posted: 28-Apr-2021 at 14:51
Би требало да е готова во прва половина на јуни
the more you use your brain, the more brain you will have to use.
Back to Top
The Wild Boy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote The Wild Boy Quote  Post ReplyReply #323 Posted: 28-Apr-2021 at 15:36
А чекај сега за делот од Бучим до Радовиш се вози целосно по тој локалниот пат? Асфалтиран е целосно? Бидејки знам дека таму и паралелен пат правеа, а некаде пред Радовиш се влегуваше во тој локален пат.
Back to Top
MileX View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote MileX Quote  Post ReplyReply #324 Posted: 29-Apr-2021 at 13:54
Сакав да ве израдувам денес со видео од патот, но буквално сите влезови кои беа слободни пред една недела се сега пак затрупани со земја. Најново е што сообраќајот е конечно забранет меѓу Штип југ и Штип запад и истиот оди низ градот.
[url=http://www.userbars.be][img]http://img689.imageshack.us/img689/
Back to Top
none_ski View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote none_ski Quote  Post ReplyReply #325 Posted: 30-Apr-2021 at 00:14
од бучим до радовиш се вози по стариот пат, паралелниот не е направен сеуште, според тоа на терен што се гледа се имаат насочено првин на делот ширење на постоечкиот пат па ваљда после ќе го средуваат паралелниот.
кај бил затворен патот, јас денес поминав околу 16:00 и немаше ништо? се возеше по стариот пат со тоа што има семафори на едно место и девијација со тампон на уште едно место но без семафори, рушеа стар мост претпоставувам нов ќе се гради таму. на штип југ беа пуштени двата моста, тргнати се семафорите
the more you use your brain, the more brain you will have to use.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote The Wild Boy Quote  Post ReplyReply #326 Posted: 30-Apr-2021 at 18:08
Поздрав до тој што возеше денес неофицијално на патот xD

Наскоро, едно изненадување
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote The Wild Boy Quote  Post ReplyReply #327 Posted: 30-Apr-2021 at 22:47
Подолу имам слики од денешното патување кон Радовиш. Навистина добра завршена работа од Strabag, јас сум задоволен.

* Не ми замерувајте ако некои од сликите се испревртени. Сликани ми се нормално, но можно е сајтот каде што ги прикажувам да прави грешка и да ги превртува.
** Повеќе информации може да најдете на SSC (Skyscraper City) форумот. Таму објаснив подетално во врска со патот.

Нешто периодов со форумот имам проблеми, од телефон ми заебава, не ми отвара кога ќе пишам build.mk, пробувам и со други линкови ама или не отвара, или споро. Добро е сега што проработе, па ќе видиме. Само од телефон ми прави вака, од компјутер си е ОК. Ама лично мислам дека треба "газдите" на форумот да седнат некоја ден и да направат overhaul на форумот.

Ииии, среќни велигденски празници.

Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #328 Posted: 30-Apr-2021 at 22:54
Originally posted by The Wild Boy

не ми отвара кога ќе пишам build.mk

http://www.build.mk/forum

Пробај вака

Back to Top
WolfLeader View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote WolfLeader Quote  Post ReplyReply #329 Posted: 01-May-2021 at 11:27
Odlicni sliki

Btw ulicava na posledna slika so kocka kade e ??
Back to Top
Phalanx View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Phalanx Quote  Post ReplyReply #330 Posted: 01-May-2021 at 13:10
Originally posted by WolfLeader

Odlicni sliki

Btw ulicava na posledna slika so kocka kade e ??

Bravo za slikite!

Kockata e stariot pat Radovis-Strumica. Pred 10 godini uste po taj pat se vozese nakaj Strumica
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote The Wild Boy Quote  Post ReplyReply #331 Posted: 01-May-2021 at 15:24
Коцката не е кај Радовиш - Струмица, туку стариот влез за Радовиш, од кај Бучим према Радовиш.

Инаку Clover, пробав така и сега работи.

Стариот влез за Радовиш се користи привремено, оти се шират клучките кај Радовиш и С. Ињево.
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #332 Posted: 01-May-2021 at 18:23

Коцката не е кај Радовиш - Струмица, туку стариот влез за Радовиш, од кај Бучим према Радовиш.

Инаку Clover, пробав така и сега работи.

Стариот влез за Радовиш се користи привремено, оти се шират клучките кај Радовиш и С. Ињево.
Tocno taka. Ova e na samiot vlez na Radovis od pravec na Stip. Toj pat se koristese nekade do sredinata na 90-tite... Bas ubavo sto si stavil slika od nego. Naredna prilika ke ja izvozam starata trasa "Radovis-Strumica"
Back to Top
user8642 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote user8642 Quote  Post ReplyReply #333 Posted: 02-May-2021 at 10:47
Во Македонија многу погрешно се толкува тоа "стар пат". Тие патишта се категоризирани денес како регионални. Некогаш немало магистрални (автопати, експресни, исл.) туку биле само овие. Тоа што меѓу народот се познати како "стар пат" не значи дека се останати до кога траат-траат и после дека ќе нема да требаат веќе. Не се тоа никакви "Ghost road" што се вика англиски. Сакам да поентирам дека и овие патишта кога тогаш треба да добијат нормален асфалт, а не овака макадам како да сме пред еден век.
Back to Top
WolfLeader View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote WolfLeader Quote  Post ReplyReply #334 Posted: 02-May-2021 at 11:39
Aha znaci sepak e stariot pat , taka i pomisliv , si velam zar e mozno seuste da se vozi po kocka ... Ne sum bil seuste vo toj del na MK ama zdravje boze od koga ke se napravi patov definitivno ke se izvozam do tamu )

Pa na toa i mislev , znam deka ovoj pat porano bil glaven pat koj sto povrzuval odreden grad so drug grad , no sega mi bese cudno bidejki pomisliv deka e vlez za nekoe selo ajde do nekade ima logika , ama za vlez vo grad da bide seuste kocka mi bese epten cudno i nesvatlivo ....I naprotiv patov ne treba da bide zaboraven tuku ednostavno da mu se stavi asvalt i toa e toa ,bidejki kako i da e sekogas treba da postoi alternativen pat kako vo slucajot eve sega ovoj pat se nasol kako izbor za koristenje dodeka se gradi , znaci sepak mu doslo i vremeto koga ke bide klucen pat za nesto vo slucajot izgradba.
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #335 Posted: 02-May-2021 at 12:34

Ova e malo delce tn. "Kaldrma" ili "Kocka"koja postoi uste i na starata delnica "Radovis-Strumica" nekolku kilometri. Ovie kratki delcinja "Kocka" bi gi zastitil so zakon da svedocat za minatoto. Problem e sto veke vakvite patiska ne se odrzuvaat od nadleznite, taka sto poleka propagaat.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote The Wild Boy Quote  Post ReplyReply #336 Posted: 02-May-2021 at 15:06
Од една страна да, ќе се сложам. Треба да се одржуваат и негуваат тие патишта.

Еве сега со изградбата на експресниот пат, овој сега што се вози ќе стане спореден регионален пат, и ќе се користи највеќе од селаните. Треба да си има соодветен асфалт.

Имаше најави дека делот кај Струмица, ќе се тргнела калдрмата, и ќе се асфалтирало што е супер.

Кај нас тоа зачувување малце тешко. И што ако остане таа коцка, само така ќе си стои и нема да има никаква корист. Едино да се измести тој пат, да се загради таа коцка во стакло и нека стои за изложба. Ама со ваква власт што неможе планински резорти да разработи / отвори. Па после ќе ни одел народот во Банско и Копаоник на скијање, епа ќе ни оди...

Еден пример, неодамна на градење автопат во Романија (A3) при копање се пронајде таков стар пат со калдрма стар над 1,000 години, ако не и повеќе. Баш на тоа место требало да биде управна зграда за одржување на тој автопат, ама сега наместо тоа ќе има стар пат обложен со стакло, ќе биде изложен и ќе има соодветни клучки од самиот автопат до тоа место како историска изложба, која што би привлекла доста туристи.

Кај нас таквите работи за жал се фикција и сон.
Back to Top
MileX View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote MileX Quote  Post ReplyReply #337 Posted: 02-May-2021 at 16:12
коцката што беше меѓу Василево и Струмица од лани е целосно асфалтирана. Исто така лани кога се поправаше делот од магистралата меѓу Радовиш и Воиславци сообраќајот одеше по стариот пат кој е 90% коцка
[url=http://www.userbars.be][img]http://img689.imageshack.us/img689/
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote The Wild Boy Quote  Post ReplyReply #338 Posted: 02-May-2021 at 17:15
Originally posted by MileX

коцката што беше меѓу Василево и Струмица од лани е целосно асфалтирана. Исто така лани кога се поправаше делот од магистралата меѓу Радовиш и Воиславци сообраќајот одеше по стариот пат кој е 90% коцка

Знам за тоа, ама зборев за делот од Воиславци до Василево, за таа коцка.

Значи останува делот пред Радовиш да се асфалтира и да се тргне коцката. Е сега незнам дали Strabag ќе го средат тоа, бидејки и така треба да изградат нов регионален пат се до Бучим (како што објаснив на SSC форумот), и останува делот од Воиславци до Василево.

Друго место во Македонија што знам каде има коцка е позади МТВ. Имаше едно време и на таа еднонасочната улица од Холидеј Ин, према Веро (булевар К. Ј. Пиу) ама ја тргнаа ако не се грешам.
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #339 Posted: 02-May-2021 at 17:41

Originally posted by MileX

Знам за тоа, ама зборев за делот од Воиславци до Василево, за таа коцка.

Значи останува делот пред Радовиш да се асфалтира и да се тргне коцката. Е сега незнам дали Strabag ќе го средат тоа, бидејки и така треба да изградат нов регионален пат се до Бучим (како што објаснив на SSC форумот), и останува делот од Воиславци до Василево.

Друго место во Македонија што знам каде има коцка е позади МТВ. Имаше едно време и на таа еднонасочната улица од Холидеј Ин, према Веро (булевар К. Ј. Пиу) ама ја тргнаа ако не се грешам.
Prvo poslednata kocka bese pomegu Voislavci i Radicevo i toa ne vo celost. Ovie patista se vo nadleznost na opstinite. Kockata pomegu Strumica i Vasilevo vo delot na opstina Strumica bese pred 5-6 godini asfaltirana a eve sega citam deka i opstina Vasilevo (na moja zal) go asfaltirala svojot del.
Back to Top
stef4o View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote stef4o Quote  Post ReplyReply #340 Posted: 05-May-2021 at 18:09
Бочварски: Наскоро ќе биде пуштен во употреба експресниот пат Штип – Радовиш

https://mk.tv21.tv/bochvarski-naskoro-ke-bide-pushten-vo-upotreba-ekspresniot-pat-shtip-radovish/
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1516171819 24>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.172 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.