![]() |
![]() |
![]() |
Живописниот релјеф на нашите улици и булевари |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 456 |
Author | |
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
А шо мислите ќарот од каде
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Zelenikovo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2017 Online Status: Offline Posts: 1631 |
![]() ![]() |
браво, оштроумна сеир страна, а и супер апдејт за нишкава, таман да се потсети чоек како беше до пред некое време и в сред Скопје ... https://mojpat.mk/web/map/ViewProblems за фајндов е крива една битолска дрндупка која беше малџиски решена со камена коцка како исполна, веројатно собрана од стариот пат Битола-Ресен ... ха, дури и брат ми предложи да сме си зеле и ние ко сувенир една стаза, оти и така пато бил раскопан, ем ко таков аманет од робијашите во југа, дури таа голгота била повод да откако Моша Пијаде ги видел како ги мачат тие луѓе нешто да се смени околу ангаријата за општо добро ... ако е за утеха во бугарско било и бетер, кога теснолинејката кај Стрежево ја трасирале воени заробеници дневно на корка леб и една сува слива ... |
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
ул.Козара во Капиштец(од твитер)
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
Во Мичурин,сите што им се новопроектирани и асфалтирани се ужас,нема соодветен нагиб и се прават огромни езера при помал дожд
![]() а ништо подобро не е ниту со ул.Симеон Кавракиров која плаче за реконструкција заедно со тротоарите кои се партал ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Низ Кисела Вода-Припор(од фб)
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Од фб,низ Драчево
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ова е улицата Марк Твен која жителите на Ѓорче Петоров ја користат често, таа ги поврзува со Влае и Злокуќани. Таму се наоѓа и пунктот на ЕВН
![]() ![]() ![]() https://www.facebook.com/gjorcePatriotsko |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Лежечки полицаец“ во Кисела Вода залегнал толку многу што направил дупка
![]() На улицата „Иван Козаров“ во Кисела Вода веќе подолг период постои „лежечки полицаец“ чија цел е да служи за ограничување на брзината на возење. Сепак, овој „лежечки полицаец“ има огромна дупка која зафаќа половина од неговата должина, па возачите често ја избегнуваат таа страна. Веќе неколку месеци овој полицаец кој половина пропаднал и направил дупка не се санира. Можеби пропаднал од срам што надлежните не го поправиле? Како и да е, сликајќи го легнатиот полицаец забележавме дека возачите мораат сериозно да забават, да го заобиколат местото, за да не направат некоја штета на возилото, а тоа претставува опасност за сообраќајот, оти влегуваат во друга лента. Плус, возачите ризикуваат возилата да ги искршат своите бандажи, полуосовини и зглобови. А тоа се скапи делови за кои сопствениците на автомобилите веднаш можат да побараат и оштета од оние кои се надлежни за оддржувањето на улицата, од ЈП Улици и патишта, или од Градот и општините. https://skopskoeho.mk/lezhechki-politsaets-vo-kisela-voda-zalegnal-tolku-mnogu-shto-napravil-dupka/ |
|
![]() |
|
user8642 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-May-2020 Online Status: Offline Posts: 2041 |
![]() ![]() |
По кој правилник за сигнализација и безбедност во сообраќајот е изработен овој лежечки полицаец?? Ова е државно-финансирана дивоградба и мора да ја снема итно од коловоз!!!
Edited by user8642 - 11-Jun-2021 at 23:18 |
|
![]() |
|
The Wild Boy ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Jan-2020 Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
![]() ![]() Се имав видено во оваа проклета Македонија, ама вакво нешто прв пат. Edited by The Wild Boy - 11-Jun-2021 at 23:07 |
|
![]() |
|
<Fresno> ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 1161 |
![]() ![]() |
Има вакви и на Пролет, Народен фронт, а сега и на Орце Николов, и секаде пропаѓаат. Подобро да бидат од голема гума, па да се менуваат на 2-3 години ако се амортизираат. И секако, унифицирани низ цел град.
|
|
![]() |
|
FiLo ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 148 |
![]() ![]() |
Како год, ама полошо од она металнине перници нема.
Толку удира тркалото и целото подвозје, па макар и со 5 км/ч ги поминуваш |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
исто, не ми е јасно зошто има такви откако ќе го преминеш пешачкиот |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Улица Пролет во Центар,откако ја реновираа пред 10-тина години се одлучија на две раскрсници кај Феријален Дом и кај ОУ 11-ти Октомври да наредат бекатон коцки ама очигледно не ја направија добро подлогата и уште првата година ги прередуваа и потоа се разместија скроз и од тогаш се направени 10-тина интервенции но напразно.Најдобро решение би им било да ги извадат и да асфалтираат.
До тогаш ќе биде вака ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ситуацијата со шахтите на некоја од новоасфалтираните улички во Маџир маало мислам беше Титовелешка ама не сум сигурен(од твитер)
Обично по асфалтирање доаѓаат екипи и ги засекуваат овие сегменти околу шахтите и сливниците и ги заливаат со потенок слој асфалт во обид колку-толку да се изедначат со нивото на улицата но изгледа тоа не е случај баш на сите улици.Ова може да биде доста опасно и за возила и за пешаци. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
булеварот К.П.Мисирков кај Битпазар(твитер)
![]() ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 456 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |