![]() |
![]() |
![]() |
Моделарство |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 8> |
Author | ||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() Posted: 29-Dec-2008 at 17:40 |
|
Golem ring go napraviv od bela hartija so teater (25 katnicata)
![]() ![]() ne e exakt napraveno ama lici nekako ![]() Edited by pbanks - 03-Jan-2009 at 23:19 |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
mislam posleniod del tamu kade e gema 2
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
se_manda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|
trebalo i nova makedonija da ja naprais da vidime so nea kako ke izgleda,ali kako i da e top e
![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Браво за трудот
![]() Ако имаш мерак за вакви работи мислам дека треба да смениш материјал за во иднина. Пробај со некој картон кој што има некаква структурна сила и кој што може убаво да се бои. |
||
![]() |
||
se_manda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|
abe ne mora samo so karton,moze i so milion drugi materijali.plastika,drvo i sl...ja maketa so tepih,tvropresovan stiropor i boi nekoi u prav mesani so siten pesok pa top iskoci
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
fala, sekoj den mislev kako moze toj teatarot da izgleda rekov ce ja pravam od hartija za da ne mislam poveke tuku samo da ja gledam toa sto go napraviv .jas sakav od dervca da gi napravam ama imat mnogu rabota
toa so karton ce bese dobro i potoa da mu lepnam bela hartija i da gi bojam
![]() |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
da cuem vakvo nesto me pravit sreken
|
||
![]() |
||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|
како што спомна интересно ќе беше со клечки или со шкорчиња да ја направиш макетава но многу време ќе изгубиш така, a и нема да добиеш ваков стопен ефект, ем од оваа макета можеш да извадиш екстра кадри доколку ја осветлиш одоздола или од внатре! но доколку сакаш да пробаш со клечки(стапчиња) за да заштедиш на време најдобро е да направиш конструкции од жица на кои после ќе ги лепиш шкорчињата. уште еднаш |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
probav so stapcinja ama imase mnogu rabota
![]() ako ja pravam od stapcinja togas ce izgleda malce starovremski ...taka mislam jas
![]() ke vidam vo leto ako mozam da pram nesto deka i skopje ne sum ja videl recisi 3 god.
i neznam sto kade e
ke vidam mislam od karton ce bide
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
mislam ce pravam golem i mal ring ova bese samo edno malo parce od golemiot ring
i malku pomala deka ce nemam mesto vo stanot
![]() |
||
![]() |
||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|
па закачувај ги како мозаична мапа на ѕид, или пак направи некаков 3d puzzle, но за тоа ќе треба од софти гума да ги правиш макетите Edited by beTon - 03-Jan-2009 at 23:51 |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ајт фората, малку ми изгледаат блоковиве како челичната конструкција на WTC кулите, добра пластика, екстра форми и бои, ова за шизо-пациенти е најверојатно досега најдобра работа, само колку се ќе може да помогне во креативно развивање на умствените способности (да не ме разберете погрешно ова озбилно го мислам) или враќање во нормала! јасно за деца и моделари ентузијасти, ова е досега најдобар и најфлексибилен начин за конструирање плус адаптиран на цевчиња за сок...
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Eve neshto slichno! Se raboti za Lego!
![]() ![]() MRT dobro moze da izleze od lego kocki, ako se nafati nekoj da ja pravi! |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Neznam dali se sekjavate, ova go imavme po OTP ushte vo osnovno!
http://en.wikipedia.org/wiki/Meccano |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
има доста моделари во МКД едно време беше тернд она со минијатурните Цркви, но она што ме изненади кај професоров е педантноста околу деталите како и оригиналното реплицирање на објекти! |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
А добро знае ли некој дали постои некој добар модел на Град Скопје кој можда виси по депоата на Музеј на Град Скопје. Знам за макетата на Танге но можеби има и други....
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
па сигурно нема, кој би успеал да го репродуцира овој урбан хаос заради задоволство! можеби треба за сите нови проекти што се одобруваат, инвеститорите да се задолжени како макети истите да ги достават до градот, а градот да ги покрие оние кои се веќе трајно насадени, па да се направи некава збирка. исто и на БИМАС редовно има по некоја макета, па така сигурно во Асоцијацијата на Архитекти на МК имаат доста поединечни макети, а сигурно и на градежен(архитектонски) има нешто, но се на се добро е ако бар се заокружи голем ринг. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 8> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |