![]() |
![]() |
![]() |
Велосипедски патеки и пунктови |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 49> |
Author | ||||||||||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|||||||||||
Што се случи со велосипедите на град Скопје? Нели ќе се изградеа три станици во Центар, Аеродром и Карпош за рентање на велосипеди на неколку часови?
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|||||||||||
Еве како заврши проектот велосипетски патеки
Малце цик - цак возење, малце чудно обележување, повеќе дупки, .... ![]() Се на се, замачкан проект Edited by Vladimir P - 17-Nov-2008 at 14:39 |
||||||||||||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|||||||||||
Опаааааа ставиле и знаци, браво браво
|
||||||||||||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||||||||||
Владимир, на која локација е сликано ова?! Ич неможам да се сетам каде.
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|||||||||||
Од ж. станица према Н. Банка (на аутобуската постројка) |
||||||||||||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||||||||||
истово го забележав и јас ова пред некое време, не можам да сфатам која им беше логиката и кај им беше паметот кога го правеа проектов, ваљда ова вкрстување на пешачката со велосипедската се должи на столпчињата, или им текнало дека од страна на коловозот треба да биде велосипедската
![]() |
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|||||||||||
Ај можеби Katz ќе ни објасни подетално за што се работи
![]()
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
|||||||||||
![]() |
||||||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||||||||||
![]() Одличен текст ArchiTechTone ![]() Edited by pbanks - 26-Jan-2009 at 13:03 |
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||||
е добро де, аеродром веќе има велосипедски патеки, само да ги средат треба
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
|||||||||||
А што се случи со патеката кај Вардар, стигнаа до кај Вучко некаде и нели рекоа ќе ја продолжат до МЗТ? Edited by maestro - 27-Jan-2009 at 19:25 |
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||||||||||
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=5B3284A4DC145443BA3791A1C9CDB90B |
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
Katz ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 09-Apr-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||||||||||
Еве ме пак после подолго време.
Што се однесува до бојата, имате право во едни земји е црвена, во други зелена, во трети сина... Кај нас е црвена. Што се однесува до патека од Транспортен центар до мостот Гоце Делчев не мислам дека е само нешто да се прави. После 30 години е почнато да се работи на вело патеките и ќе се работи и понатаму. На оваа траса имавме веќе постојна инфраструктура, значи вело патеката мораше да се прилагоди. Доколку се одеше на тоа да биде до коловозот, ќе имаше цик-цак на 3 х само на потегот од првиот до вториот семафор од Транспортен центар кон НБРМ. Проектот не е завршен, наскоро ќе се постават и семафорите, ќе се обележи и хоризонталната сигнализација итн. Прво, јас од секогаш сум бил оптимист, а второ секоја новина се прима кај нас со резерва и се бараат маани. Таков ни е менталитетот... п.с. ќе се обидам да сум поредовен... |
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||||||||||
Katz, фоткава ја постирав и во нишката за соодветниот објект:
http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=236&PID=32492#32492 Ме интересира дали овие имаат првао или некаква дозвола велосипедската патека да ја користат на ваков начин. И дали Проактива или некој друг фактор ја набљудува ситуацијата за да евентуалните оштетувања бидат документирани. Да не го спомнувам фактот што се работи за „чичка“ нова велосипедска патека... ![]() |
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
Katz ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 09-Apr-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||||||||||
Најдобро е да се консултирам со претставници од Град Скопје. Ќе им ја пратам да ја видат... ако имаш повеќе фотки прати ми ги на мејл и пиши датум.
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||||
Да го регистрираме ова и во оваа нишка, мислам дека е многу соодветно... Ваљда ова е односот кон велосипедските патеки (а и многу поширока порака е ова) на кандидатот за градоначалник на Скопје, Коце Трајановски, кандидатот за градоначалник на општина центар Владимир Тодоровиќ и нивните тимови. Не знам само кој е типот во униформа, и тој ли е некој од претендентите за градски/општински градоначалник?
Џабе се друго господа, делата зборуваат многу подобро отколку било што ќе кажете по митинзи, спотови, „соочувања“ и слично! ![]() Не знам само кој испланирал пано таму, или некој „паметен“ го поместил на повидно место ![]() Edited by Cloverstack - 21-Mar-2009 at 20:57 |
||||||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 49> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |