![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2728293031 209> |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
aj ako sakate stavite novi sliki od severnata tribina ama od napred da se vidi, da vidim do kade e gradbata
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Добредојде.
Да располагавме со такви фотки секако дека ќе ги постиравме. Моментално е полусезона и нема натпревари, па не ни може да направиме такви фотки. Еве да искористам прилика за апел доколку ова го чита некој што и сега има пристап на стадион или на градилиште, да направи фотки и да ги постира (не мора да е член на форумов во моментов, регистрацијата е лесна работа ![]() Edited by Cloverstack - 19-Feb-2009 at 23:35 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Фото Волан....
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Браво за преводов "Nationality"
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Не ми е јасно кога и каде беше протнато официјално преименување на стадионот, за да се поставуваат вакви знаци. Исто така ме интересира која институција си земала надлежност за знаков и која институција обезбедила вака добар „превод“ на англиски...
Во секој случај идиотот/идиотката што го направил/а преводот дефинитивно треба да лета од работа, а треба и да се провери кој ја дал дипломата за англиски. Кој пенис е тоа "Nationality Arena"?!?!?!? и од кога тоа на англиски може да се скова нешто како "Filip II Macedonian"????? Господа неписмени, кога веќе го фурате филмов, барем напишете така како што треба: National Arena Philip II of Macedon или Philip II of Macedonia Извинете ме за речникот, ама навистина сум многу револтиран и веќе немам трпение... Какви ликови ни ја креираат реалноста, се чуствувам ко да сум во некој цртан филм! ![]() ![]() ![]() Edited by Cloverstack - 23-Feb-2009 at 18:00 |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Еј а што ако го откорнете знакот? Едноставно без никој да знае, културно уредно, во ноќни часови, одите го туркате насилно, ни полиција ќе дојде ни ништо. Единствен начин е граѓанска непослушност, кога можеле во Кина на Тјанјамен, може и во Македонија. Не дека ќе постават нов знак, но ако постават може ќе го погодат англискиот. Ако не, јебига пак истото
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Edited by lslcrew - 24-Feb-2009 at 19:30 |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
почнале трибините да ги ставаат
![]() |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
odvaj cekam da go vidim vo zivo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
super, ... bravo samo fotki ni trebaat
@ dragan neli renova se vikase stadionot od tetovo??
|
|
![]() |
|
BlacK ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 11-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 95 |
![]() ![]() |
![]() ![]() inako niz Tetovo moze da se slusne i imeto "POD TETOVSKITE LOZJA",ne znam dali e zafrkancija ili stvarno nekoas se vikal tace ![]() NESTO KAKO "DELLE ALPI" NA JUVENTUS ![]() Edited by BlacK - 24-Feb-2009 at 21:47 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ne we ja sum od tetovo ne go vikale "POD TETOVSKITE LOZJA" tuku POD BALTEPE
a sega moze go vikaa Gradski (Makedoncite) a albancite neznam kako go vikaa Edited by Cloverstack - 25-Feb-2009 at 00:09 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ова е блогот на Ивица Коневски, директор на јавното претпријатие за
стопанисување со станбен и деловен простор (ЈПССДП). Веројатно повеќето
од вас знаат дека таа институција е инвеститор на градскиот стадион или
Филип Втори по ново.
http://ivicakonevski.blog.com.mk/node/212281 Упаѓа во очи дека горната сликичка во статијата е превземена од "photobucket" албумот на наш член која е таму хостирана за потребите на форумов. http://i234.photobucket.com/albums/ee251/djurob_bucket/bscap0000.jpg Сликичката нема име или таг што било како ја поврзува со стадионот за да може да била најдена со директно пребарување на photobucket. Ниту пак сликичката се појавува во било каков разумен опсег при пребарување слики на google. Се наметнува заклучок дека Ивица Коневски го посетил(ува) форумов. Па господине Коневски доколку го читате ова би сакал да апелирам до вас како човек на позиција кој може да смени доста работи на подобро да издвоите по некоја конструктивна забелешка што потекнува од форумов и да ја спроведете во пракса. Еве за почеток навистина боде очи зошто директорот на ЈПССДП мора да превзема сликички за „својот“ проект од приватни фото албуми. Зошто за ваков капитален проект јавното претпријатие нема никаква презентација на интернет веќе повеќе од две години откако е најавен проектов? Без навреда, ама воопшто се добива впечаток дека сајтот на јавното претпријатие (http://www.jpssdp.gov.mk/) е таму повеќе за украс и чисто формално. Поставување на материјали за стадионов би биле одличен почеток бидејќи една огромна популација е желна за било какви информации и визуелизации во врска со него. Ако го читате ова се надевам дека |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
@ Cloverstack DALI RABOTIS VO SVAIZARSKATA POLICIJA ILI STO PISI POUBO IMETO Ивица Коневски golemo i debelo koga ce ja vidi malce stranicata i ce go vidi svoeto ime
bravo
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Детективската работа не е моја заслуга
![]() Јас само помислив дека би било добро да се искористи можноста да се апелира за нешто што е чисто техничко прашање и за кое верувам никој нема двоумења и двојби како треба да биде. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
mislam toj bil kaj drug forum
slikata mozes da ja najde = google=Ивица Коневски i toa e
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да можно е и да ја превземал од друг форум кој ја превземал од тука.
Но доколку на гугл пишеш градски стадион или градски стадион скопје, форумов излегува на второ место веднаш зад википедија, па голема е веројатноста дека е директно превземена. Во секој случај, битно изворот е тука, а навистина не личи директорот на ЈПССДП да мора
да превзема слики од форуми (посредно или непосредно) поради празен сајт на јавното претпријатие. Затоа и апелот.
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Хаха, насловот на нишката
![]() ![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Vake kako prvin jas sum protiv toa da se vika Filip II:
Moze ke bide odbieno od UEFA da pritisne grcija kon uefa i da ne ni go registrira noviot stadion. I stavajte sliki da vidim do kde e gradbata. i ako moze vratitego nazad na topik da pisuva GRADSKI STADION |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2728293031 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |