![]() |
![]() |
![]() |
Веро Центар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 32> |
Author | |||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
||
Kako e resen pristapot do objektot? Dali ke ima nadvoresen parking?
|
|||
![]() |
|||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
||
Ах овај Skaj 96 здравјето ни го зеде со чекањево
![]() |
|||
build.mk, гради форумска историја
|
|||
![]() |
|||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
||
Прво ко прво добредојде на форумов
![]() Е сега...
Па незнам дали форумашите што биле на лице место а и новинариве ќе се согласат дека од првиот ден таблата е таму...
А шпекулациите се исклучиво поради отсуството на официјални информации (нетранспарентност), па нели не личи за најтранспарентниот објект во градов да нема ниту еден рендер (без разлика дали сте законски должни истиот да го поставите, ако ништо друго барем и малце бесплатен маркетинг ќе си праите плус ќе ги снема шпекулациите) или да не збориме за типично комунистичкиот одговор на најосновно новинарско прашање.....
Извини ако малце претерав не ми е целта да се карам или да те избркам од форумов али немаме ни т од транспарентност во државава општо и да трвди некој поинаку ептен ме нервира.
Ај и од мене неколку прашања
1. Зошто приземјето е паркинг а не пример дуќани?
2. Кога ќе биде готов објектот?
3. Што се планира доле десно на сликава...
![]() Го очекуваме рендерот
![]() |
|||
![]() |
|||
skaj 96 ![]() Newbiе ![]() Joined: 06-Mar-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Tablata e sigurno od prviot den tamu samo ne na toa mesto kade e sega postavena,napred na ulica ne ste mozele od daleku da ja vidite od zoltiot kran
Renderot ne e postaven zatoa sto ne e gotov imase dosta izmeni vo delot na strukturalnata fasada
Objektot se planira da bide gotov dekemvri 2009
Desno na slikata se temeli za lamela koja se izravnuva so ostanatiot del
Ocigledno nemate vo forumov tehnicko lice.Mnogu ednostavno se gleda deka objektot po osovina x ima dve dilatacii a po osa y edna dilatacija sto znaci deka celata gradba e sostavena od sest lameli nezavisni i objektot se gradi skalesto zaradi pristap do p[lcite koi trebe da se betoniraat
Koja e taa pumpa ili kran sto bi premostila 120m dolzina od edna strana i visina 19,5 m za da se gradi po horizontala.Na kraj se ke se izravni taka da i desnata dupka ke odi nagore
Strpete se do krajot na april po dinamika trebe da bide gotova bet.konstrukcija
Neznam sto ve interesira poveke tehnicki detali ili komercijala na objektot
|
|||
![]() |
|||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
||
Добредојде и од мене скај96. Мене ме интересира комерцијалниот дел на објектот. Освен супермаркетот на Веро со рекордни за Македонија 5500м2, колку и какви други комерцијлани содржини се планираат? Колку продавници, колку м2, дали ќе бидат како во Рамстор, сопственост на Веро па ќе се изнајмуваат или како во ГТЦ одма ќе се продаваат? Дали Декември 2009 е планирано отварање на објетот или завршување на градежните работи? |
|||
![]() |
|||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
||
Skaj 96 ako sakas postavi i nekoi sliki od gradilisteto.
|
|||
![]() |
|||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
||
Фала на одговорот Скај, за празнината десно прашував пошто на рендерот што го имаме (веќе неважечки) имаше ваква слична празнина....
![]() ....па овој дел за кој те прашав некако ми се виде сличен, мислев да не се остава место за деловна зграда или нешто слично во иднина, јебига шпекулирам
![]()
Па све не интересира, слободно пуштај не се срами, како што викаат 46&2 и урбан слики од градилиштето и информации околу идните дуќани/содржини се добредојдени, дали ќе се донесе некој нов бренд во МК итн. Се разбира и технички детали, мислам има и по некој архитект итн. на форумов а и тие на кои не им е струка можеби ќе научат нешто интересно. Се разбира ако имаш слободно време.
![]() |
|||
![]() |
|||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
||
за градежниот дел се си оди добро! но иако и за викендите се работи објектов можеше и побрзо да се заврши, но многу се одолговлекуваше на почетокот со изградбата. инаку она со дупот мислам не јадело многу од идејата на инвеститорот, бидејќи колку што мене ми е познато објектов беше почнат според стариот дуп, но незнам какви биле позициите т.е. котите тогаш, додека сега на некој начин не е отепана висината оти општината сакала, туку излезено му е во пресрет на инвеститорот!? ми остана малку недоумица за она црните талпи за шалонзите, имам видено разни блажујќи но вакви сеуште немав видено, патем она за ламелите би требало да е логично сепак не се гради брана |
|||
![]() |
|||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
||
Штом ќе биде високо 20-тина метри и помалку (штом на 15,50 се деловните простории, а котата на венец според општината е 16,20 па не може да има уште еден кат над овој на 15,50) а ќе се простира на толку големо пространство, очекувам да излезе хангар, освен ако го наредат со стакла за да изгледа shiny. Мислам дека рамстор е повисок од 20 метри, нели? Ај да не кажвам и јас џабе, ќе почекаме да го видиме рендерот.
|
|||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
Што стана со рендериве?
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
во право си ММ, го имаат започнато третиот кат (кој ми личи како да е забележително понизок од претходните) и ја имаат поставено фасадата на страната на Кочо Рацин
|
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
||
Ех како убаво заличе овој простор. Уште да продолжат карши ГТЦ и после Народна Банка да ги дорушат примитивните населби.
|
|||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Уште од почетокот на изградбава ме зачудува цело време масивноста на столбовите. Другиве деловно-трговски објект, а воопшто и сите објекти, ги изградија со толку...нормално столбови, а ова овдека цело време сум на мислам дека се остава простор за некогаш да се тера нагоре у висина, ама не за уште кат два, него асли терање у висина.
|
|||
![]() |
|||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
||
Немора да значи дека ќе се гради во иднина,не се нешто големи столбовите а и на тинексот што се прави на првомајска се со иста дебелина а е стопати помал од овој,и според мене е поубаво на вакви објекти да се ставаат поголеми столбови.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Ејјјј каде тинекс помали столбови?! Тинекс е шала у споредба со ова! Зборам за овие столбовите на објкетов што се у ширина колку простор за лифт.
|
|||
![]() |
|||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
||
pa idi i vidi gi stolbovite na tinexot stranicnite i sredishnite pa ke vidish deka se tolkavi.i ke vidish deka ima.
|
|||
![]() |
|||
GreatMakedon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 186 |
![]() ![]() |
||
40.000 kvadrati?? ako e toa vistina togas ovoj ke bide pogolem od ramstor.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Објектот треба да биде подолг кон Железничка Станица, некаде околу една третина плус.
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 32> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |