build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Комерцијални
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Веро Центар

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 7891011 32>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
1 [1.45%]
0 [0.00%]
6 [8.70%]
6 [8.70%]
11 [15.94%]
12 [17.39%]
10 [14.49%]
15 [21.74%]
4 [5.80%]
4 [5.80%]
You can not vote in this poll
Total votes: 69   Average: 4.68

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
46&2 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote 46&2 Quote  Post ReplyReply #161 Posted: 06-Mar-2009 at 17:25
Kako e resen pristapot do objektot? Dali ke ima nadvoresen parking?
Back to Top
ovaj_stariov View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote ovaj_stariov Quote  Post ReplyReply #162 Posted: 06-Mar-2009 at 17:32
Ах овај Skaj 96 здравјето ни го зеде со чекањевоBig%20smile
build.mk, гради форумска историја
Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #163 Posted: 07-Mar-2009 at 07:33
Прво ко прво добредојде на форумов Cheers

Е сега...

Originally posted by skaj 96

TOCNO TAKA ZA POSTOECKIOT RENDER
TABLATA E TAMU OD PRVIOT DEN A RENDER SO ZAKON NE SME DOLZNI DA POSTAVIME
INAKU PO GUP BESE 42M KOTA NA VENEC
OPSTINA CENTAR SO DONESUVANJETO NA DUP ZA NOVO MAALO GO SIMNA NA 16,20

Originally posted by skaj 96

AJDE PRASUVAJ
TOLKU STRANI SPEKULACII A SEGA VE NEMA
NEMA NISTO TAJNO PO TRANSPARENTEN OBJEKT NEMA VO GRADOV
BAREM SO SIGURNOST GO ZNAETE INVESTITOROT DRUGITE GI NAGAGATE
AKO IMA NEKOE ZAGRIZENO TEH.LICE OD VAS DOJDETE NA OBJEKT PRESTAVETE SE I KE VIDITE SE OD BLISKU A NE DA FOTOGRAFIRATE OD AVTOBUSI I OKOLNI ZGRADI

Па незнам дали форумашите што биле на лице место а и новинариве ќе се согласат дека од првиот ден таблата е таму...

А шпекулациите се исклучиво поради отсуството на официјални информации (нетранспарентност), па нели не личи за најтранспарентниот објект во градов да нема ниту еден рендер (без разлика дали сте законски должни истиот да го поставите, ако ништо друго барем и малце бесплатен маркетинг ќе си праите плус ќе ги снема шпекулациите) или да не збориме за типично комунистичкиот одговор на најосновно новинарско прашање.....

„Нема никој што би можел да зборува на таа тема. Сите се на службени патувања. Ќе ве побараме“, е одговор што го слушаме од „Веропулос“ повеќе месеци. Ништо официјално и речиси идентичен одговор даваат и од агенцијата „Публицис“, преку која грчката компанија комуницира со јавноста.

Извини ако малце претерав не ми е целта да се карам или да те избркам од форумов али немаме ни т од транспарентност во државава општо и да трвди некој поинаку ептен ме нервира.

Ај и од мене неколку прашања

1. Зошто приземјето е паркинг а не пример дуќани?
2. Кога ќе биде готов објектот?
3. Што се планира доле десно на сликава...

Го очекуваме рендерот Cheers

Back to Top
skaj 96 View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote skaj 96 Quote  Post ReplyReply #164 Posted: 07-Mar-2009 at 09:51
Tablata e sigurno od prviot den tamu samo ne na toa mesto kade e sega postavena,napred na ulica ne ste mozele od daleku da ja vidite od zoltiot kran
Renderot ne e postaven zatoa sto ne e gotov imase dosta izmeni vo delot na strukturalnata fasada
Objektot se planira da bide gotov dekemvri 2009
Desno na slikata se temeli za lamela koja se izravnuva so ostanatiot del
Ocigledno nemate vo forumov tehnicko lice.Mnogu ednostavno se gleda deka objektot po osovina x ima dve dilatacii a po osa y edna dilatacija sto znaci deka celata gradba e sostavena od sest lameli nezavisni i objektot se gradi skalesto zaradi pristap do p[lcite koi trebe da se betoniraat
Koja e taa pumpa ili kran sto bi premostila 120m dolzina od edna strana i visina 19,5 m za da se gradi po horizontala.Na kraj se ke se izravni taka da i desnata dupka ke odi nagore
Strpete se do krajot na april po dinamika trebe da bide gotova bet.konstrukcija
Neznam sto ve interesira poveke tehnicki detali ili komercijala na objektot
Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #165 Posted: 07-Mar-2009 at 11:44

Добредојде и од мене скај96. Мене ме интересира комерцијалниот дел на објектот. Освен супермаркетот на Веро со рекордни за Македонија 5500м2, колку и какви други комерцијлани содржини се планираат? Колку продавници, колку м2, дали ќе бидат како во Рамстор, сопственост на Веро па ќе се изнајмуваат или како во ГТЦ одма ќе се продаваат? Дали Декември 2009 е планирано отварање на објетот или завршување на градежните работи?

Back to Top
46&2 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote 46&2 Quote  Post ReplyReply #166 Posted: 07-Mar-2009 at 11:52
Skaj 96 ako sakas postavi i nekoi sliki od gradilisteto.
Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #167 Posted: 07-Mar-2009 at 13:09
Фала на одговорот Скај, за празнината десно прашував пошто на рендерот што го имаме (веќе неважечки) имаше ваква слична празнина....

....па овој дел за кој те прашав некако ми се виде сличен, мислев да не се остава место за деловна зграда или нешто слично во иднина, јебига шпекулирам Big%20smile мислам рендерите доста ќе ни разјаснат на сите

Neznam sto ve interesira poveke tehnicki detali ili komercijala na objektot

Па све не интересира, слободно пуштај не се срами, како што викаат 46&2 и урбан слики од градилиштето и информации околу идните дуќани/содржини се добредојдени, дали ќе се донесе некој нов бренд во МК итн. Се разбира и технички детали, мислам има и по некој архитект итн. на форумов а и тие на кои не им е струка можеби ќе научат нешто интересно. Се разбира ако имаш слободно време. Cheers
Back to Top
beTon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote beTon Quote  Post ReplyReply #168 Posted: 07-Mar-2009 at 14:10

за градежниот дел се си оди добро! но иако и за викендите се работи објектов можеше и побрзо да се заврши, но многу се одолговлекуваше  на почетокот  со изградбата.

инаку она со  дупот мислам не јадело многу  од идејата на инвеститорот, бидејќи колку што мене ми е познато објектов беше почнат  според стариот дуп, но незнам какви биле позициите т.е. котите тогаш, додека сега на некој начин не е отепана висината оти општината сакала, туку излезено му е во пресрет на инвеститорот!?

ми остана малку недоумица за она црните талпи за шалонзите, имам видено разни блажујќи но вакви сеуште немав видено, патем она за ламелите би требало да е логично сепак не се гради брана Smile

Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #169 Posted: 07-Mar-2009 at 14:23
Штом ќе биде високо 20-тина метри и помалку (штом на 15,50 се деловните простории, а котата на венец според општината е 16,20 па не може да има уште еден кат над овој на 15,50) а ќе се простира на толку големо пространство, очекувам да излезе хангар, освен ако го наредат со стакла за да изгледа shiny. Мислам дека рамстор е повисок од 20 метри, нели? Ај да не кажвам и јас џабе, ќе почекаме да го видиме рендерот.
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #170 Posted: 11-Mar-2009 at 15:48
Што стана со рендериве? Dunno После ние сме негативците кога коментираме Roll%20eyes
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #171 Posted: 29-Mar-2009 at 14:39
neli ona e vero , ne e od deneska, ama vidov deka samo sto pocnale vo tretiot katBananasakav da pram edna fotka no mi pobegna kamerataLOL
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #172 Posted: 29-Mar-2009 at 17:21
во право си ММ, го имаат започнато третиот кат (кој ми личи како да е забележително понизок од претходните) и ја имаат поставено фасадата на страната на Кочо Рацин
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #173 Posted: 31-Mar-2009 at 13:46
Гра­ди­лиш­те­то спро­ти На­род­на бан­ка ос­та­ну­ва до кра­јот на го­ди­на­ва

Спо­ред Де­тал­ни­от ур­ба­нис­тич­ки план за Но­во ма­а­ло, кој Оп­шти­на Цен­тар го до­не­се пред три го­ди­ни, по­вр­ши­на­та за град­ба е 10.934 квад­рат­ни мет­ри, со мак­си­мал­на­та ви­си­на 16,2 мет­ри

Прос­то­рот спро­ти На­род­на­та бан­ка на Ма­ке­до­ни­ја, ка­де што грч­ки "Ве­ро­пу­лос" гра­ди нов тр­гов­ски цен­тар, ќе би­де гра­ди­лиш­те до кра­јот на го­ди­на­ва. Од ком­па­ни­ја­та ве­лат де­ка гра­деж­ни­те ра­бо­ти на об­јек­тот, кој се гра­ди на пар­це­ла со по­вр­ши­на од 15.422 квад­рат­ни мет­ри, тре­ба да за­вр­шат до кра­јот на оваа го­ди­на или до по­че­то­кот на след­на­та, ко­га тој и офи­ци­јал­но ќе би­де пуш­тен во упот­ре­ба.
Спо­ред Де­тал­ни­от ур­ба­нис­тич­ки план за Но­во ма­а­ло, кој Оп­шти­на Цен­тар го до­не­се пред три го­ди­ни, по­вр­ши­на­та за град­ба е 10.934 квад­рат­ни мет­ри, со мак­си­мал­на­та ви­си­на 16,2 мет­ри.
Од­го­вор­ни­те од ком­па­ни­ја­та ве­лат де­ка но­ви­от тр­гов­ски ќе има две под­зем­ни ни­воа, три ка­та над зем­ја и га­ле­ри­ја за де­лов­ни прос­то­рии. Вкуп­на­та бру­то- по­вр­ши­на на об­јек­тот ќе би­де 40.000 квад­рат­ни мет­ри. Ос­вен су­пер­мар­кет "Ве­ро", кој ќе за­фа­ќа по­вр­ши­на од 5.000 квад­ра­ти, во тр­гов­ски­от цен­тар ќе има рес­то­ра­ни, ка­фу­ли­ња, ду­ќа­ни за тр­го­ви­ја и ус­луж­ни деј­нос­ти.

http://www.vest.com.mk/?ItemID=62096B65E6DE68428F21D0708EC5FA25
Back to Top
Supervisor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #174 Posted: 31-Mar-2009 at 14:13
Ех како убаво заличе овој простор. Уште да продолжат карши ГТЦ и после Народна Банка да ги дорушат примитивните населби.
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #175 Posted: 31-Mar-2009 at 14:18
Уште од почетокот на изградбава ме зачудува цело време масивноста на столбовите. Другиве деловно-трговски објект, а воопшто и сите објекти, ги изградија со толку...нормално столбови, а ова овдека цело време сум на мислам дека се остава простор за некогаш да се тера нагоре у висина, ама не за уште кат два, него асли терање у висина.
Back to Top
Б.Ѓ.Т View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Б.Ѓ.Т Quote  Post ReplyReply #176 Posted: 31-Mar-2009 at 16:17
Немора да значи дека ќе се гради во иднина,не се нешто големи столбовите а и на тинексот што се прави на првомајска се со иста дебелина а е стопати помал од овој,и според мене е поубаво на вакви објекти да се ставаат поголеми столбови.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #177 Posted: 31-Mar-2009 at 17:20
Ејјјј каде тинекс помали столбови?! Тинекс е шала у споредба со ова! Зборам за овие столбовите на објкетов што се у ширина колку простор за лифт.
Back to Top
Б.Ѓ.Т View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Б.Ѓ.Т Quote  Post ReplyReply #178 Posted: 31-Mar-2009 at 17:56
pa idi i vidi gi stolbovite na tinexot stranicnite i sredishnite pa ke vidish deka se tolkavi.i ke vidish deka ima.
Back to Top
GreatMakedon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote GreatMakedon Quote  Post ReplyReply #179 Posted: 02-Apr-2009 at 15:33
40.000 kvadrati?? ako e toa vistina togas ovoj ke bide pogolem od ramstor.
Back to Top
46&2 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote 46&2 Quote  Post ReplyReply #180 Posted: 03-Apr-2009 at 12:24
Објектот треба да биде подолг кон Железничка Станица, некаде околу една третина плус.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 7891011 32>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.324 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.