![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4647484950 209> |
Author | |||
zvonko ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 14-Jul-2009 Location: skopie Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
||
lsl , ke se obidam da napravam slika od taa pozicija , imas pravo od tamu nemame pogled kon stadionot =) ,stvarno ne mi teknalo inace siguren sum deka ima jaka gletka
|
|||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|||
![]() |
|||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
||
Имаат уште пола месец рок да ја направат трибината, мислам дека би требало да го завршат и порано од тоа.
Се на се, испадна очекувано. Само уште да ја направат надворешноста убава и столчињата да бидат исти и нови, не да се бркаат со времето во кое се поставени. Сега ќе ни биде чудно на панорама-фотките од Скопје, досега бевме навикнати да гледаме една трибина во вис, сега две. ![]() П.С. Сега ќе се градат исток и запад, оти нели Владата нешто спречи, ама Уефа донираше некои милион евра за доизградба? ![]() Edited by maestro - 15-Jul-2009 at 14:23 |
|||
![]() |
|||
IronMan ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 15-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Za site koi gi interesira kakva e i koj ja gradi celicnata konstrukcija neka go otvorat ovoj link i ke procitaat mnogu interesni raboti, inaku celicnata konstrukcija so site pridruzni elementi e proektirana, proizvedena i montirana od strana na A.D. FAKOM - Skopje
http://www.fakom.com.mk/mk/TekovniProekti.asp?PrtID=30 p.s. Vardar, mislam deka si iskoristil moi sliki na forumot bez moe znaenje ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Ironman добредошол! Фала на информација! Еве го целиот текст.
|
|||
![]() |
|||
ivopfc ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Дефинитвно требаше и мораше да се оди на варијанта со седишта на преклоп, кои во денешно време претставуваат стандард. На крајот на краевите, такви се поставени и во Салата Борис Трајковски, а стадионот остана со старомодните фискни столчиња, кои се непрактични, со тоа што зафаќаат поголем простор прим поминувањето меѓу редовите. Второ што ме плаши се држачите за столчињата кои ми делуваат дека лесно можат да бида претворени во опасно ладно оружје при несакани инциденти, какви што често знаело да има на Градски. Искрено, не сум сигурен, ама мислам дека на јужна, структурата на металната основа под седиштата не е како на сликиве од Северна.
Во прилог, фото од тоа како очекував да изгледаат седиштата на Северна, кога веќе ја најавуваат како модерна и современа трибина. Освен тоа што е нова, убава, и што стварно ја сакам (како и целиот Градски стадион) јас сепак на крајот на краевите искрено не гледам нешто многу модерно на неа. ![]() |
|||
![]() |
|||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
||
Да бидеме реални, прво тие се далеку поскапи и зашто да на багабонтите им дадеш нешто што се крши со мал удар.
Вака стави евтини, они ќе корнат и кршат а ти ќе мењаш ![]() |
|||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
Што се однесува до самите седишта, за жал морам во голема мерка да се сложам со Владимир.
Но прашањето што го покрена Иво во однос на држачите за седиштата е нешто што е уште почудно во целава работа. Ако веќе некој очекува дивеење, па меѓудругото затоа се избрале онакви седишта, тогаш зошто такви држачи??? |
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
||
lsl eve ja tvojata lokacija sto ja barase samo sto bev so kola ne ispadna dobra fotkata
![]() ![]() |
|||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
стадионов дури ме заплашува со неговата колосалност, дефинитивно голема структура за наши стандарди, а сега приметувам колку убави линии ќе има кровот
![]() митатос, нема што да се жалиме на квалитетот, дефинитивно ни требаат вакви фотки од нови агли ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Митатос добро што си усликал. дефинитивно добар агол, од тука прв пат ја забележувам структурата на стадионот од задниуот дел горе. Но морам пак да спомнам, Кинескиов ѕид
![]() |
|||
![]() |
|||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
||
Сликите во оваа нишка ги превземам од macedonianfootball.com и обично го наведувам авторот и изворот, извини ако не сум спомнал дека се твои. ![]() Edited by vardar - 16-Jul-2009 at 06:02 |
|||
![]() |
|||
IronMan ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 15-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
SLIKI OD DENES 16.07.2009
![]() ![]() ![]() Edited by Cloverstack - 16-Jul-2009 at 17:01 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
Добри!
![]() |
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
Одлични
![]() |
|||
![]() |
|||
ZZZZ ![]() Newbiе ![]() Joined: 01-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Neli na ovakvi strmni tribini se stavaat i poprecni ogradi po dolzina na redovite na sekoi 5-10 reda ovde na slikive ne gledam nitu edna.
|
|||
![]() |
|||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
||
![]() Обавезно, но највероватно ќе ги постават подоцна |
|||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|||
![]() |
|||
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
||
A dali znae nekoj dali koga ke se zavrsi cel stadion ke ima kontrolna soba kako onaa sto ja rusija , sto bese do severna starata tribina?
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4647484950 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |