![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6768697071 209> |
Author | |
theone ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Поглед од врв Водно.
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Супер фотка!
![]() Само си требало д направиш и една каде стадионот е во гро план ![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
tribinata porasnala , golema e kolku ogradata
![]() |
|
![]() |
|
ZZZZ ![]() Newbiе ![]() Joined: 01-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
nekoja slika pa makar i od mobilen?
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
1
западна ![]() 2 уште една од западна ![]() 3 источна ![]() 4 на јужна се отстрануваат столчињата ![]() |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Добро што му текнало за столчињата,инаку навистина глупаво ќе изгледаше стадионот по целосното завршување,насекаде нови само јужна да дели.
И ми се бендисува што се запнаа да го прават до крај ![]() |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Ми се допаѓа со какво темпо се гради западната трибина, и конечно на јужната почнаа да ги ваѓаа столчињата ова све е добро и тоа премногу добро, но од друга страна се разочарувам со какво темпо оди источната трибина дури нема ни ископано дупка
![]() |
|
![]() |
|
ZZZZ ![]() Newbiе ![]() Joined: 01-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Dobri sliki rabotava e kako sto gledam turbo.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Не сум точно запознаен со бројките, амам колку што ми е познато пред почетокот на активностите на две можности се сведе динамиката за иградбата. Едната е за комплетна реконструкција на јужна со почеток на изградба на запад, а другата е со паралелно почнување на трите трибини и со поспора динамика. Е сега похрабар потег е што се почнало со трите оддеднаш но постои реална можност или некоја блага опасност да снема пари па да останеме со три половични градилишта, со сега за сега изгледа неможно. Сепак клучен ќе треба да биде буџетот за следната година што ќе го има главниот збор околу динамиката.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Јас сум задоволен што се отворија сите три фронта. Тоа значи дека сакале нејќеле, овој проект ќе се заврши до крај како што треба и нема пак да имаме 100 фази за доработка. Ќе остане единствено прашањето за лушпата на стадионот кое доаѓа од кога ќе се заврши со сите трибини. Без тој дел реализацијата би била повторно половична. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Екстериерот е јагодата на шлагот. Ако тогаш се јави некој проблем околу екстериерот вероватно нема до толку да бидам против ако ја добиеме "тортата" со сите четири парчиња комплетни! А ми е малку заматена дилемата дали требаше да отворат сите фронта. Може би малку протекционистички размислувам. Старв ми е да не останеме сополовично градилиште. Добро сега, владата вероватно знае што прави и не би стартувале градилиште тала лчесно ако не го планираат и за наредниот буџет.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
За некои спортски фанови можеби четирите парчиња торта се таман, ама за мене како "билдерски" ентузијаста кој во животов бил на вкупно два натпревари ми е најбитен шлагот. Всушност тој е оној дел кој сите ќе го гледаме кога ќе шетаме во парк или на кеј, кој ќе се гледа од Кале или мостот Гоце Делчев, кој ќе им останува во сеќавање на посетителите на Скопје. Во секој случај би било жално ваков масивен стадион со прекрасна силуета да го зезнеме на крај со некој квази екстериер или да го оставиме недоделкан. Мислам дека е редно да ни се случи еден навистина добар објект со сите нишани. |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
![]() така е,стадионот има многу убава линија за да би го оставиле така празен однадвор.Но колку и да се радувам,веднаш ми текнува на кинескиот ѕид и колку многу ќе го нарушува екстериерот. |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Ако владата се држи според одоговрот све би требало да биде ОК, и сигурен сум дека во наредниот буџет владата ќе го пише и парите за доизградба на стадионот, но ако не е така и ако остане со една трибина(во одреден временски период) УЕФА ќе не прмести на друг стадион за да се играат натпреварите од ЕП, па како што кажа Пбанкс сакале нејќеле ако не владата дали ФФМ заедно со УЕФА барем да ја доизградат Јужната Трибина колку толку да се исполнат стандардите на ФИФА
|
|
![]() |
|
extras ![]() Newbiе ![]() Joined: 31-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
B A J A D E R A
![]() |
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Малце постари слики од утакмицата со Катар 11.10.09
Источна
![]() За последен пат Јужна со сите стари столчиња
![]() македоснкифудбал.cом
Автор: HARRYPOTTER
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Од Телма скриншот-ови. Јужната е веќе со пола од повеќе столчиња извадени и се познава на бетонот колку е прљав во делот каде што нема покрив.
01. ![]() 02. ![]() 03. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
еве некои слики од Јужната трибина без столчиња
![]() 1. ![]() 2. ![]() 4. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Се надевам дека од фијаското со столчињата на северна барем нешто се научило и дека на јужна ќе се примени поинаков метод и конструкција за нивно поставување. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Денеска од Водно
1 ![]() ![]() 2 Edited by Cloverstack - 31-Oct-2009 at 22:05 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6768697071 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |