![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6869707172 209> |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Кај ја најде? Имаше нешто податоци за дата/година или за кој натпревар бил? |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
ова мислим дека е кога Вардар ја освои титулата во Југословенската лига
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Сликава ја најдов на нет, амам ја имав ја порано на позајмица земано книгата каде што е ова лсики и колку што ми текнува е некаде средина на осумдести и игра Вардар сигурно, пошто од монографија за Вардар е книгата, ама со кого може да провери некој ако ја има монографијата дома.
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Источна, денес. Дур да дојдам до запад, батери Азис!
![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() ![]() А како беше на запад, имаше ли видлив напредок? |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Па... исто е и таму
![]() ![]() ... не, сериозно, не дојдов до запад, ова со батеријава ме обесхрабри. Само стварно не ми е јасно како не ми текна дека имам мобилен ![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Еве ја 1 ![]() 2 ![]() |
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
бавно но сепак мислам дека до Март-Април ке биде дигната и ке се работи на кровот
|
|
www.realmadrid-mk.blogspot.com
|
|
![]() |
|
extras ![]() Newbiе ![]() Joined: 31-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Bi bil sreken ako u septemvri 2010 se raboti na krovot na zapadna
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
@Vardar од каде од страната macedonianfootball ги вадеше сликите што ги ставаа од стадионов?! У последно време има нешто ново од тамо!?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
wow како се заредиа први шпанија па Аргентина, па може кога ќе си изградат исток и запад да ни дојди е Бразил или Франција
![]() Патем ми падна напамет една идеа,можеа стадионот да го направат со по инаква архиктетура, мислим не како арена окружен туку истокот да го направат малку спуштен и како што оди према југ така стадионот да се издигнува се до крај на северната трибина (вклуќувајќи и ја и западната) таков вид на стадион спаѓа и Маракана во Београд, мислам дека и птичјото гнездо во Пекинг е со истиот облик ![]() |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Тоа е така бидејќи маракана е „вкопан“ стадион, т.е. теренот е во дупка, за разлика од градски каде теренот е на иста висина со околината. Па трибината што е поголема на Маракана е поголема бидејќи таму е повисоко отколку на другата страна. А инаку не гледам ни која е функционалноста на ова кај нас и зошто би ни требало? Птичјото гнездо е друга приказна.
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
сега не ни требало али тоа е тоа како го почнале така нека го доизграда,али мислим дека би се зголемил капацитетот на стадионот да го напрааат како маракана.
|
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Од форумот, за жал нема нешто ново.
|
|
![]() |
|
Kiki ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2009 Location: Битола Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Dragan, Мислам дека буџетот беше премногу мал за стадионот комплетно да се сруши и да се гради нов а според мене абсолутно не е ни потребно, архитектурата на стадионот е ОДЛИЧНА и има уникатен изглед, јас лично ништо не би менувал стадионот изгледа фанастично, oсобено ми се допаѓа аголот под кој се изградени трибините и стрмноста на стадионот. Kе биде добро кога ке се изградат и источната и западната трибина, да се надеваме дека и посетеноста ке се зголеми не само на настапите на репрезентацијата, туку и на натпреварите во лигата, западната трибина ке има поголем капацитет, фантастичен изглед и нови димензии за поголеми знамиња, подобро навивање и одлични кореографии... се на се мислам дека проектов е супер а кај архитектурата не би менувал ништо,( имам мала забележка кај столчињата но сепак тоа е прашање на вкус ).
БРАВО ЗА ПРОЕКТОВ !!! ![]() ![]() Edited by Kiki - 05-Dec-2009 at 20:52 |
|
Помогнете на Македонската Википедија - слободна енциклопедија
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Πο facebook некаде ја начекав сликава...
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6869707172 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |