![]() |
![]() |
![]() |
Омилени проекти |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() Posted: 11-Feb-2008 at 00:54 |
Одавна се спремам да отворам една ваква нишка кај што ќе може да избегаме барем на кратко од зачестениве трагедии на архитектонски план што ни се случуваат во последно време и да видиме како тоа се прави во светот.
Постирајте ги тука вашите омилени проекти. Пред се модерни проекти. Доколку некој сака да дискутира постара архитектура нека отвори посебна нишка. ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Copenhagen Opera Househttp://en.wikipedia.org/wiki/Copenhagen_Opera_House 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() Edited by pbanks - 11-Feb-2008 at 01:11 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Додадов уште една импресивна слика, Бр. 7
![]() Edited by pbanks - 11-Feb-2008 at 01:11 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Ауууууу екстра!!! Кога сме веќе кај опери, мислам дека сепак број 1 е Сиднеј. Навистина е прав симбол! И не ја ставам само да ти парирам, туку навистина ми е омилена... ![]() Малце е постара, ама во суштина е вонвременска! Лани од УНЕСКО беше прогласена за културно наследство ![]() Иако сите ја знаеме, не е лошо пак да ја погледнеме... Уживајте! 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() |
|
![]() |
|
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да и јас ја обожавам операта во Сиднеј. Знам за нејзе од кога знам за себе и сеуште ми изгледа свежо и модерно. Имам видено страшно импресивни фотки од Sidney harbor сосе операта. Не дека твоиве се лоши но ќе се потрудам да најдам и јас нешто утре.
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Оперските куќи се супер, ама не се доволно возбудливи.
MIT Stata center 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() Замислете да студирате тука... |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Да топ проект. Има сличен и во Дизелдорф ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
BTW незнам дали знаете но и Сиднејската опера е дело на Дански архитект
![]() Ги бива Данциве за опери ![]() |
|
![]() |
|
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
Da, go vidov na nekoja emisija ednash...covekot imase problemi togas posto ne bese Avstralec i lugjeto se bunea zasto Danec go gradi toa ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
abe ne samo toa, nego so spletki okolu operata na coekot ste mu ja unistile karierata
damn aussies ![]() se zezam de ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
hahaha
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Vlez pred eden trgovski centar vo Finska nekade... ja najdov na net
tipot stvarno ima jaki fotki ![]() http://toope.deviantart.com/gallery/ |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
City of Arts and Sciences Valencia, Spain.
Местово е лудница - Изградено е 1996. Има: - Опера - Imax кино и Планетариум - Градина - Научен музеј - Отворен океанографски парк 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() Мислам дека во живо изгледа уште подобро Edited by La Linea - 13-Mar-2008 at 23:15 |
|
|
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Не сум многу многу по облакодери али едноставно неможам да и се изнагледам на убавицава CCTV headquarters Beijing 234М
Кога ќе биде готова
![]() ![]() И сега!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() и навечер
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Wow проектов е невероватен. азискиве земји и ја одземаа титулата на Америка како земја на облакодерите.
За овој проект гледав на дискавери и викаат дека ги „крши“ сите закони во инжинерството, навистина била нешто неверојатно да се гради. |
|
|
|
![]() |
|
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
Dancing House - Прага
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Не само што сама по себе е екстра, туку за чудо и фино се вклопува во околната стара архитектура. Единствено не ми се свиѓа преодот во горниот дел према таа лепенката (на првата слика). Али генерално многу е слатка ![]() |
|
![]() |
|
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Едни од омилените - холандската група - http://www.mvrdv.nl
Silodam by MVRDV, Amsterdam - Инспирацијата за обликувањето очигледно е од прекуокеанските носачи на контејнери. Може на сликите не изгледа најимпресивно, ама во живо е многу е добар објект. Невообичаена локација, веднаш до морето и до бродоградилиштата. Има многу убав пристап до објектот, меѓу другото и со чамци/глисери од каде што директно се влегува во објектот, огромна дрвена платформа, што во сончеви денови (што ги немаат многу) е многу мирна за одмарање. Однадвор не може многу да се види внатре во становите, па претпоставувам дека има двовисински простории за дневен боравок (што кај нас не се практикуваат од милион глупи причини). ![]() |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |