![]() |
![]() |
![]() |
Спортска сала Аеродром |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 5> |
Author | |
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() Posted: 29-Jun-2009 at 12:09 |
ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ ![]() Согласно планот, салата ќе се гради во близина на спортската сала кај што настапува кошаркарскиот клуб МЗТ Скопје и ќе има капацитет за 4000 гледачи. Иста спортска сала, според најавите на општинарите ќе се гради и во населбата Реонски центар. "Кога Советот ќе го изгласа деталниот урбанистички план, планираме кејот на Вардар во наштата општина да га направиме спортски комплекс. Освен спортска сала ќе изградиме и фудбалски и спортски игралишта со по една трибина кои ќе бидат осветлени со рефлектори. Планираме со изградба да почнеме до крајот на оваа година или на почетокот на следната", вели градоначалникот на Општина аеродром Ивица Коневски. Освен спортска сала и фудбалски игралишта, на кејот на Вардар во Аеродром предвидено е да се градат и ракометни игралишта, аква парк, хелиодром, хотели и други содржини. (М.Ѓ.) http://www.vest.com.mk/?ItemID=038EA3E398A71943A676D0AC58B86028 Edited by Cloverstack - 29-Jun-2009 at 12:25 |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
зошто секогаш сакаат да стават на празен простор спортски центри,и најчесто тоа се обични терени за фудбал, кошарка или тенис? или пак секогаш го тапат со „хелиодроми, аква паркови и хотели“
навистина не е само ова начин како да се уреди поголема зелена површина (не дека имам многу против ова) |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Ај да не испадни муабетот пак локал патриотски, ама што ќе му е на Скопје уште една (квалитетна) сала, на калето и Борис Трајковски се две од единствените три во државата што личат на нешто (ако охридската се смета дека личи на нешто). Ако ништо друго, прилепската и битолската се распаѓаат, а сигурен сум дека има уште 10 други што се полураспаднати во државата.
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Како прво ова е локален, општински проект а не државен така да локалпатриотскиот муабет ти паѓа во вода. Како второ град Скопје едвај со помош на државата направи сала од 6.000+ гледачи а Коневски ќе правел 2х4.000. Треба да научиме да ги разликуваме вистинските од глупавите најави. Како трето, верувам дека муабетов е повеќе од аспект на ДУП отколку од аспект дека општината ќе почне да инвестира во ова. И како четврто, планот ми звучи толку генерички и на памет да ми се блуе. Како што кажа забеган а некаде имаат луфта ај ќе правиме спортски терени. Има ли анализа некаква за демографијата на Аеродром, колку луѓе би ја користеле, колкава е нивната економска моќ да плаќаат за нешто такво, колкава е воопшто спортската култура кај нас итн... Сигурен сум дека нема. |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Тука во задебеленото ја видов сериозноста на најавата. Немам проблем ако сака градоначалникот да си гради со општински, баш е убаво (и ретко). Ама додека државата форсира Република Скопје ![]() ![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Тој дел ми промакнал. Сепак никогаш во овие дискусии не добив вистински аргументи за цел тој мит Република Скопје. Исто така ме интересира дали Грција е република Атина или Англија - република Лондон итн.... Има многу примери во светот каде диспропорцијата меѓу главниот (или неколкуте главни градови) и остатокто од земјата е голема не заради некаква пристрасна политика туку заради реални економски, социолошки и какви уште не параметри. Имаме нишка за ова доколку ми одговараш, одговори ми таму. |
|
![]() |
|
se_manda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
a koja e poentata da pravat uste edna sala do MZT?!?!?!? ako tolku sakaat sali barem neka ja renoviraat...posle za terenive,okolu mzt ima nekolku za tenis,pred sekoja zgrada ima 1-2 kosa (za basket),niz parkovive decava igraat fudbal...sigurno nema nekoj da cepa od biser do mzt samo da izigra partija basket ili fudbal... |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Кај градежната база на АДГ Маврово во Јане Сандански солидно се работи, но тешко дека ќе биде испочитуван најавениот рок за расчистување (дваесетина дена)
1 ![]() 2 ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
http://www.build.com.mk/portal/?p=856 Еве и фотки од денеска: 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да не е ова таа салата за хокеј? Повеќенаменска и за лизгање?
|
|
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Незнам, ја прво се збунив дека е дел од комплексто на ФФМ па сватив дека чим општината координира проект ондак не е тој од ФФМ. Вероватно у право си со предпоставката.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Салава е дел од спортско-рекреативниот центар во Јане Сандански: http://www.build.com.mk/?p=856 А комплексот на ФФМ ќе биде исто покрај кеј, ама кај Ново Лисиче |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Edited by Cloverstack - 23-Apr-2010 at 22:50 |
|
![]() |
|
S.P.Q.R. ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Jan-2010 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 212 |
![]() ![]() |
Почнале со копање за темели за Спортската повеќенаменска сала во Аеродром... ќе видиме со какво темпо ќе одат работите понатаму. Мислам дека ова е парцелата која ја купи Пеце заедно со онаа на Аквапаркот. И се гледа дека е под нивото на Вардар, па ќе треба малку работа за средување на проблемот со подземни води. А Вардар деновиве е доста висок.
01. Еве го Деталниот Урбанистички План ![]() 02. ![]() 03. ![]() 04. ![]() 05. ![]() 06. ![]() 07. ![]() 08. ![]() 09. ![]() 10. ![]() 11. Еве го нивото на Вардар деновиве ![]() Сликите се направени од FoSsiL, но за жал има проблеми со интернетот. |
|
Македонија е во дилема дали да одбере ужас без крај или ужасен крај
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Благодарам многу, S.P.Q.R.
Гледам јас од дома, ми се раздвижиле нешто багери. Ама како и по вообичаено, мислев дека е секојдневна рутина, а потоа нема ништо. И гледам од прозор, камиони разнесуваат земја. Кога гледам, полека, ми пропаѓаат во земја. Си викам што е ова. И отидов денес да сликам и еве. Не е нешто голем напредок, ама е дупка, и не е мала. Вака на слики не изгледа голема, ама во живо е огромна, можеби и поради тоа што и самиот тој простор е спуштен од нивото на патеката на кејот, и изгледа ко дупка во дупка. Интересно е тоа што, парцелата за хотелот е недопрена, а пристапот за евентуални градежни работи би се искомплицирал со дупкава, која е лепенка на парцелата на хотелот. Како со нож да сечеле. Се гледа малку вода... најверојатно е подземна, ама се надевам ќе се среди лесно. Најверојатно ќе има и некое подземно ниво. Па сега останува на дупка за темели, како ќе биде понатаму ќе видиме.... Ако во скоро време поставуваат темели ќе сликам... и првата плоча секако... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Посебна нишка и за овој проект
![]() Еве едно конкурсно решение кое беше дел од АСК2010. Околу статусот на ова конкурсно решение немам никакви информации. Автор: Игор Неделковски, диа Соработник: Јелена Стокуќа, диа Консултант: Проф. Станислав Миловановиќ ![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Kinda like it, too. This is a good step as a render, to show us the space taken by the hall and the possible form it will take... but I think it is an old one.... and there are some mistakes... The investor isn't Municipality of Aerodrom, but a private investor... Pece Naumovski or so... Also they must work on their English...
At the end... it can pass... it is a good one |
|
![]() |
|
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
Lele ama e ubavo, eden od arhitektive mie zet pa taman ke se rasprasam za ovoj proekt. Samo sto ke se sluci so na MZT salata? Barem taa da ja renoviraa da licese na nesto. A za Pece Naumoski mislam toj trebase akvaparkot da go pravi vo Aerodrom ali ne znam do kade e so toj proekt. |
|
![]() |
|
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
Fossil, Vladata e investitor ili opstina Aerodrom. Nema privaten investitor |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 5> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |