![]() |
![]() |
![]() |
ТЦ Капиштец (Сектрон) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() Posted: 02-Jan-2008 at 23:55 |
Неможам да најдам каде дискутиравме за новата локација за трговски центар што моментално а на понуда (онаа од 300 квадрати)
![]() Како и да е еве за која локација се работи. Мене малку не ми идат локацијава и терминот трговски центар во една реченица но... ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Ни јас не памтам каде дискутиравме, ама прво помислив да не е за спроти Беверли (преку Васил Ѓоргов) А која е оваа локација? Таа исштрафтаната, најтемната?!? ![]() Не само локацијата, него ни квадратурата не иде никако со терминот... |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Околу локацијата за трговски (на само 300м2) мислам дека е воопшто глупост такви мали локации на тоа бедно место да се највуваат толку бомбастично. А приметив дека е расчистен теренот (имаше некои бараки порано) но помислив дека ќе биде уште еден предимензиониран објект кој ќе го узурпира тротоарот како тој до него.
Edited by pbanks - 13-Mar-2008 at 16:44 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Еве ја онаа локација на Васил Ѓоргов за која скоро се чудевме дека МТЦ ја продава за за градба на трговски центар... И сеуште е за чудење локацијата е минијатурна... Во овој дел е хаос со квази станбени зградички кои висат над улицата.... можеби требаше да сликам. Динамит му е мајката. И оваа зградава на ќошот меѓу Ѓоргов/Водњанска е многу чудно поставена за да прими лепенка.
![]() Edited by pbanks - 08-Apr-2010 at 09:32 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Денеска било јавното наддавање за онаа чудна парцела за трговски центар во Капиштец. Постигната е навистина висока цена од нешто над 1300 евра за метар квадратен! За оваа мала парцела, државата ќе инкасира цирка половина милион евра од продажбата на земјиштето.
![]() ![]() ![]() Еве го соопштението од министерството за транспорт и врски:
Edited by Cloverstack - 22-Jan-2008 at 22:21 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Вистинско освежување после разните Дилајли во овој дел од градот
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Браво,многу убаво вклопено со одлична комбинација од бои.
Да се надеваме дека вакви објекти ќе го подигнат нивото во Скопје,па ќе му биде срам после некој да изгради нешто како Дилајла |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
aj dajte ve molam kordinati?!
A inace ubava e, samo malku niska e!
|
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
е дури сега ќе биде хаос на оваа улица. Имено јас секој ден со 57ца поминувам тука и на овој семафор се заглавува 10-15мин. Сега замислете што ќе биде со целата механизација. Подобро нека наоѓаат друго сообраќајно решение, а улицава затворена додека не се заврши
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
41°59'31.60"N 21°25'20.92"E Јас би додал еден кат но не повеќе, мислам дека локацијата не дозволува повеќе. |
|
![]() |
|
Keeray ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 27-Sep-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Mene super mi e objektov. Se nadevam deka ke se izvede mu stoi mestovo. Samo stranicnite prozorci so se ne mi se svijaat mene takvi .. random elementi
![]() |
|
![]() |
|
SJCF ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 10-Nov-2009 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Многу убаво
![]() Поминал ли некој таму да види дали се случува нешто дали е бар оградено? Не прочитав ништо за рокови а во последно време кога државава шитка земја стално прикачува рокови. Како да е добра пара платиле па можам да замислам дека не им се чека многу а? ![]() |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
fala bogu nesto normalno...
|
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
предходниве 2-3 дена локацијата се оградува. Кога ќе има работа на терен ќе сликнам. Инаку пред некој кога ги носеа тарабите со камион на тој семафор се создаде невидена гужва, која искрено е нормална слика за местово. Тој семафор обично се чека 10тина минути, така да ви препорачувам ако се движите Козле/Капиштец накај центар бегајте од таму
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Денес видов дека е поставена табла, на која за жал нема слика од тоа како ќе изгледа зградата. На таблата како име на објектот е ставено „Трговски центар Капиштец“, а Сектрон е ставен како инвеститор. Така да мислам дека треба да се смени и името на нишкава
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Тука е почнато да се гради уште пред 2 недели, дупката е ископана, почнаа да се назираат тие металните за темели(извинете ама немам појма како се викаа, можеби арматури). Малку е незгодно за сликање, зошто само од главната улица може да се слика, а оградата е блиску до улицата која во принцип 24/7 е невидена гужва. Ако движам накај центар со 57 ќе пробам да фатам нешто, во скоро време
П.С: Може да се стави икона дека е во изградба ![]() Edited by Djole88 - 04-Sep-2010 at 16:15 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Многу е тесен тротоарот во тој дел но за тоа не е крив сектрон. Ми се допаѓа како ја дефинира улицата и ја затвора таа дупка која штрчеше таму и изгледаше прилично рурално за тој дел од градот.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |