![]() |
![]() |
![]() |
Пошумување |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 4> |
Author | |||||||
skywings ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() Posted: 05-Mar-2008 at 21:16 |
||||||
12 март кога треба да се засадат 2 милиони дрвциња, владата го прогласи за неработен ден! БРАВО и за едното и за другото |
|||||||
![]() |
|||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() А акцијата е ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
||||||
Ептен добра вест. Се надевам дека све најдобро ќе помине
![]() Edited by ProMKD - 05-Mar-2008 at 22:26 |
|||||||
![]() |
|||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||
Го примети ова?
![]() Во секој случај 5-ка за акцијата! Само да не биде ради реда, туку навистина да има резултати ![]() Edited by Cloverstack - 05-Mar-2008 at 22:46 |
|||||||
![]() |
|||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||||
![]() аааааааааааааааааааааааааааааааааааааа нееееееееее ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||
Абе ја се сумњам во акцијата. Рачунајте дека за името имаше 35000 луѓе на протест, а оваква акција сигурно дека нема да пројде со повеќе од ова. Максимум 5000 луќе да има што ќе садат дрва. Треба секој што ќе биде тамо да засади по 400 дрва, што е невозможно. Мислам дека акцијава е еден од полесните начини да се испере ќеш. Никој нема да ги брои дрвата. Нејќам да мислам вака кога знам кој е организатор, ама можеби некоја трета личност стои позади ова.
|
|||||||
![]() |
|||||||
skywings ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||||||
Владата не е организатор, беше посочена само како партнер и затоа ептен буљашки е што се наметнаа како "најзаслужни" за акцијата....најмалку фер е што се фалат со акцијата и ја присвоија како своја употребувајќи рекламната кампања (ништо ново!!!!!!!!!) по телевизиите и печатот многу подло од страна на Грујо
Владата ја присвои граѓанската иницијатива за пошумување на Македонија Идејата за пошумување на Македонија останува граѓанска, велат од Иницијативниот одбор Сања Наумовска |
|||||||
![]() |
|||||||
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
||||||
Само да се садат дрва... гајле ми е кој е организатор и кој се жали за тоа!
|
|||||||
![]() |
|||||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
||||||
Засадив дрво, засадив иднина
![]() ![]() |
|||||||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||||||
![]() |
|||||||
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() Edited by Cloverstack - 08-Apr-2008 at 00:31 |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Ајде се надевам барем 70% од дрвцата ќе успеат.. и од нив барем 70% да не бидат украдени! Многу труд беше вложен во засадувањето на иднината, ваљда не сме до толку и ова да го усереме
http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=90887 |
|||||||
![]() |
|||||||
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
||||||
Македонија испушти можност
До дека ја читав оваа страница и кога го прочитав ова "Alas, if mass tree planting in the Macedonian spirit does not catch on abroad, it may not be for lack of good will. Despite all their great efforts in preparing for this unprecedented event, it seems the media helpers of the organizers and government did not give media outlets abroad the necessary advance warning. And so, while the Macedonian media was out in force, relatively few foreign journalists knew to show up." Гледам дека навистина Македонија, и Македонскиот народ испушти можност за да му се покаже на светот дека во оваа мала земја (која во меѓу време има многу проблеми) се случува нешто што треба да го зафати целиот свет. Новинарот Кристофер Делисо ми даде мисла со тоа што рече, дека новинарите во Македонија и државата не го објавиле овој настан како што требаа низ светот; и тоа што сакам да кажам е дека Ден на Дрвото може(ше) да настане во нешто многу по големо и да ја стави Македонија на светската карта меѓу тие земји кој се грижат за светот, пошто нели тоа е главен топик по светов во овој век, затоплување на земјата, рушење на шуми...се тоа што ние луѓе го правиме. И за тоа викам дека Македонија испушти можност за да се покаже на светот, да си ја 'обнови' или подобри својата слика, и по тоа би се следело слични светски (до некаде) теми што се вртат окулу нас, на пример ова со името, каде би можеле да добиеме повеќе подршка од други земји, организации...пошто ќе не видат како мала земја која си го бара својето право на идентитет и не треба да биде само за тоа, пошто веројатно ќе се појават други проблеми за Македонија од страна на соседите и ако веќе сме изградиле добра слика за Македонија, верувам би имале повеќе подршка пошто би се покажале како мала земја со големо срце која сака да продолжува напред а не некој да и го пречи тој пат. Ме разбирате ли што сакам да кажам? Не е само тој артикл што ме доведе до оваа идеа. Ја видов оваа снимка за како настанало 'Earth Hour' и сега се шири таа идеа низ светот, Австралија ќе биде позната по тоа дека таму почна 'Earth Hour' и уште повеќе ќе биде позната Австралија како земја која сака да прави добро, и по тоа е позната (не ја вклучувам Австралската држава пошто таа има многу нагазено), исто луѓето, стално слушам како Австралците се многу сакани низ светот. Мислам дека ние Македонци сме до некаде слични, ретко сум слушнал лоша приказна за нас (се разбира, не ги вклучувам нашите соседи). Нели го гледаме тоа по тие интернет страници или списанија за туризам, стално не опишуваат како добри луѓе...кој беше тој човек од Yahoo или каде беше, само добро збореше за нас. Можеби Македонија испушти можност за 'светско светло' оваа година, но мислам дека може да го стори тоа за следната година кога ќе дојде Ден на Дрвото, каде може да се спреми за светот да ја виде и да се зашири тоа по други земји, пошто рушењето на шумите е голем проблем исто. Само мислам дека ова може многу да и помогне на Македонија, за да и го зајакне местото не само на Балкан ама Европа и светот. Edited by Cloverstack - 08-Apr-2008 at 00:39 |
|||||||
![]() |
|||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||
Да тоа би бил добар публицитет и прикажување во добро светло
|
|||||||
![]() |
|||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||
Ова може кај зеленило. Не мора нова тема.
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Па штознам, темата „зеленило“ во урбани прашања е отворена за урбаното зеленило, не за шуми и пошумување.
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Не сакав да зборам за зеленило, општo за Македонија и Ден на Дрвото.
|
|||||||
![]() |
|||||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
||||||
Можеби уште не е касно...
|
|||||||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Абе што знам..тоа све зависи каква вести имало во тој ден. Пример ако имало бомбаш самоубиец кој убил 4 американски војници тој ден, денот на дрвото во МКД ќе беше меѓу неважните вести, и толку, отиде возот..
а ако беше спор ден со вестите можеби ќе не имаше едно 20-40 секунди. Вестите на запад така идат - многу не се секираат за странски земји. Попрвин даваат за локалната мачка што се заглавила у дрво отколку за 10 души да умрат у афганистан од бомба. Тоа ти е.. |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Баш така е, за тоа не ги ни гледам Австралските вести:\ Значи изгледа треба да се најдеме во добро време каде не се случува нешто посебно...сепак имаме луѓе по светот кој имат свој врски, ене Борис Трајанов, Симон Трпчески, Срѓан Керим... |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Абе има голема разлика меѓу амерички си ен ен, и интернационалниот си ен ен на пример. На интернационалниот за нешто вакво би можеле да дудлаат и поопширно.
|
|||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 4> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |