![]() |
![]() |
![]() |
Булевар Србија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 19> |
Author | |||||||
The Man ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 135 |
![]() ![]() |
||||||
![]() Делот обележан со црвено во облик на Ј (или бумеранг), помеѓу Првомајска и „УСЈЕ“ мислев дека на крај ќе го средуваат... а гледам почнаа и таму да работат, тоа ме радува. |
|||||||
![]() |
|||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||
Не е можно да не знаеле ти е дека треба да се работи во нивното земјиште. Особено е сомнително што се работи за овоштарник, а имам слушано и за случави каде се намерно подигани овоштарници на места што во иднина би биле потенцијално експропреиранби. Освен што по квадрат се добива исплата и по стебло. Така да со резерза ги примам сите случаеви со овоштарници.
|
|||||||
![]() |
|||||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
||||||
Од денес (30.04.2010)
1. Кон Ново Лисиче ![]() 2. Кон УСЈЕ ![]() Edited by La Linea - 30-Apr-2010 at 23:03 |
|||||||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||||||
![]() |
|||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||||
Супер изгледа
|
|||||||
![]() |
|||||||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
||||||
![]() |
|||||||
I use public toilets and I piss on the seat.
|
|||||||
![]() |
|||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||||
И мене тоа ми фати око а богами и ме израдува ова што го имаме на терен ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
||||||
Друго нешто што приметив е дека тротоарите ќе бидат со широк профил и велосипедски патеки. Колку што се сеќавам не беше таков случајот со Словенечка кога се изградија само 2-3 метри тротоар а другото се остави за подобри времиња. Е сега би требало и од другата страна да биде три ленти |
|||||||
I use public toilets and I piss on the seat.
|
|||||||
![]() |
|||||||
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
||||||
А можда е по грешка направена, па сеа ќе ја затрупаат и насадат со грмушки |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Уствари ова е пак оној нетипичен 2+3 профил како и на постоечкиот дел од Булевар Србија. За мене барем комплетно нејасен профил.
Edited by pbanks - 01-May-2010 at 12:30 |
|||||||
![]() |
|||||||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
||||||
Во секој случај ова ќе бара уште поургентно завршување на првомајска во булевар, бидејќи повторно тамо би се јавло тесно грло. |
|||||||
![]() |
|||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||
Тука 2+3, подоле кај постоечкиот дел 3+2. А во урбанистички планови се влече како 3+3, мислам дека освен за делот од Лисиче до Усје каде што и подвозникот не дозволува 3+3 туку 2+2, а тамо па има дополнителна колекторска лента.
|
|||||||
![]() |
|||||||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
||||||
Забуни за начинот на проширување на булеварот Србија
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=5810932497&id=14&prilog=0&setIzdanie=21978 |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Нешто набрзинка...
01. ![]() 02. ![]() 03. ![]() 04. ![]() 05. ![]() 06. ![]() 07. ![]() 08. ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Асфалтиран првиот дел од проширувањето на булеварот СрбијаАвтор: Сашо Таневски 14 мај 2010, 14:44 Извор: Макфакс Екипите на Градот Скопје комплетно ги асфалтираа првите 700 метри од проширувањето на булеварот Србија, од крстосницата со булеварот Видое Смилевски Бато во насока на булеварот Трета Македонска бригада. Асфалтираниот коловоз е означен со хоризонтална сигнализација, а поставено е и ново осветлување. По должината на првите 700 метри од проширувањето на булеварот Србија деновиве ќе се поставуваат рабници, а на тротоарите и велосипедската патека ќе се редат бекатон-плочки. Во близина на бензинската пумпа на „Макпетрол“ важи привремен режим на сообраќајот. Сообраќајот во тој дел е пренасочен за да може да се докомплетира средишниот зелен појас кај крстосницата со булеварот Видое Смилевски Бато. На крстосницата, пак, меѓу булеварите Србија, Трета Македонска бригада и 12.Македонска бригада почна асфалтирањето на кракот 2 од вкрстувањето. На кракот 3 се поставуваат рабници и до крајот на месецов ќе почне асфалтирањето и на тој дел. Истовремено ќе се асфалтираат уште 300 метри од проширувањето на булеварот Србија, во насока кон улицата Првомајска. На овој дел претходно беше направена заштита на подземната инсталација, а дел од инсталацијата беше дислоцирана. Вкупната должина на проширувањето на булеварот Србија изнесува 1.700 метри. За градежните работи на булеварот Градот Скопје ќе потроши околу два милиона евра. /крај/со/ст http://www.makfax.com.mk/_home/home#107603 |
|||||||
![]() |
|||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||
1
Моментална состојба: ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 Проширувањето кон 3-та Македонска Бригада ![]() 12 Проширувањето кон 12-та Македонска Бригада ![]() 13 ![]() 14 ![]() 15 ![]() 16 Делот што е пуштен во сообраќај ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Секоја чест за проектов, мислам дека се прави одлична работа.
Туку. Неможам да се сетам на некои работи од претходните дискусии па да прашам. 1. Кои се проблемите со неизградените сегменти помеѓу Првомајска и фабриката на Ино спектар во Припор? Имотно правни односи. 2. Ми фати око жолто обележаниот сегмент повторно помеѓу Првомајска и фабриката Ино спектар. Сакаш да кажеш дека таму веќе се работи на булевар од полн профил? |
|||||||
![]() |
|||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||
Сега има 2 ленти, а се проширува на 4, без средишно зеленило. Почнато е одамна, ама завлечкано е во бестрага. Реално тоа проширувањето воопшто не е приоритетно во оваа фаза, но кога го почнаа не биваше вака да го завлечкаат. Сепак суштинското влечкање е на потегот од Првомајска до Јане Сандански. Вакво темпо за ваков зафат (без разлика на нивните приказни дека се оди по план, они може да си испланираат и дека треба да го градат 10 години...) е просто недозволиво. Еве слика од делот што те интересира: ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Набрзинка раскрницата кај Лисиче...
![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
||||||
Многу споро се одвиваат градежните работи на оваа делница, ја прошетав пред некој ден и се изненадив дека целата сеуште не е готова. Мислам дека ќе има проблеми и со подвозникот, бидејќи со големи маки ќе може да се добијат две ленти за сообраќај во спротивната насока, барем мене така окото ми фати.
|
|||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 19> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |