![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 33> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Мислам дека соодносот со владата е добар. Одлично изработено алексгиж ![]() Edited by pbanks - 08-May-2010 at 15:01 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Туку ме интересира дали некој од вас има искуство со правење вакви дијаграми, дали има некој специјален метод како се прават, колку е тешко?
Би било интересно понагтаму како ќе ни дозволи времето да изработиме некои маркантни објекти по овој метод (висината не е битна на skyscraperpage.com каде има заедница која изработува вакви дијаграми се изработуваат и доста пониски објекти). ![]() Edited by pbanks - 08-May-2010 at 15:07 |
|
![]() |
|
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
Веројатно најтешкиот дел е да се најдат фасадите на објектите или (што е уште потешко) да се направат фасадите на објектите from scracth. Со фотографии, дијаграмот ќе изгледа многу килаво(според мене) Инаку, со веќе обезбедени објекти, правењето на конечниот дијаграм е саат време работа.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Alex, готови ли се текстурите на Соборниот Храм? Кога да очекуваме да можеме да го видиме поставен на google earth?
![]() |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Не се готови, немам време, а ни доволно квалитетен фотоапарат за да фотнам. Кога веќе спомна, знам дека ти имаш поквалитетен, би те мрзело ли да отидеш и да сликнеш некоја слика. Ми требаат фотки од:
Страничниот камен Бакарот на куполите (не е битно од кој агол, битно е бојата да се погоди) Целиот влез сосе иконите и стаклото над него Барем едно прозорче од малите куполи Влезот кај камбаната Барем еден прозоред од камбаната Текстурирањето не би траело подолго од 1 час, така што, технички ако отидеш да сликаш сега, до вечер ќе ја има на Гугл Земја. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Денес тешко, ама утре или задутре веројатно ќе можам да тркнам. Се разбира ако некој ме претрка, добредојден е - поентата секако е овие модели да се дело на што поголема заедница
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
se gleda nova stanbena zgrada vo karpos 42° 0'11.70"N 21°24'29.29"E
ne e bas precizno napraveno ama^nema problem
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Чисто прелиминарно, сака уште толку работа, нема да биде нешто посебно, сепак ме фати инает бидејќи Македонија е единствената земја во цела Европа што го нема својот стадион во 3d на Google Earth. Се надевам ќе го прифатат кога ќе бидам готов, се изнабарав добри слики во нишката за стадионот, ама во 84 страници се загинав.
![]() Поради огромниот агол под кој е сликано Скопје, трибината се гледа на два пати... Тоа е. ![]() ![]() ![]() Edited by гитардемон - 25-May-2010 at 06:34 |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
гитардемон, симнувам капа!
![]() Јас би рекол да го направиш цел околу. ![]() |
|
![]() |
|
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
Супер изгледа !!!
Но кај и да е ќе мора да се креира целиот стадион,сепак е во изградба
![]() |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Да, ама како ќе изгледа кога ќе биде готов? Јас со белиот покрив се чудам што да правам и со седиштата. Има време, ајде. |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Alex, извини за доцнењето. Се надевам фоткиве ќе бидат од корист.
За жал кај влезот на камбанаријата се имаа испаркирано и не се тргнаа цел саат. Исто така влезот во црквата е невозможно да се фати убаво, а особено стаклото над него. 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() 15 ![]() 16 ![]() 17 ![]() 18 ![]() 19 ![]() 20 ![]() 21 ![]() 22 ![]() 23 ![]() 24 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Супер, се надевам денеска дека ќе ја завршам
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Текстурирањето е 60% готово:
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Моделот на Соборниот Храм "Св.Климент Охридски" во Скопје се наоѓа во процедура за одобрување за Google Earth!
(можно е првобитно да ме одбијат бидејќи имам еден модел за црквата и камбаната, што е во спротивност со начелата на Google за "една структура - еден модел", меѓутоа во овој случај тие се неодделив дел една од друга... се надевам дека ќе имам можност да им го објаснам тоа) За нестрпливите, моделот може да се симне и рачно. Во Google Warehouse барајте "Macedonian Orthodox Cathedral" и симнете го kmz фајлот. Со двоен клик ќе се отвори во Google Earth. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве неколку фотки од финалниот изглед:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
alex, веќе доби пофалби, но мора да се нагласи - си направил одлична работа
многу квалитетно сработено, браво! ![]() имаш ли претстава колку траат тие процедури за одобрување? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Без твојата помош ќе беше сувопарен објектов. Ти благодарам за сликите. Испаѓа дека сме добар тим
![]() Следно што ќе цртаме? Што и да е би требало за многу побрзо да го завршам, бидејќи Соборниот Храм имаше специфични симетрии и заоблувања за изведба. Според мене, следни би биле МОБ, Поштата, Телеком/Мепсо, Стара Железничка, Калето, Сан Марко... Од сите овие, МОБ е премногу комплексен, пробав 2-3 пати да почнам ама ниту еден агол не ми дозволи правилно да го согледам... ако може некој да добави планови или слично, би било полесно. За процедурата за одобрување не би можел да кажам бидејќи за прв пат поднесувам објект. Знам дека гитар имаше некој обид, тој би можел да каже поарно. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Зарем не би бил тежок пошта/телеком/мепсо?
Мој прв глас би бил МОБ, втор би бил пошта/телеком/мепсо. |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Бравос алекс. Одлично ти испаднала црквата. И јас гласам за МОБ, мислам дека е прилично лесна со оглед на формата.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |