![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 33> |
Author | |
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Да се навратам малку на Соборниот Храм... никој досега не примети дека на малите куполи полутопката завршува со прав круг, а всушност сите прозорчиња треба да имаат бакар во полукружна форма над нив? Тек сега го приметив ова... ќе го доработам тоа утре
![]() |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Ја завршив зградата на деловниот центар Алуминка (кај што работам
![]() ![]() |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
@Alex, @Gitar ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
Можеби не е прашањево на место ама кога можеме да ги очекуваме на Google Earth? Што стана со стоковната куќа. Гледам дека е направена одамна а ја нема на Google Earth исто и некои други објекти ми фалат
![]() |
|
I use public toilets and I piss on the seat.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
На место си е прашањето. Како што погоре кажав, се чека до 30 дена за одобрување. Има неколку услови, како што се:
1. Да е реален објект 2. Да е поставен правилно 3. Да е текстуриран со реални фотографии 4. Се оди на принцип "една зграда - еден модел". Ова малку ме замисли за Соборниот Храм бидејќи имам две згради (црквата и камбанаријата) во еден модел. Ако ме одбијат поради ова, ќе го поделам на две и готово. За чекање, немора да чекаш. Оди на Google 3D Warehouse и барај Macedonian Orthodox Cathedral, барај Алуминка... ќе ги најдеш, и клинки на View in Google Earth, ќе го симнеш фајлот и ќе ти се отвори. Кјуби веќе го има, На Т-Мобиле зградата не е убаво текстурирана, плус се гледаат ќошевите, затоа не е примена. Можам јас да ја средам ако дозволи авторот, ама... Сити Галери е готова, само немам убава текстура. Можам сам да ја потсредам ако имам време денеска, ќе пробам. |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
![]() Частам по едно, ми го прифатија и стадионот (и го суредив пред да го подигнам) и саат-кулата (која иако првиот пат беше одбиена, без ништо да сменам сега беше прифатена)! Наскоро ќе ги има! И најново од мене, нешто за струмичани (еден аквариум) ![]() ![]() ![]() (на imageshack оти photobucket е нешто паднат серверот изгледа). ![]() P.S. Ако струмичани придонесат со подобри слики, моделов ќе биде многу подобар. За жал единствените слики на форумов беа полни со луѓе, автомобили, знаци и бандери, па излезе вака. Edited by гитардемон - 04-Jun-2010 at 00:52 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() ![]() Само саат-кулата малце темна ми се чини А како оди процесот на модификации (тековни или подобрувања). За секоја модификација треба нов модел и тој повторно да помине низ истата процедура? Edited by Cloverstack - 04-Jun-2010 at 03:01 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
City Gallery во најава...
(звук на фрлање коцки) |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Моделот е скроз готов. За разлика од претходниот модел, сега го продолжив малку, имаше еден дел за кој незнаев дека е дел од зградава (понискиот дел накај ГТЦ), го потсредив со димензиите и го наместив со правилни координати.
Заглавив кај текстурирањето. Едноставно немам добра текстура сеуште. Clover, пали патиките и на плоштад што поскоро, ми требаат добри фотки од анфас. Една од плоштадот гледано, една од Макпримат гледано и една од пред Лумикс. ![]() Веднаш после Сити Галери ќе го направам и Метропол, исто така е лесен. Edited by alexgizh - 04-Jun-2010 at 13:36 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Неколку новости:
1. Го доправив Соборниот храм сосе малите куполи, можете да ја проверите разликата на Warehouse 3D. 2. Почнав со оптимизам да го доработувам моделот на МОБ што ми го прати гитар, ќе видиме како ќе испадне. 3. Во однос на Сити Галери, решив да ја направам во ист модел заедно со Метропол, бидејќи формираат една целина, и од постари слики може да се види дека имале заедничка фасада. Чекам добри фотки за текстурирање (сега дополнително и од Метропол). 4. Се спремам за Калето ![]() П.С. Ставив нов потпис на кој ќе се гледа прогресот Edited by alexgizh - 08-Jun-2010 at 14:03 |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
@alexgizh Со нетрпение чекаме нови модели. До каде си со поставката на прифаќање на Соборниот храм на Гугл Земја? Како на Гитар побрзо да му ги одобрија или мене така ми личи? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Сеуште чекам и за Соборниот Храм и за Алуминка. Многу рандом е тој процесот на прифаќање. Велат од 2 до 30 дена... веќе помина недела дена без новости.
|
|
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Повеќе од 10-15 дена нема да биде, не се грижи.
Туку ај ако сака некој нека ги слика Рамстор и НЛБ, тие лименки се најлесни за правење. Од сликите на форумов од НЛБ можам да извадам добар модел, но не одличен, недостасуваат некои делови. Ако има доброволец и за Рамстор, нека каже. |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
alex овие вршат работа за Типо?
1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ќе завршат работа, фала
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Сега гледам, недостига на сите листи еден од најмаркантните објекти во Скопје. Зградата на МРТВ, највисока зграда во Скопје и Македонија. Би било прекрасно да ја имаме.
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
MPTB e totalno stara nikogas renovirana od vnatre necistotija......
zar nemase vest deka kje se renovira?deka kje delat pari za negova renoviranje?
eve edna slika pred nekolku meseci pa duri i edna godina, koga zaminav za pasos........
Uploaded with ImageShack.us
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |