![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 33> |
Author | ||||
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
|||
НЕ СЕ ФИЛМАЈ БИТОЛЧАНЕЦ, СИТЕ БИТОЛСКИ СЕЛА НА GOOGLE MAPS, СКОПЈАНЕЦ ВИ ГИ ИСЦРТА!!! ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() ![]() |
||||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||||
![]() |
||||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|||
Ама да не е битолчанецот немаше да ме фати срам па и јас да сработам нешто
![]() Повелете, Рамстор: ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
Момци ги предложивте ли Рамстор и НЛБ за одобрување на GE?
Edited by Cloverstack - 22-Jun-2010 at 14:52 |
||||
![]() |
||||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|||
Автоматски ги предложуваме при аплоуд.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|||
ако имате време..... може да ги имаме и Соравија и Магос, кој е скоро готов....... за во иднина добро би ни дошле и Лумикс и Собранието |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Соравија е направена од гитардемон, незнам како си ја пропуштил во претходната страна. Магос (Сан Марко поточно) е некаде 3-4 на листа на чекање кај мене. Здравје боже, ќе биде.
Еве ја втората бета верзија од Старата Железничка станица, овојпат малку текстурирана. Моделот е готов, само да ги подобрам текстурите. ![]() П.С. Рамстор малку го поправивме со гитардемон. |
||||
|
||||
![]() |
||||
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
|||
samo popravi si vo description vo 3dwarehouse deka zemjotresot bil vo 1963 a ne 1962
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Обично куцам набрзинка и не гледам
![]() ![]() Фала на забелешката! |
||||
|
||||
![]() |
||||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() Морам да кажам дека сум горд на идејата, а богами и на реализацијата ![]() ![]() Како што гледате, овој јарбол е на плоштадот Македонија, па да слушнам ваше мислење дали да ги насадам и на сите локации каде што всушност постојат, или пак нема потреба од толку многу? ![]() P.S. Во лет го направив и Хотел Бристол (ја гледав сликата од Инвестбанка, па видов дека цел хотел Бристол е во кадар). Е со тој модел можам да кажам дека не сум горд, но врши работа. Слика не ви давам, се срамам ![]() Edited by гитардемон - 24-Jun-2010 at 01:55 |
||||
![]() |
||||
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
|||
idejata e super..da se postavat site jarboli vo R.Makedonija..
|
||||
![]() |
||||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|||
Јас сум апсолутно против СИТЕ да се ставаат. Само најамблематичните како на Плоштад, на Калето, на плоштадот во Охрид и сличните. Инаку смешно е на клучки и на раскрсници да стои едно ласкаво знаме а се од околу да тоне во прав и мизерија. Плус Гугл Земја е програм до кој има достап од секоја држава, а јас ова со знамињава сум го видел само во Турција и Блискиот Исток, нешта на кои никако не би сакал да личи Македонија...
|
||||
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
||||
![]() |
||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||
Google earth e shto po verodotostojna kopija na realnata terenska situacija, a ne program za zamisla kako sakash da izgleda vo idnina. Ako ima znaminja trebad a gi ima i na google earth. A dali toa zalichuvalo na Turcija ili ne ne e voopshto bitno, ako na teren imalo tolku znaminja. I ne e prichina za sramenje pa sega da fingirame nadvor na internet i da stvarame nekoja druga lazna slika za da se "dopadneme na svetot", naprotiv! Koga ima moznost po verodostojno da ja dolovime i prenesema slikata na Skopje togash treba da se napravi. Na nekoi mesta imashe uploadirano i drva, a nie se mislime dali tolkavi jarboli treba da idat. Osobeno e polesno shto se pravi samo eden i posle se skalira po potreba.
|
||||
![]() |
||||
Sashko ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 41 |
![]() ![]() |
|||
Ве молам да го ставите во Кавадарци
![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Ај да не ги ставам вака едно по едно, еве еден апел до сите членови од останатите градови да ни ги кажат координатите на јарболите што треба да се постават, па да имаме една листа. Нека ми кажат и скопјани за сите јарболи. Не знам колку знамиња се, знам дека ги има на Водно, Кале, Јане Сандански, ул. Македонија, плоштад Македонија, кај УКИМ, Бутел и Партизанска. За други места не знам.
Исто така, кажете ми дали јарболите се цилиндрични или шестоаголни. Шестоаголен е тој на ул. Македонија, цилиндричен тој на плоштадот. Еве на што мислам: ЦИЛИНДРИЧЕН ![]() ШЕСТОАГОЛЕН Додуша ваков шестоаголен има само во Прилеп и на ул. Македонија, друго место не сум видел. Сепак, да се трудиме да ги доловуваме колку е можно пореално ![]() |
||||
![]() |
||||
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
|||
koordinati za kocani:
41°55'05.68"N 22°24'47.60"E ovde e sestoagolen.. ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
|||
Гитар првиве кординати се од полициската станица 42° 0'9.43"N 20°59'23.05"E
а додека овие се од СВР-Тетово 42° 0'30.59"N 20°57'50.03"E |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Фала ти! Јарболот е кај полициската станица, така?
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Старата Железничка станица - Градскиот Музеј на Скопје е готов и е предложен за во Гугл Земја.
![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
|||
Не не големиот јарбол е кај СВР-Тетово
![]() |
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |