![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 33> |
Author | |||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
||
Не се лути бе, се зафркавав ![]() |
|||
![]() |
|||
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
||
Фала ![]() ![]()
Колку што видов, и тие кружните не се кружни туку 12-аголни. Мислам дека нема потреба од толку цепидлачење, ќе ги насадиме со овој модел па после ќе менуваме ако треба. |
|||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|||
![]() |
|||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
||
Ако сакаш туторијал, пиши ПП ќе ти кажам каде и како и што ![]() ![]() Ќе се обидам нешто деновиве, ќе видам. Не дека ми немаше текнато.
И браво што ми начукаа толку испити за да не ми се учи!
Абе не се исти, едниот е со четири стеснувања (тој цилиндричниот), а другиот нема воопшто стеснувања туку цел продолжува до крајната височина. Нема врска, ајде и ова врши работа. Ти пишав мејл, види. Edited by гитардемон - 25-Jun-2010 at 19:16 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Имам прашано барем 10000 пати, а еднаш сте ми кажале, и пак заборавив. Каде да го најдам логото на build?
![]() |
|||
![]() |
|||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
||
1.
![]() 2. ![]() 3. ![]() |
|||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
Andrej, во оваа нишка беа постирани некои линкови и видео туторијали за скечапот, може ќе ти бидат од корист:
http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=430&PN=1 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Во ред е да го земам знакот за моделите? Во едно ќоше каде што е сликата од моделот во warehouse може да се стави лого и врска до некој сајт. Ќе ставам до нишкава, со слика од логото.
|
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
Се разбира дека е во ред
|
|||
![]() |
|||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
||
Ги додадов јарболите во Бутел 1, пред Лептокарија, на кружниот тек кај Скопски Саем, пред Собрание и на Рекорд.
гитар ќе додаде уште неколку, а потоа се враќаме на побитните објекти ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Sashko ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 41 |
![]() ![]() |
||
Момци, ве молам ставете го јарболот со знамето во Кавадарци...ви праќам координати... Поздрав 41°26'22.89"N 22°0'35.75"E
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Јарболот е ставен, се чека одобрување од Гугл Земја.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Sashko ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 41 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
||
ај те молам и во кочани...кординатите ги имаш на 10 или 11 страна..те молам.. ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
И во Кочани е ставен. Луѓе дај пред да барате нешто од нас проверете дали е веќе направено на http://sketchup.google.com/3dwarehouse/.
Отсега на 0.mk/vrmk можете да го следите прогресот на проектот. На првиот sheet се гледа статусот на "изградба" во Скопје, на вториот во Битола. За другите градови ќе додаваме посебно. Edited by alexgizh - 28-Jun-2010 at 12:23 |
|||
|
|||
![]() |
|||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
||
алекс, гитар..... пробав да си ја направам зградата.... ќе може малку помош.....
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Качи ја во warehouse, па дај линк и ќе ти кажам што ти треба
![]() |
|||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|||
![]() |
|||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
||
аааа ќе се мрднам..... незнам да ја качам пробав ај види..... ама ми отвара негде во Америка
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
ја гледа некој?... зашто јас не ја гледам
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Ќе отвориш Гугл Земја. Ќе отвориш истовремено Скечап. Во Гугл Земја позиционирај се точно над местото на градбата. Во Скечап стисни го копчето со иконата на Гугл Земја и жолта стрелка надолу. Ова ќе ја внесе сликата од Гугл Земја под твојот модел. После моделот ротирај го, скалирај го додека не се погоди точно над основата во сликата. После тоа можеш да видиш како ќе изгледа во Гугл Земја ако го стиснеш копчето со иконата на Гугл Земја и помаранџеста стрелка нагоре. После, кога ќе ти се допаѓа доволно резултатот, одиш на Фајл, 3Д Верхаус, Шер модел и ги пишуваш податоците, име, опис итн.
|
|||
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |