![]() |
![]() |
![]() |
А1 Арена (Спортски центар „Борис Трајковски“) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2021222324 33> |
Author | ||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
|
зошто немаше ништо за ова по медиумите а и страната мистериозно прекина да работи? Дали некој случајно бил таму?
|
||
![]() |
||
Fresno ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Имаше скоро на сите медиуми објавено за ова, а на една телевизија (не ми текнува која) спомнаа за планот да се гради картинг-патека. Едвај чекам!
![]() Иначе здраво ![]() |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Веројатно ќе биде во близина на салата.... освен ако салава е поголема од тоа што знам па да ја бутнат внатре.... а? Што мислите вие? Кај ќе биде лоцирана? Иначе Добредојде |
||
![]() |
||
gko ![]() Newbiе ![]() Joined: 21-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Според мене, со салава малце зајдоа. Едно е да се изгради спортска сала која е од интерес на градот/државата, но со државни пари да се прави конкуренција на приватни компании (кој патем придонесле со плаќање на комуналии и даноци), е неприфатливо. Фитнес сала, сауна, картинг патека и конференциска сала (конгресен центар????) воопшто не се блиско поврзани со спортска сала. Па ајде сега нека се градат државни ресторани, хотели, кафичи и продавници (читај: социјализам) само затоа што е профитабилно, а свесни сме дека тие пари нема да завршат во буџет него ќе си ги поделат вработените во фондацијата. А со самото тоа што се е дадено гратис од државата, веројатно цените ќе бидат многу пониски од што било кој што вложил пари може да си дозволи.
Како и да е, може ќе бидам начекан на нож за ова, ама за се мора да се има некакви граници... |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Салата сама по себе неможе да се издржи финансиски. Премалку настани има годишно за да биде профитабилна. Не гледам ништо лошо во тоа што сега е комплетен спортски центар, впрочем имам став дека каснат 2 години бидејќи уште од почетокот беа најавувани овие содржини.
|
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
gko ![]() Newbiе ![]() Joined: 21-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Се согласувам дека неможе само со салите да се покријат сите трошоци, меѓутоа просторот за фитнес, куглана итн. може да се изнајми како простор со намена, и пак ќе се добијат добри пари, без да мора да се инвестира (е сега они уредувањето и инвентарот си го гледаат како гратис, па уредено ќе носи повеќе пари а незамисливо за нив е некој друг да има профит од тоа) и пак ќе се добие истиот ефект (спортски комплекс).
Но мора да се направи граница до каде смее државата да се меша. Па капак на се, на веб страната пишува дека и елитен ресторан ќе правеле. Нема да ме чуди и хотел да си направат, за да не се одливаат парите од репрезентациите. Епа сакале или не, Македонија се определила дека ќе стреми кон слободен пазар, а факт е дека ова што се случува е социјализам или чекор кон него, и самото тоа размислување дека е незамисливо профитот да се одлее во приватниот сектор е социјалистичко. Сепак да не се оддалечувам од темата, не ме сваќајте погрешно, идејата за цел центар е супер и мене ми се допаѓа, само скандалозен е начинот на кој тоа се остварува. |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
![]() ГКО, потполно си во право. Само треба да смогнат сили и тие приватници да ги контролираат. Споредба на место тука би ми била Рамстор и ГТЦ. Во Рамстор сите продавници се под конец бидејќи сопственикот диктира стандардизацијата и нема мрдање. Во ГТЦ, не се знае кој пие, кој плаќа и тоа се гледа на секој чекор. Значи... ЗА идејата ваквите ситни содржини да се дадат на приватници, но под многу строга контрола а не низ нашите веќе стандардни коруптивни шеми. Having said this, што би рекле американците, новиве содржини кои ги промовираа во спортскиов комплекс викендов се сите на место, навистина одличен развој. Се прашувам дали картинг патеката можеби ќе биде во оној заграден дел покрај салата кој го евидентиравме уште на времето. Edited by pbanks - 14-Jun-2010 at 11:38 |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Со задоцнување... ![]() И онаа комбинација со стадионот ти е одлична, но оваа е бр. 1 |
||
![]() |
||
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
|
Мене ептен ми се допаѓа тоа што се изградија и пропратниве содржини на салата, со што конечно може да се каже дека имаме асална сала. До сега мене салата ми изгледаше како еден хангар во кој одиш само за натпревари и тоа е тоа. Ако сте биле во некоја голема сала низ светов, видете се што нема внатре. Еве за пример, за време на мечевите нема што да се јаде внатре, зошто нема ресторан/фаст фуд
Инаку за картингот според мене можно е да биде мобилна патека, односно да се прилагодуваат пристапните улици и паркинзите за да се добие картинг стаза |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Незнам како успеавте да видите некоја конспирација која води кон социјализам со две пинг-понг маси. И јас се залагам за давање шанса на приватниот капитал и спортски содржини во раце на приватници, треска, зоолошка, базени, помали спортски сали, но мултинаменска државна репрезентативна сала не ми паѓа на памет тоа решение, а сеуште не добила права шанса. Да видиме како ќе иде. Можеби ако се дадеше на приватници ќе видевте во тоа немоќ на институциите да ја довршат салата. Да оставиме да ја довршат салата каква што ни беше ветена, комплет. Ако има после тоа проблеми со стопанисување, ако биде анемичен финансискиот дел не е проблем, малку ли има луѓе и фирми што ќе бидат заинтересирани за тоа.
|
||
![]() |
||
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
|
http://www.build.com.mk/?p=4197 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() 15 ![]() 16 ![]() 17 ![]() 18 ![]() 19 ![]() 20 ![]() 21 ![]() Edited by Cloverstack - 05-Jul-2010 at 19:48 |
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
Одлично изгледа, вака комплетирана. Само ми е жал што кугланата не е за Bowling него за европско куглање. Дали некој знае дали почнала со работа теретаната и колку чини месечна чланарина?
|
||
![]() |
||
The Man ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 135 |
![]() ![]() |
|
http://www.scboristrajkovski.gov.mk/mk/fitnes-centar Тука ги имаш цените. Инаку еве малку информации од прво лице, бев пред една недела на пинг-понг, па да споделам нешто со вас. Значи влезот за кугланата и пинг-понг делот е од левата страна на салата гледајќи од напред. Единствена замерка ми е што нема никакви табли (барем засега) кога ќе дојдете пред салата кои што укажуваат каде треба да се упати некој. Вработените беа млади луѓе и се доста љубезни. Ќе се возат со вас и во лифтот кој ве носи кај масите. ![]() Значи да повторам, доколку сакате да отидете во кугланата или пак да поиграте малку пинг-понг (не памтам кои други содржини беа таму), не треба да одите преку главниот влез за салата, туку од левата страна на крајот на спортскиот центар има посебен влез. Додека од десната страна, ако добро ме служи меморијата, беше сместена теретаната. Отидете ако имате слободно време. ![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
За кугланата за жал уште немаат ставено цени
![]() @ UrbanFreak Во кугланата очигледно сакаат да одржуваат значајни натпреварувања, а не да биде само рекреативна. Не знам колку „америчкото“ куглање е воопшто распространето во Европа, ама секако во Македонија на натпреварувачки план веќе има пуштено солидни корени оваа верзија со 9 чуњеви. |
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
@Cloverstack
Американското куглање (bowling) е и тоа како расространето низ светот, дури мислам далеку повеќе од европското. Барем рекреативно, никаде не сум приметил клубови отворени за непрофесионалци со европскокуглање. Само во Љубљана знам дека имаше 3 bowling центри лани. Во секој случај еконоски мислам дека ќе беше далеку поисплатливо, плус ќе допринесеше многу повеќе за популарзиација на овој спорт кој што речиси да нема земја кај што не е присутен.
|
||
![]() |
||
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|
Според флуросцентното осветлување, моите пари стојат на тоа дека првичната замисла за куглањето е од рекреативна гледна точка. Јас сум да направеле БОУЛИНГ али сигурно имаат соодветна причина (освен рекреативната) зошто избрале ваков вид. А цената за куглање е 300 денари за 4 души... барем така викаат на рекламата. Edited by theMac3donian - 06-Jul-2010 at 08:56 |
||
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
||
![]() |
||
pavche ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 431 |
![]() ![]() |
|
Да ве прашам неколко вапроса, па ке се радвам ако може да ми отговорите:
1. Колко чини вкупно изградбата на залава? 2. Колко е капацитетот за различни видове спорт(бокс, одбоjка, рукомет и т.н.) и концерти? ![]() |
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Павче овде ќе најдеш одговор на повеќето твои прашања. Цената се движи помеѓу 17 - 19 милиони евра.
Edited by La Linea - 08-Jul-2010 at 16:18 |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
The Man ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 135 |
![]() ![]() |
|
Има некој шема за распоредот на блоковите во салата? Прочешлав неколку страни наназад, но не најдов ништо.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2021222324 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |