![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2526272829 33> |
Author | |
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Па слободно земи нацртај нешто
![]() |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
pepi22 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 28-Dec-2010 Location: tetovo Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
може зашто да не, само не знам зашто не ми ги објавува на гоогле...
на мојот пц го покажува а кај другите не ? можеби се чека да се одобри или ? јас прв пат денес пробав да ставам сеа ке стам слика да видите како изгледа изработено во archicad ![]() Edited by pepi22 - 28-Dec-2010 at 16:43 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Сигурно се чека на одобрување Туку момци, вие поупатените, знаете ли каква е политиката за објекти што не се текстурирани од фотографии? |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Не ги примаат.
@pepi22: Ај кажи ми како проба да го ставиш на преглед за во Гугл Рт? |
|
|
|
![]() |
|
pepi22 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 28-Dec-2010 Location: tetovo Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
вака сеа ... прво го нацртав на архи кад... а потоа на самиот архи кат верзија 14 има опција да го пребаци на Гугл Рт само прво мораш да ставаш кординати кај треба да се постави и потоа кога ќе кликнеш да се пребаци одма се отвора Гугл Рт и на дадените кординати се пребацува
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Пепи. А зошто чим си добар во цртање не земеш да црташ на скетчап. Ќе го науциш за брзо време. Така и најдобро ќе биде. Зашто ако си го качил како што пишува, не си го качил. Само си го поставил на твојот гугл земја.
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
брат не сакам на сктчап глупа работа е .... поубаво е коа ке го нацрташ во архикад...мн подобар изглед има ... ама немам до сеа прикачувано ништо сега прв пат пробав
инаку можам да го нацртам во архикад и да го направам во фаил за скетчап ама не е тоа тоа .. одма губи лик, т.е. фасадите ја губат текстурата и одма се со сива боја... ќе зачекам 2-3 дена да видам ако не се појави на гугл ќе го отворам со скетчап и ке го ставам како скетчап фајл... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Пепи, воопшто не си го поднел објектот во Гугл Рт, како што и претпоставував. Архикад само ти експортирал локално фајл кој потоа бил вчитан во Гугл Рт.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
@alexgizh значи ке мора преку скетчап добро брат фала за инфотото
а на кого да му дадат признание ? Edited by pepi22 - 30-Dec-2010 at 12:45 |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Не мора преку Sketchup Пепи, тој фајлот што го изнесуваш од програмата можеш да го подигнеш тука (само треба да си логиран на гугл):
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/upload_details?webupload=true&uptyp=mn Инаку мило ми е што си заинтересиран за ова, меѓутоа без фото текстури нема шанси твојот објект да биде прифатен. Ќе мораш да го направиш со фотографии. Впрочем не знам зошто не ти се допаѓаат објекти со фото текстури, мислам дека се многу подобри од тие што се обоени со обични бои. |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
брат конечно прикачив една куќа, јас можам и на архикад да ја направам со оргинал текстури ги сликам текстурите на пр. ја сликам еден дел од фасадата и тоа го правам како материјал и сите ѕидови ми се со таков материјал .. или ако има фасадата 2 вида на материјал јас така ги правам и после можам да ги снимам како кмз или скп фаил... така да мислам дека подобро е... и побрзо се работи ... и ако ги знам димензиите можам да го направам во оргинална димензија. ај чекам прво општина тетово да даде изјава за изградба на новото основно школо шо ке си гради па после ке го прикачиме и него така да однапред ке се знае како ке изгледа
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Абе супер, работи си во архикад, никој не те тера со сила во скечап. Штом имаш кмз или скп фајл, оди на 3d warehousе, логирај се со Гугл акаунт, и горе десно стисни Upload. Понатаму треба да ти е јасно.
|
|
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Е да де, да, не те тераме со сила
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
кога ќе го научам скетчап ќе правам така хехех
сега за сега на архикат саката да видите ова шо го стаев горе на гоогле како изгледа малку средено со артлатис студио ? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ајде пукај
|
|
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Abe lugje tesko e ova da se pravi! Jas pocnav uste od kaj znam koga no nikako ne mi odi pa se otkazuvav!Kje probam pak no vo momentov ne sum podgotven :)
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
еве два изгледа
![]() ![]() Edited by pepi22 - 30-Dec-2010 at 18:47 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Одлично!
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Дојде време да се ажурира стадионов, има напреднато, ама не ми даваше срцето да не ја ставам и атлетската патека.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
ЛЕЛЕЛЕЛЛЕ како се нервирам, тој јови од Охрид, земал го ставил дел од Градски Ѕид во Скопје, ама човекот поим нема од 3Д.... Па добро како примаат такви модели. Тоа воопшто не е Градски Ѕид.
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2526272829 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |