Надградба на ГТЦ |
Post Reply | Page <1234 69> |
Author | |
pbanks
Admin Group Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
Quote Reply #21 Posted: 21-Feb-2008 at 22:51 |
во тоа е и проблемот lsl, добар пост . Како и повеќето на форумов сакам објекти со стакло ама вакви крпеници не сакам. Наместо да решат што да прават со оние 5 грдотии што штрчат од ГТЦ тие ќе го зезнат и него. @La Linea ЈПСДП има некоја рекламна кампања каде меѓу другите го има и новиот градски стадион. Неможам да гарантирам дека проектов е финален ама многу ми е веројатна таа варијанта. Зошто инаку би правеле ваква реклама |
|
La Linea
Senior Member Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
Quote Reply #22 Posted: 21-Feb-2008 at 22:56 |
Па и јас на тоа помислив, највероватно за да можат да покажат барем нешто. Јас колку што можам да видам низ град, ЈПССДП има само 2 реклами : Стадионот и ГТЦ, па највероватно од недостиг на рендери, го додале ГТЦ за да ги покажат нивните многубројни успеси и визии... Ова е мојата претпоставка... |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
blejdsk
Senior Member Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
Quote Reply #23 Posted: 10-Apr-2008 at 23:02 |
ИЗБРАНО ИДЕЈНОТО РЕШЕНИЕ ЗА ДОГРАДБА НА ГРАДСКИОТ БИЗНИС ЦЕНТАР
- Експертската комисија имаше тешка задача да го избере најдоброто од предложените 10 архитектонски решенија, бидејќи секое од нив имаше своја интересна специфика. По детално и поединечно разгледување, одлучивме да го избереме трудот под шифрата 1234+5 поради автентичноста на проектот којшто одлично се вклопува во амбиентот и претставува природно заокружување на постоечкиот објект. Негови автори се петмина македонски архитекти припадници на помладата генерација - информираше директорот на ГТЦ Аго Абазовски. Тој истакна дека наскоро ќе биде објавен конкурс за избор на главниот проект, кој ќе се базира врз избраниот идеен труд и најави дека изградбата треба да почне до почетокот на идната година. Економската анализа од главниот проект ќе покаже прецизни податоци за вредноста на инвестицијата, по што ќе се бара инвеститор. - Првичните најави беа дека ќе градиме со Владата која е доминантен соопственик на Акционерското друштво, но може да се разгледуваат и други опции, како јавно-приватно партнерство, на пример, појасни Абазовски. Интересен дел од проектот е бизнис-центарот во вид на коцка, мрежест и прозирен кој ќе биде во близина на ЕВН и кој ќе зафаќа површина од 1550 метри квадратни. Угостителските објекти ќе ја заземат положбата со поглед кон Водно, а хотелските апартмани ќе бидат со ексклузивен стандард. Ќе се искористи и кровната платформа каде ќе се формираат острови со содржини наменети за отворен простор - остров за сончање, за летно кино, игротека, вештачка карпа за искачување. За лесен и брз пристап до третот кат ќе бидат монтирани специјални елеватори од Плоштадот, а се запазени сите стандарди за полесен пристап за лицата со посебни потреби. Објектот на ГТЦ е изграден во 1972 година според идејното решение на
проф. Живко Поповски, којшто исто така предвидел трет кат. Оттогаш, ГТЦ
е средиште на интересите и случувањата, место каде дневно циркулираат и
до 50 илјади посетители. http://vecer.com.mk/?ItemID=8441BE8E91F38E4B8538F1B2758D032C Edited by pbanks - 10-Apr-2008 at 23:03 |
|
pbanks
Admin Group Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
Quote Reply #24 Posted: 10-Apr-2008 at 23:05 |
Ако се иде по план треба да набавам рендери од ова чудо следната недела па убаво да видиме за што се работи
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=A8EE8436A2AA584F8B3A4925BE0DE8C7 |
|
blejdsk
Senior Member Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
Quote Reply #25 Posted: 10-Apr-2008 at 23:09 |
hahaha ,, ja go postirav vo trgovki sentri ,,,,,ama dobro mojot e od vecer so druga slika
|
|
|
|
pbanks
Quote Reply #26 Posted: 10-Apr-2008 at 23:10 |
да де, па и твојот пост го префрлив тука |
|
blejdsk
Quote Reply #27 Posted: 10-Apr-2008 at 23:12 |
aaaa taka li ,,,epa ok
|
|
|
|
Cloverstack
Admin Group Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
Quote Reply #28 Posted: 10-Apr-2008 at 23:15 |
Не може да се види многу од оние две мали слички, ниту да се заклучи премногу од текстовите, ама колку-толку смирувачки ми делуваат. После сите глупоси што не снајдоа, се плашев дека и ова со ГТЦ ќе биде тешка крпеница... Ајде Џуро види таму за рендерите, па ваљда ќе имаме причина за задоволство кога ќе ги видиме!
Edited by Cloverstack - 10-Apr-2008 at 23:19 |
|
ProMKD
Senior Member Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
Quote Reply #29 Posted: 10-Apr-2008 at 23:18 |
Немам ништо против повеќе бутици ама подобро ќе биде како што се планира да има други услуги покрај канцелариите - масажи, салони за убавина ова она... да се најдат повеќе такви работи на едно место.
|
|
lslcrew
Senior Member Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
Quote Reply #30 Posted: 11-Apr-2008 at 00:24 |
Стварно некако сум скептичен по ова питање. Некако убаво ми изгледа, ама имак мислам дека не треба сега да глумиме рамстор. А во однос на тоа со какви дејности се бават дуќаните, мислам дека се уште немаме расчистено што е за во трговски, а што не. Сеуште имаме салони за мебел и шаховски клуб, нешто што местото му е најмалку во гтц.
|
|
dejan
Senior Member Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
Quote Reply #31 Posted: 16-Apr-2008 at 11:34 |
Znam vekje e postirano, no ova e od Dnevnik
ТРГОВСКИОТ СО НОВ ИЗГЛЕД Сончање и летно кино на третиот кат на ГТЦ Изградбата на третиот кат се очекува да почне напролет в година, а ако не се појават неочекувани проблеми, катот би требало да биде завршен до есента Рекреативно сончање, летно кино, ресторани, кафулиња
на познати светски брендови, апартмани, простори за забава и луксузни
апартмани се дел од содржините што ќе бидат сместени на новиот трети
кат на Градскиот трговски центар(ГТЦ). Се планира тој да биде готов
наесен в година и да биде на површина од околу 1.500 квадратни
метри.Ваквиот изглед на третиот кат е предвиден според првонаграденото
идејното решение на меѓународниот конкурс што го распиша ГТЦ. Автори на
првонаграденото идејно решение се архитектите Јован Ивановски, Владимир
Десков, Дејан Ивановски, Елена Пазарџиева и Ана Ивановска. На овој
меѓународен конкурс се избрани уште два труда, кои се второнаграден и
третонаграден, а откупени се уште два.Првонаградениот труд е избран на
Меѓународниот јавен конкурс. Изборот го изврши жири-комисија составена
од неколку реномирани професори, а претседател бев јас, како директор
на ГТЦ - вели Аго Абазовски. Ubavo izgleda po renderot. |
|
lslcrew
Senior Member Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
Quote Reply #32 Posted: 16-Apr-2008 at 11:56 |
Кај трговски има една работа што страшно ме иритира. А тое спојот од трговски према плоштад. Лумиксот се гради веќе 2 милениума, башка несредено. Уште со асфалт седи. Уште па тоа тезгите, абе како јајапаша е. Мислам дека требаше плоштадот да се изреновира се до гтц и да има некако континуитет. Вака се двои со линија од пред фуфо. На пример еве улица македонија со плоштад е многу добро сврзана.
|
|
Cloverstack
Admin Group Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
Quote Reply #33 Posted: 16-Apr-2008 at 12:00 |
Ја заборави црквата?
|
|
lslcrew
Quote Reply #34 Posted: 16-Apr-2008 at 12:11 |
Абе и да се прави и да на се прави исто се фаќа. Зборам за оној делот кај тезгите. Она што е пред трговски.
|
|
shyes
Senior Member Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
Quote Reply #35 Posted: 16-Apr-2008 at 12:53 |
Убаво ми личи планираната изградба, но дали некопј знае да ли има планови за обновување на сегашниот дел.
|
|
Vladimir
Newbiе Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 0 |
Quote Reply #36 Posted: 17-Apr-2008 at 21:24 |
La Linea
Senior Member Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
Quote Reply #37 Posted: 17-Apr-2008 at 21:36 |
ЛЕЛЕ за рендериве!! Само не ми е јасно многу, и уште не можам да се одлучам дали ми се допаѓа или не. Тој делот што е на последнава слика мислам дека изгледа интересно, само што не знам каква функција ќе има и каде точно ќе стои. Не е ова пред Плава Лагуна? А тоа е отворено кино, или? Изгледа многу малечко.. Збунувачки ми се и тие што личат на фотељи на втората слика... Јас сум збунет
|
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
Cloverstack
Quote Reply #38 Posted: 17-Apr-2008 at 21:43 |
Владимир добредојде и фала за рендериве.
И јас сум по малку збунет како линеа, ама во целина иако не е ништо спектакуларно, проектов ми изгледа ок. Барем не е некоја крпеница и е во склад со изгледот и концептот на она што е веќе изградено. Сигурно многу подобро од ова: |
|
vardar
Senior Member Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
Quote Reply #39 Posted: 17-Apr-2008 at 23:40 |
Здраво Владимир и фала за сликиве, ЛаЛинеа последниот рендер е до ЕСМ/лумикс така? А мене ми изгледа како деловен простор, само не им текнало да го дигнат до 29метри (новата магична бројка во мал ринг) |
|
Vladimir
Newbiе Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 0 |
Quote Reply #40 Posted: 18-Apr-2008 at 00:00 |
Слика 1 - Макета Слика 2 - Детска градинка Слика 3 - Отворено кино Слика 4 - Поглед од Жена парк Слика 5 - Петта фасада Слика 6 - Влез од плоштад
Edited by Vladimir - 18-Apr-2008 at 00:01 |
|
Post Reply | Page <1234 69> |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |