![]() |
![]() |
![]() |
Археолошки Музеј / Архив / Уставен Суд |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2021222324 75> |
Author | |
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Има таква палата =) , сигурно ке биде Палата Филип 2 =)))
|
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Не тресете многу глупости, Архелошки музеј или уставен суд
![]() |
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
![]() Ако на вести ја има повеќе како Уставен Суд, тогаш така и ќе ја вика народот. Или обратно. ![]() |
|
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Од денес...
![]() ![]() ![]() |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Денес: |
|
![]() |
|
Macedonian ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата кога зурла ќе ти го раскине срцето.
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Се извинувам за квалитетот набрзина од мобилен е сликнато, денес.
![]() |
|
![]() |
|
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Добредојде WNBARCH, одлични фотки и тука и во сите нишки кај што си ги ставил. Секако, интересна содржина, од поблиску слики имаме сега. Како да си некој инсајдер?
![]() Добредојде уште еднаш, благодарам за фотките и се читаме на форумов. Edited by FoSsiL - 16-Apr-2011 at 10:21 |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Кога ги гледам работниците на втората фотка, како се шетат незаштотени , страв ме фаќа. Не е ни чудо што има толку несреќи.
|
|
![]() |
|
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
се навлеков на форумов морав да допринесам
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Dobra tura WNBARCH
![]() |
|
![]() |
|
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
Од сите објекти од СК2014, овој највеќе ми се допаѓа. Малце е пренабутан до Банките, ама па ефектот што го постигнува со покривање на тоа ругло и давање онака еден сосема друг видик од кејот - го надополнува тој минус.
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Генерално сите објекти од Скопје 2014 се пренабутани и тоа е најголемата замерка од моја страна за целиот проект. На ваква големи објекти им треба простор да дишат затоа никако не ја разбирам поентата околу МОБ да се изградат скоро сите објекти. Сепак најнабутан објект според мене е оној на филхармонијата.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
не ми е јасно како многу луѓе заклучија дека тука се работи за неокласицизам???
сами си го склопивте тоа? на тоа највеќе ви личеше така? ... бидејќи сте виделе неколку објекти од неокласиката со два три столба и триаголник лупнат врз нив ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
најпрво, колку бил грд објектот на комерцијална банка не се дискутира...точка второ, банката е релативно стерилен објект на кој може да му се промени фасада трето, на таа локација немаше простор за било каков нормален објект, не па за ваков со вакви димензии четврто, тоа што го кажа kultuzin, се работи за објект кој треба да биде маркантен и треба да има свој простор, не може туку така да му занемариме што бил збутан, бидејќи вакви објекти не смеат да бидат збутани... наместо тоа, ние просторот околу него го сведовме на средновековни сокачиња и моравме да му имнпровизираме пристап ![]() за убивањето на пешачкиот коридор да не збориме... |
|
![]() |
|
bob39 ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2011 Location: Amsterdam Online Status: Offline Posts: 51 |
![]() ![]() |
Potpolno se slagam so tvojot komentar. Namesto da se pokrivaat eklatantni gradbi kako noviot teatar i da se stiskaat zgradi edna do druga, mozea mnogu dobro i bez prodavanje na prekrasnata parcela kade sega se naogja 100-tiot trgovski centar Vero karsi narodna banka, da izgradat muzej so parteren del pred nego. Nema nadez...
|
|
Трговски центри= убиство на Скопје
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
А извини вака, според тебе, едно експертно мислење, што недостасува на објектов да се додаде или одземе па да биде неокласицизам ? Бидејќи не е сега нели... |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Објектот е навреда за неокласицизам, а не негов претставник.
|
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Ова ќе да е снобизам
![]() ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2021222324 75> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |