![]() |
![]() |
![]() |
Македoнски цветни ливади |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
волан ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Dec-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 192 |
![]() ![]() Posted: 03-May-2008 at 14:17 |
Македонија е преполна со прекрасни диви цветови, кои можеме да ги сретнеме низ цветните ливади во низијскиот дел ... но особен драж имаат дивите македонски цветови во планините ... осамени во некоја карпа ... во некоја дива средина ... недопрена ...
Тука би можеле да ги прикажеме разните МК диви цветови од различни делови и краеви на Македонија ... За почеток ке Ви ги представам некои од цветовите кои ги сретнав на тиквешко ... Тиквешки цветни ливади ... 1.Мај.2008 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() 7. ![]() 8. ![]() 9. ![]() 10. ![]() 11. ![]() 12. ![]() 13. ![]() 14. ![]() 15. ![]() Edited by pbanks - 03-May-2008 at 14:49 |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
10 и 9 се супер!
Јас особено ги сакам оние слики од бескрајно долги полиња со зелена трева. Во Македонија како планинска земја има многу малку локации каде што може да се направат такви слики. Пелагонија, Полог и Тиквешко поле се доволно широки и долги па има добри услови да се направат многу јаки HDR фотографии. |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
волан конечно најдов малце повеќе време да ги разгледам сликиве..... нема што мајсторски
![]() |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Ајде и од мене една лична колекција
1. Житница Овчеполије (пат Велес - Штип)
![]() 2. Трње Маврово
![]() 3. Глуварче
![]() 4. Цвет 1
![]() 5. Цвет 2
![]() 6. Цвет 3
![]() 7. Дива цреша - Маврово 1
![]() 8. Дива цреша - Маврово 2
![]() 9. Дива цреша - Маврово 3
![]() 10. Пеперутка
![]() |
|
![]() |
|
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
Браво!!! Екселент!
|
|
![]() |
|
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
Ubavo
![]() |
|
![]() |
|
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
pbanks ја постираше сликава од Крушево на ССЦ, ептен ме фасцинира!!!
![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Ja iskopav preeska ili od flickr ili foto.idividi ili trekearth... ne sum siguren tocno od kaj. Odlicna e stvarno @Urbanfreak одлични слики исто така, но првата е ептен по мој вкус обожавам такви пејсажи Edited by pbanks - 10-May-2008 at 00:43 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Се сложувам со пбанкс првата слика од урбанфрик е закон, потсеќа како стандардната позадина на WINDOWS XP ако на некој му текнува!!
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Да, доколку сакате во живо да ја видите во кола денес, убаво е времето а житото е суште зелено и тргнете од Велес накај Штип. Јас бев импресиониран првиот пат кога прогав во Април-Мај. Денес ке одам натака па ако се погоди времето ќе чкрапнам уште некоја. |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Сликата од Овче Поле иде на позадина!!
|
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве цела колекција на постари и денешни/вчерашни веќе фотки од овчеполијата. Житото веќе не е толку интензивно зелено но и вакво има своја убавина. Ја има и претходната фотка во малку подобра резолуција, а ако некоја ептен ви се допадне ќе ја ставам и во фул резолуција. 1, 2 и 3 се од Април 2007 а останатите од 10 Мај 2008 (вчера)
1.
![]() 2.
![]() 3.
![]() 4.
![]() 5.
![]() 6.
![]() 7.
![]() 8.
![]() 9.
![]() 10.
![]() 11.
![]() 12.
![]() 13.
![]() 14.
![]() 15.
![]() 16.
![]() 17.
![]() Уживајте, и доколку ве води патот скокнете до тој дел од Македонија јас останав без зборови првиот пат кога поминав лани. |
|
![]() |
|
YuGa ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 25-Sep-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
На изглед не ми изгледа дека е од Крушево, мислам дека е од велешкиот регион во близина на мијачките села под Солунска Глава... |
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
Овче поле
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |