![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 124125126127128 209> |
Author | |||
bojanbole ![]() Groupie ![]() Joined: 27-Mar-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
poubav od donbas? Decko idi proveri se dali si dobar hahaha. Jas ce bidam zadovolen sto makedonija ke dobie stadion. Ne e nesto ubav, ne ni mora da bide. I ne moze da bideme najdobri zasto imame buzdet 2 milijardi, pogledni kolku imaat drugite pa ke zborime. |
|||
![]() |
|||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
||
pbanks, Alianz arena e nov stadion izgraden pred 5-6 godini dodeka drugite stadioni se stari poveke od 30 godini, bea dobri za vremeto na Sfrj ali sega se obicni stadioni i gradski stadion za niv ke bide Nou Camp. Vo Zagreb veke ni zaviduvaat i ne dadoa kako sporedba kako treba Maksimir da go renoviraat, napravija i planovi se digashe malce prashina i na kraj nishto ne se sluci si ostanaa na muabetot. |
|||
![]() |
|||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
||
Нема потреба од навреди. Донбас е инжинерски несвест градба, ама естетски е тапа. Внатрешно изгледа ужасно гломазно и неинвентивно. А од надвор, да финото осветлување дава ефект, ама пак ништо посебно. Ако се реализира овој изглед од рендерот и со убаво осветлување, ќе биде топ Филип 2. ![]() |
|||
![]() |
|||
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
||
Апсолутно не се согласувам со секој што тврди дека немало потреба од атлетска патека, бидејќи атлетиката ни е на ниско ниво, значи треба да ја дотепаме, така?!
Второ, ова е централен национален стадион /арена по ново
![]() И јас навистина не гледам потреба од споредби чив е поубав. Тоа сигурно ќе биде наша гордост, за жал една од ретките, и мислам дека извадивме макисмум од аренава имајќи ги во предвид нашите потреби, квалитет на спорт, постоечка ситуација и проект, финансиска состојба на државата и ред други параметри.
|
|||
..... .......
|
|||
![]() |
|||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
||
Кога ќе се соберат 40000 луѓе да гледаат атлетика да ми јавиш. И истото да не се случи се разбира 2 пати во следните 20 години. Инаку за што сме граделе патека на толкав стадион? |
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() |
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
Zoc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2009 Online Status: Offline Posts: 101 |
![]() ![]() |
||
Одлична сесија clover.
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
||
Едвај го чекам гласањето за стадионов, се надевам модератори нема да ја чекаме и дренажата на теренот и новата трева.
|
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
![]() Edited by Cloverstack - 05-Apr-2011 at 01:05 |
|||
![]() |
|||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
||
Pa i ja taka vikam, toa e za mene mnogu smesno i samo gubenje na vreme pogotovo sega na tolkav golem stadion neka im ja izgradat na drugo mesto. Pre bi gledal kriket na gradski nego li atletika. |
|||
![]() |
|||
schultz ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 21-Mar-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Одлични Фотки, Браво
![]() |
|||
![]() |
|||
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
||
Овој стадион си е планиран да има атлетска патека, затоа е и убав и нема резон да им правиме нов на атлетичарите и љубителите на атлетика. Повеќе резон има ако некогаш правиме уште еден стадион тој да биде чисто фудбалски стадион. BTW одлични фотки кловер ![]() Edited by toasumjas - 05-Apr-2011 at 09:27 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Немам скица искрено, но такви размислувања постоеја, бидејќи беше изградена само ј. трибина. Во тој случај теренот ќе се поместеше до самата трибина, аглите и косината на другите 3 трибини ќе се прилагодеше соодветно. Малце ќе беше помал стадионот, ама незначително. |
|||
![]() |
|||
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
||
Леле недај боже ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Мене делот со столбовите (во антички стил некако ми изгледаат) ми делуваат баш како АРЕНА (зошто баш тоа име нели?)
И ќе биде одлично ако се изведе нешто такво. |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Како така. Не се изведува тоа така. Немаше да личи на ништо ако го направеа така, криви агли, неправилна форма... Единствен начин да се изведе ова што ти го бараш е како на Манчестер сити стадионот што го изведоа со спуштање на нивото односно укопување во земја и додавање на уште едно ниво на трибината или прстен или како сакаш али скапичко е и нема потреба... еве го примерот: pred... ![]() posle... ![]() Edited by toasumjas - 05-Apr-2011 at 10:00 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
крале на овие рендери мислев
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Мене најмногу ми се свиѓа тоа со античките „арена стил“ столбови. Уникатно и препознатливо е.
Ама прашање на вкус е. |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 124125126127128 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |