build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Телеком арена (арена Филип II Македонски)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 124125126127128 209>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
bojanbole View Drop Down
Groupie
Groupie

Online Status: Offline
  Quote bojanbole Quote  Post ReplyReply #2501 Posted: 04-Apr-2011 at 16:42
Originally posted by krale

Донбас арената не е ништо посебно, ако се изработи фасадата како што треба, Филип 2 и те како ќе биде поубава.

poubav od donbas?
Decko idi proveri se dali si dobar hahaha.
Jas ce bidam zadovolen sto makedonija ke dobie stadion. Ne e nesto ubav, ne ni mora da bide.
I ne moze da bideme najdobri zasto imame buzdet 2 milijardi, pogledni kolku imaat drugite pa ke zborime.
Back to Top
Plugger View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Plugger Quote  Post ReplyReply #2502 Posted: 04-Apr-2011 at 17:07
Originally posted by pbanks

А зошто мора да биде НАЈДОБАР и како се дефинира најдобар?

Зошто едноставно да не биде добар, да имаме капацитет со кој може да се гордееме без да се оптеретуваме со тие безвезни квалификации дали бил подобар од Пољуд, Маракана или Алианц. 

pbanks, Alianz arena e nov stadion izgraden pred 5-6 godini dodeka drugite stadioni se stari poveke od 30 godini, bea dobri za vremeto na Sfrj ali sega se obicni stadioni i gradski stadion za niv ke bide Nou Camp. Vo Zagreb veke ni zaviduvaat i ne dadoa kako sporedba kako treba Maksimir da go renoviraat, napravija i planovi se digashe malce prashina i na kraj nishto ne se sluci si ostanaa na muabetot.

Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #2503 Posted: 04-Apr-2011 at 18:12
Originally posted by bojanbole

Донбас арената не е ништо посебно, ако се изработи фасадата како што треба, Филип 2 и те како ќе биде поубава.

poubav od donbas?
Decko idi proveri se dali si dobar hahaha.
Jas ce bidam zadovolen sto makedonija ke dobie stadion. Ne e nesto ubav, ne ni mora da bide.
I ne moze da bideme najdobri zasto imame buzdet 2 milijardi, pogledni kolku imaat drugite pa ke zborime.

Нема потреба од навреди.

Донбас е инжинерски несвест градба, ама естетски е тапа. Внатрешно изгледа ужасно гломазно и неинвентивно. А од надвор, да финото осветлување дава ефект, ама пак ништо посебно.

Ако се реализира овој изглед од рендерот и со убаво осветлување, ќе биде топ Филип 2.

Back to Top
Gradinarot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Gradinarot Quote  Post ReplyReply #2504 Posted: 04-Apr-2011 at 18:19
Апсолутно не се согласувам со секој што тврди дека немало потреба од атлетска патека, бидејќи атлетиката ни е на ниско ниво, значи треба да ја дотепаме, така?!
Второ, ова е централен национален стадион /арена по ново Smile/ и треба да ги има сите нишани, не е приватен клубски само за фудбал.
И јас навистина не гледам потреба од споредби чив е поубав. Тоа сигурно ќе биде наша гордост, за жал една од ретките, и мислам дека извадивме макисмум од аренава имајќи ги во предвид нашите потреби, квалитет на спорт, постоечка ситуација и проект, финансиска состојба на државата и ред други параметри.
.....   .......
Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #2505 Posted: 04-Apr-2011 at 18:25
Originally posted by Gradinarot

Апсолутно не се согласувам со секој што тврди дека немало потреба од атлетска патека, бидејќи атлетиката ни е на ниско ниво, значи треба да ја дотепаме, така?!
Второ, ова е централен национален стадион /арена по ново Smile/ и треба да ги има сите нишани, не е приватен клубски само за фудбал.
И јас навистина не гледам потреба од споредби чив е поубав. Тоа сигурно ќе биде наша гордост, за жал една од ретките, и мислам дека извадивме макисмум од аренава имајќи ги во предвид нашите потреби, квалитет на спорт, постоечка ситуација и проект, финансиска состојба на државата и ред други параметри.

Кога ќе се соберат 40000 луѓе да гледаат атлетика да ми јавиш.

И истото да не се случи се разбира 2 пати во следните 20 години. Инаку за што сме граделе патека на толкав стадион?
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #2506 Posted: 04-Apr-2011 at 18:29
1

2

3

4

5

6

7

8

9

Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #2507 Posted: 04-Apr-2011 at 18:52
Originally posted by Gradinarot

Cheers
Back to Top
Zoc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Zoc Quote  Post ReplyReply #2508 Posted: 04-Apr-2011 at 18:58
Одлична сесија clover. Глеам наместиле и рамка за семафор,работите се при самиот крај,уште ако се среди теренот и атлетската патека летово и ке имаме стадионче за гордост, после останува на спортистите да се погрижат да го наполнат
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #2509 Posted: 04-Apr-2011 at 19:24
CheersE ovie se fotki
Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #2510 Posted: 04-Apr-2011 at 23:37
Едвај го чекам гласањето за стадионов, се надевам модератори нема да ја чекаме и дренажата на теренот и новата трева.
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #2511 Posted: 05-Apr-2011 at 00:55

Мене два момента не ми се свиѓаат на стадионот. Првиот е што не ја исфрлија атлетската патека. Голема грешка.
Како се исфрла атлетска патека од веќе предодредената форма на стадионот која ја диктираше од порано постоечката јужна трибина? Може ли некаков модел, скица или било што, што ќе го долови крајниот резултат во таков случај?

За споредувањето - па зашто да не бидеме во едно нешто најдобри? Зошто мора стално македончето да се задоволува со медиокритети? (кога може да си дозволи нели).
На крале изгледа некој му го хакнал акаунтот  Big%20smile

Edited by Cloverstack - 05-Apr-2011 at 01:05
Back to Top
Plugger View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Plugger Quote  Post ReplyReply #2512 Posted: 05-Apr-2011 at 08:46

Кога ќе се соберат 40000 луѓе да гледаат атлетика да ми јавиш.

Pa i ja taka vikam, toa e za mene mnogu smesno i samo gubenje na vreme pogotovo sega na tolkav golem stadion neka im ja izgradat na drugo mesto. Pre bi gledal kriket na gradski nego li atletika.
Back to Top
schultz View Drop Down
Newbie
Newbie

Quote schultz Quote  Post ReplyReply #2513 Posted: 05-Apr-2011 at 09:05
    Одлични Фотки, Браво ApplauseКловер. Се гледа дека се при крај, уште атлетската патека и игралиштето...
Back to Top
toasumjas View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote toasumjas Quote  Post ReplyReply #2514 Posted: 05-Apr-2011 at 09:25
Pa i ja taka vikam, toa e za mene mnogu smesno i samo gubenje na vreme pogotovo sega na tolkav golem stadion neka im ja izgradat na drugo mesto.

Овој стадион си е планиран да има атлетска патека, затоа е и убав и нема резон да им правиме нов на атлетичарите и љубителите на атлетика. Повеќе резон има ако некогаш правиме уште еден стадион тој да биде чисто фудбалски стадион.

BTW одлични фотки кловер . Прекрасно здание!

Edited by toasumjas - 05-Apr-2011 at 09:27
Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #2515 Posted: 05-Apr-2011 at 09:37
Originally posted by Cloverstack

Мене два момента не ми се свиѓаат на стадионот. Првиот е што не ја исфрлија атлетската патека. Голема грешка.
Како се исфрла атлетска патека од веќе предодредената форма на стадионот која ја диктираше од порано постоечката јужна трибина? Може ли некаков модел, скица или било што, што ќе го долови крајниот резултат во таков случај?

За споредувањето - па зашто да не бидеме во едно нешто
најдобри? Зошто мора стално македончето да се задоволува со
медиокритети? (кога може да си дозволи нели).
На крале изгледа
некој му го хакнал акаунтот  Big%20smile

Немам скица искрено, но такви размислувања постоеја, бидејќи беше изградена само ј. трибина. Во тој случај теренот ќе се поместеше до самата трибина, аглите и косината на другите 3 трибини ќе се прилагодеше соодветно. Малце ќе беше помал стадионот, ама незначително.
Back to Top
toasumjas View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote toasumjas Quote  Post ReplyReply #2516 Posted: 05-Apr-2011 at 09:40

Ако се реализира овој изглед од рендерот и со убаво осветлување, ќе биде топ Филип 2.

Леле недај боже . Ја се молам да не се реализира овој рендер. Има стопати поубав рендер кој се надевам дека го реализираме
Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #2517 Posted: 05-Apr-2011 at 09:43
Мене делот со столбовите (во антички стил некако ми изгледаат) ми делуваат баш како АРЕНА (зошто баш тоа име нели?)

И ќе биде одлично ако се изведе нешто такво.
Back to Top
toasumjas View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote toasumjas Quote  Post ReplyReply #2518 Posted: 05-Apr-2011 at 09:48

Немам скица искрено, но такви размислувања постоеја, бидејќи беше изградена само ј. трибина. Во тој случај теренот ќе се поместеше до самата трибина, аглите и косината на другите 3 трибини ќе се прилагодеше соодветно. Малце ќе беше помал стадионот, ама незначително.

Како така. Не се изведува тоа така. Немаше да личи на ништо ако го направеа така, криви агли, неправилна форма...
Единствен начин да се изведе ова што ти го бараш е како на Манчестер сити стадионот што го изведоа со спуштање на нивото односно укопување во земја и додавање на уште едно ниво на трибината или прстен или како сакаш

али скапичко е и нема потреба...
еве го примерот:

pred...

posle...

Edited by toasumjas - 05-Apr-2011 at 10:00
Back to Top
toasumjas View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote toasumjas Quote  Post ReplyReply #2519 Posted: 05-Apr-2011 at 10:00
крале на овие рендери мислев

Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #2520 Posted: 05-Apr-2011 at 10:11
Мене најмногу ми се свиѓа тоа со античките „арена стил“ столбови. Уникатно и препознатливо е.

Ама прашање на вкус е.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 124125126127128 209>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.703 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.