![]() |
![]() |
![]() |
Македонски народен театар (Стар театар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2122232425 62> |
Author | |
Batispecela ![]() Newbiе ![]() Joined: 11-Jul-2010 Location: Bitola Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
Долните не ги личи! :-) Горните се добри.
|
|
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
|
![]() |
|
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
Денес поминав од таму. Мене на сликата горните ми се допаднаа, но во живо повеќе ми фатија око долните со месинган финиш. Дури можеби најдобро би дошле и тие од страната кон Вардар кои што се на пробата кај белата лента. Доволно се класични за фасадата, асоцираат традиционален прозор, а сепак се од нов, модерен, материјал. Чим имаат олку различни проби, најверојатно сеуште не се решени со која комбинација ќе одат.
Најверојатно ќе ги решаваат во од и во целина со бојата на столаријата од музејот на македонска борба.
|
|
..... .......
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Сликав у брзање.
![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Што му е на покривот на театарот? Некако оштетен ми изгледа.
Edited by FoSsiL - 12-Apr-2011 at 17:29 |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
И мене таков ми изгледа, али се мислам да не се некои заштитни фолии (или нешто слично) па се искинале и вака да изгледа покривот. Али само претпоставка.
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
И да е оштетен, се надевам дека не е многу и дека брзо би се поправил без многу средства.
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
bojanbole ![]() Groupie ![]() Joined: 27-Mar-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
ne e osteten zatoa sto ne e ni napraven
![]() |
|
![]() |
|
Baze ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 409 |
![]() ![]() |
Сигурно кровот ќе биде од бакарни плочки или плехови како и да ги наречам, за друго не сум сигурен што би можело, сигурно не пластифициран лим, а и керамиди не се лоши. Да не знае некој од што бил направен кровот на стариот тетар?
|
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
Pa stariot bese so keramidi :-) SAmo kupolite bakarni bea |
|
![]() |
|
Macedonian ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата кога зурла ќе ти го раскине срцето.
|
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
ova so plazata pod teatarot i muzejot e najgolema greska
![]() |
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
![]() Не мора да значи да почекаме како ќе испадне. Се на се делот од таа страна на Вардар ќе добие еден модерен изглед кој со децении беше запуштен а се наоѓа во строго централно подрачје во атрактивна зона.
|
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
И јас мислам дека преголема утка се плажите на таа местоположба кај музејот и театарот. Се обидувам да замислам како би функционирале како целина во просторот и многу тешко ми оди. Дали градоначалникот е неконвенционален тип, или ние сме "конзервативни" не знам
![]() |
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
da neka ima plaza ali bolje ke bese da ja napravea kaj poligonot, tuka ubavo da go uredea kejot so ubavi kandelabri itn. |
|
![]() |
|
bojanbole ![]() Groupie ![]() Joined: 27-Mar-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
so plazava i zgraive me fakja strav koga ce mi kaze tatko mi do kade se iskacuval vardar brrr, haha
ke bidat smeski, ama ajde |
|
![]() |
|
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
![]() Edited by WNBARCH - 16-Apr-2011 at 09:22 |
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Sto znaci ova deka vaka i ke ostanat?
|
|
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|
![]() |
|
nouseforname ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16-Dec-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 156 |
![]() ![]() |
ne mi se veruva ako zaprimetis toj gore dvete krila se razlicna boja
|
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
pa i ovie sto se kako kockici od stranata tie dolnite se razlicni, zboram na fasadata
|
|
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2122232425 62> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |