![]() |
![]() |
![]() |
Мостови (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 28> |
Author | ||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Тој што ја правел оградава да не мислел дека прави ограда за двор?
![]() Edited by fichot - 20-Apr-2011 at 02:25 |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Ocekuvav nesto podobro, ama i so ova zadovolen sum.
Wtf , ogradava e mnogu golema?!!Kje mu dojde na malite lugje kako zatvor... |
||
![]() |
||
ebivetre ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 183 |
![]() ![]() |
|
Е ме раэочараа целосно! Па и како шконтарски се наредени, не се онака нивелирани у една линија него секоја се тера своја висина.. Како им се погодило со висината на линијата на мостот. Висината е како эа кафеэ. И ова сеа треба да иэиграва "ограда од ковано желеэо" !??!!? Можам да эамислам колку тапа ќе биде таа на "Гоце Делчев"..
|
||
![]() |
||
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
|
многу луѓе се фрлаа од мостов...
|
||
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
||
![]() |
||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Online Posts: 417 |
![]() ![]() |
|
jas mislam deka se odelo na toa da bidi megalomanska ogradata
![]() |
||
![]() |
||
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
|
Хм,ОК ми е оградата само имам замерки.. висока е ..дали требало толку да е видока.?
Плус правена е на каскади, зошто ? ![]() |
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Jасно е дека авторот се инспирирал од македонскиот коловрт, но прашање е дали тој мотив требаше да стои токму тука, прашање од естетска и геометриска гледна точка дали на една долга хоризонтала како што е мост е добро да се постават кружни форми, наместо вертикални. Според мене, не.
Исто така не ми се допаѓа и каскадното нареденост на оградата, дебелината на столбовите во однос на внатрешната шара, шарата, и висината ! Со еден збор ништо не ми се допаѓа. п.с. Може кога ќе се заврши целосно, со осветлување итн ќе изгледа убаво, но сум скептик за ова. Edited by HugoGoulding - 20-Apr-2011 at 19:32 |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
аман бе, мора се она што го поддржувам, да го усерат до даска, па после да испадне ништо дека не сум поддржувал...
оградава ја направија со цел да се зафркаваат со нас? висина, дизајн, фуш изведба, нема што да се дискутира! и мислам дека некој претходно даде многу убава споредба, не ми личи на ништо друго освен на оградата од нечиј луксузен двор, како да собрале дворски порти од некој отпад и ги слепиле една со друга ![]() |
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Изработката на внатрешната шара бар да била поквалитетно изработена, ова личи на некој прототип, макета, од виткана арматура :S За тоа во центарот да не правам муабет, заварувано у подрум:S
|
||
![]() |
||
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
|
Meene mi deluva nebezbedno i vo nikoj sluchaj na ograda na most tuku na dvor. Da beshe nekoj golem most i da razberam ama ovoj kako i site mostovi na vardar ja nemaat taa golemina za ograda so ovie dimenzii.
|
||
![]() |
||
dule ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 255 |
![]() ![]() |
|
Може и мене не ми се свиѓа оградата ,ама 100 пати е подобра од тие жолтите железа што беа.
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
И тоа значи дека парите за нешто корисно биле дадени, така?
|
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
но кога ќе размислам, дури и жолтата ограда ми беше подобро решение од ова ![]() |
||
![]() |
||
Zoc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2009 Online Status: Offline Posts: 101 |
![]() ![]() |
|
Значи оградава испадна многу погрда него што можев да очекувам,а можеле и повисока да ја направат.Разочарувачки навистина....
|
||
![]() |
||
dule ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 255 |
![]() ![]() |
|
Парите и вака и така се трошат кај завршуваат тоа треба надлежните да си знаат,ама ова барем ќе остане за Скопје.Не дека бранам не сум ни од кај едните,ни од кај другите ама убаво е нешто кога ќе се напраи за градов.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Непосредната околина да е средена убаво, може и оградава нема да изгледа лошо.
|
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Убава ми е, а и висината е баш интересна. Само редењето на оградата? Мора ли онака да е каскадно, наместо во една линија? Ептен крши филм.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Сега убаво би било на канделабрите да постават корпи за отпадоци.
|
||
![]() |
||
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
|
А како да не .. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 28> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |