![]() |
![]() |
![]() |
Мостови (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 28> |
Author | |||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
||
А бандериве ќе ги тргаат? Ако не барем и нив да ги префарбаат златни.
|
|||
![]() |
|||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
||
![]() Не можам да разберам дека наоѓате оправдување. Па не мораше да чекаме месец и пол од гребење до асфалтирање. Иначе еве најсвежа фотка од мостов. Иако сум против златната боја, навечер изгледа сосема убаво и со додаток на естетските канделабри би добил интересен изглед. ![]() (сликата е матна затоа што ја направив во движење). |
|||
![]() |
|||
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
||
Со златната боја мостот доминира во околината, стои некако по отворено, додека црната го прави по дискретен, така да мислам дека не бадијала го префарбаа ![]() ( не дека не беше убава и црната, но сепак не доминираше толку ) |
|||
![]() |
|||
Bulldozer ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Jul-2010 Online Status: Offline Posts: 149 |
![]() ![]() |
||
На мостов поставени се златни канделабри од едната страна а полека целиот станува златен. Бандерите си стојат и не се позлатени и најверојатно ќе си останат такви какви што се
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
||
Па да ги тргнеа тоа бандерите.. вака не личи ама ич..канделабрите ќе го осветлуваат мостот нема подреба од бандери |
|||
![]() |
|||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
||
![]() Во таква ситуација ќе добиеме релативен мрак. Подобро ќе беше да ги дислоцираат и потоа да стават повисоки естетски канделабри кои ќе го имаа истото осветлување. Вака ако се тргнат главните канделабри би се загубил голем дел од светлината. Не верувам дека овие златниве ќе имаат голема јачина на светење. |
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
ко шеиците од Дубаи да ја правеле оградава бидејќи поциганска ограда немам видено (без навреда до ромската популација), малку барем осет за естетика (односно комбинирање на бои, форми и материјали) да се имаше
а и не знам што постигнаа кога гледана од аголот на втората слика, мене оваа ограда ми е многу слична со претходната реално гледано, имаше милион начини како да се среди мостов за истите пари и како по навика го одбраа најлошиот што им беше при рака |
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
||
Оградата на мостот кај МАНУ е во ред и таман мислев дека направиле убаво дело, кога ги видов канделабрите
![]() Мене ми изгледаат премногу кичасти, грди, ја уништуваат убавата концепција за оградата, не знам од кај ги избраа, од кинеска продавница да ги набавеа поубави ќе беа. И да не заборавиме, човек нема да може да помине во летните месеци од комарци. Вчера вечерта поминав по Камени мост и плоштад Македонија, СКОПЈЕ ИМА НАЕЗДА НА КОМАРЦИ! Камени мост поради илуминацијата е гнездото на комарците, морав да ја соблечам кошулата да ја ставам на глава, такво нешто немам видено во живот, премногу е опасно, а како што гледам истото ќе се случува и на мостот кај МАНУ. |
|||
![]() |
|||
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
||
Канделабрите на сликиве и преку ден не изгледаат баш убаво...меѓутоа...Штотуку поминав од таму и со вклучено светло изгледаат симпатично. Се мислев дали да застанам да сликам ама ништо од тоа. И ако добро забележав имаше две парчиња ограда на мостот Гоце Делчев во делот што гледа према Кале. Не беше поставена како што видов него веројатно како модел, како ковано железо слична на оваа кај МАНУ оградата ама не сум сигурен и изгледаше пониско.
Edited by Observer - 16-May-2011 at 01:03 |
|||
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
За канделабрите се согласувам и нема да употребам никаков збор. Особено што веќе една од нив не работи, а и светат бело, мислам можеле барем да им ги стават вообичаените сијалици кои даваат златна боја. Од друга страна, мислам дека не се комарци, него се мушички, кои по првото прскање ги снемува. И лани имаше нивна наезда, па брзо ги снема. Само не знам зошто уште чекаат. Иста е ситуацијата и со градската плажа и со плоштад. Али да не забегаме со муабетов. Како и да е, ако мислат утре да го отвараат само со бетонската патека, ондак нема да иам позитивно мислење за обновава. |
|||
![]() |
|||
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
||
idejata da se stavi stilska ograda mi se dopadna, ama sega koga go gledam krajnoto resenie, ne sum zadovolen. Se gleda deka se sakalo so kruznite dekoracii da potseka na makedonskite stitovi so sonce, ako ne gresam, ama nekako mi izgledaat nedoreceno, da ne kazam amaterski. Kandelabrite se premnogu niski, minimalisticki i izgledaat dosta evtino, a stolpcinjata mozele da im dadat nekoja pokompleksna forma. Ogradava izgleda poveke moderna otkolku sto izgleda tradicionalna. I plus ne e samo do ogradata treba celiot most da ima dekoracii za da bide so tradicionalen izgled.
Navistina steta sto se propusti sansa da se sredi mostov asalno, stilot ne mi e biten tolku, ama barem da sledea eden stil. Mozele da si igraat so poveke boi, da stavat po tradicionalni kandelabri , da gi narpavat stolbicinjata vo klasicna forma. |
|||
![]() |
|||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
||
http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/pushten-vo-upotreba-rekonstruiraniot-%E2%80%9Emost-na-revolucijata%E2%80%9C |
|||
![]() |
|||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||
Zadovolen sum
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() Колку што може да се забележи од сликиве, малце е променета патеката. |
|||
![]() |
|||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
||
Не ми се допаѓаат светилките од страна ,катастрофа се ,можеше уличните светилки да ги внесат на коше за да се обезбеди патека за белосипеди,како и да е за разлика од претходниот изглед е ок, вчера приметив дека се спрема и мостот кај холидеј ин за реконструкција веќе почнале, многу ми е жал што на тој мост не продолжија уште 2 улици,тогаш ќе имавме 4 ленти ,во иднина ке вршеше многу работа.
|
|||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|||
![]() |
|||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
||
Значи почнале и на мостот кај Холидеј Ин? Одлично.
|
|||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
убаво што ја направиле патеката, многу подобра од искршениот истрошен асфалт, ама кога ќе ја видам оградана, ми се одмилува и патека и се
|
|||
![]() |
|||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
||
И по толкав обид, испаѓа дека од жолта ограда нема спас, пишана му била на мостов.
![]() |
|||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 28> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |