![]() |
![]() |
![]() |
Катна гаража - Прилеп |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 4> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() Posted: 18-Mar-2008 at 22:51 |
Катна гаража во Прилеп. Ако не се лажам МТЦ скоро продаваше локација таму со намена за катна гаража. Проектов ми се допаѓа (без тие стаклата на приземјето), има наведено и инвеститор, да се надеваме на реализација
![]() ![]() Edited by pbanks - 01-Nov-2008 at 22:15 |
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Супер само зошто струмица и прилеп имаат нови катни гаражи а во Скопје само се
![]() Edited by pbanks - 05-Nov-2008 at 14:28 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]()
http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=28466&kategorija=2 Edited by pbanks - 01-Nov-2008 at 22:42 |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Уште еднаш ова -
|
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Од најновиот број на Порта3.
Овај_стариот дај бе сликни нешто од овој објект следниот пат кога ќе си во Прилеп ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Jaс скроз заборавив на проектов,до среда ќе имате најнови слики.
И јас слушнав дека се работи под полна пареа,што е редкост кај нас. |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не само тоа туку и проектот е стварно пристоен, баш сум нестрплив каква ќе биде реализацијата. |
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Ова е на местото на старата автобуска?! Или грешам?! Ајде ќе ве молам координати!.
@Prilep: Се надевам редовно ќе не известувате од терен, инаку честито катна гаража, (само да не го напраат некој деловен центар ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Тоа само овој стариов може то а да го каже
![]() |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Како прво,многу ми е жал што нема погодно место за сликање на градилиштево,и секој што не бил Прилеп тешко би добил представа за местото.
Како второ се извинувам што сликите се од телефон. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ABC ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 13-Dec-2008 Location: prilep Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Како трето,потполно си заборавил да кажеш дека инвеститорот е ист со оној на Глобал од Струмица,само градоначалникот е со различна политичка опција,а објектот се гради само во ноќните саати,како нешто да е на крадење,мислам дека тоа се гледа и од сликите дење кога нема работници,или вежбаат за градење во ноќни услови.
![]() |
|
Секогаш е подобро нешто да се гради отколку да се руши.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Има напредок но јас очекував побрзо темпо.
гледано од главната улица ![]() ![]() ![]() гледано од позади ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Го знам чувството ![]() Сепак, спомнат е рок од две години од почетокот на изградбата кој бил во април 2008 (пост #3), па ми се чини дека темпото е во ред. Во секој случај побрзо ја градат од катната гаража во Аеродром (кај Бисер), а и проектот повеќе ми се допаѓа од она што можам да го видам на рендерите за едната и за другата. ![]() Edited by Cloverstack - 07-Jul-2009 at 19:01 |
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Како тече изведбата на објектов? Одамна нема update со слики...
....некој од Прилеп на форумов!? |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Изгледа не ти се отвориле последните слики кои се од пред помалце од 20 дена
![]() |
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
![]() |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
medo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 217 |
![]() ![]() |
Се мислам и никако не ми оди во глава, зошто само кај нас се комплицираат работите при изградба на катни гаражи?!? Мислам дека знам, ама не сакам да биде вистина..
Друга работа е зошто секогаш се гради со бетон. Зошто не на пример од челик. Еве пример од Ахен, Германија. Се гради катна гаража до веќе постоечка (во позадина). Конструкцијата е челик и спрегната меѓукатна конструкција (челик+бетон). Погледнете колку елегантно и едноставно изгледа, за разлика од бетонската конструкција во Прилеп. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Сликите се малку конфузни,сликани се набрзина,но ме радува што има напредок
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ова е веќе солидно. Супер апдејт
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 4> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |