![]() |
![]() |
![]() |
ЗЕЛС |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Author | ||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() Posted: 10-Dec-2007 at 04:05 |
|||||
Џуро, абе ти нели имаше подобри фотки од Коменски?
А и куќата на ЗЕЛС си забораил да ја стаиш ццц ![]() |
||||||
![]() |
||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||||
исти ми се фотките за Коменски. Да не дуплирам. Еве го ЗЕЛС
![]() ![]() |
||||||
![]() |
||||||
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
|||||
хахахахаххаха
ке го има ли и оној детаљ на зградата шо додатно со спреј е нацртан од локалните тафталиџански "архитекти"?
![]() шала на страна зградичето не е лошо, иако да ме чуе дедо ми ќе ме убие, оти он не ја сака зградата зашо балконот му е на 5 метра од неа и затоа му го попречувала погледот кон водно.
![]() |
||||||
![]() |
||||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|||||
Решението за „предната фасада“ ако можам така да ја наречам некако не ми штима, премногу е различна од страничните делови на објектот, застаклените. А и бојава...
А и тешко ми е да го замислам покривот од овој рендер, треба да биде нешто како цик-цак? |
||||||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||||||
![]() |
||||||
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
|||||
Иако не е од таму влезот, сепак мислам дека застаклениот дел би требало да претставува повеќе "предна фасада". Не баш логично, ама можеби го напраиле така за да гледа кон улицата кај што поминуе 24ка (не знам како се вика), пошто е пофрекфентна. Инаку се слагам со тебе дека од кај што е влезот не личи баш на т.н. предна фасада. Edited by kire85 - 11-Dec-2007 at 02:01 |
||||||
![]() |
||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||||
![]()
Треба да знаеш една работа во врска со македонските рендери - во 90% од случаите се катастрофално лоши. Обично објектот во живо изгледа различно и подобро него на рендер. Барем такво е досегашното искуство. Ова нормално не значи дека објектот ќе биде добар... Edited by Cloverstack - 11-Dec-2007 at 02:08 |
||||||
![]() |
||||||
![]() ![]() |
|||||
![]() апропо рендер, мислам дека зградата спроти ким треба да конкурира за гинисова книга за најлош рендер на сите времиња!! Откако го видов ТОЈ рендер, на се гледам со умерена доза на негативност.
|
||||||
![]() |
||||||
![]() ![]() |
|||||
Во право си, тој рендер е права катастрофа. Ама сепак конкуренцијата е јака... Тој може да се бори евентуално за далечно второ место. Прво место - ти го претставувам рендерот на катната гаража кај ТЦ Бисер во аеродром. Нема да го ставам на сајтов, само ќе ти дадам линк - ќе сватиш... ![]() http://img215.imageshack.us/img215/6684/picture1nf3.jpg |
||||||
![]() |
||||||
![]() ![]() |
|||||
хахахахахахахаахахх....е овој не го знаев!! Имаш право, мојот кандидат може на ова вода да му носи. Се прашувам само, како не им е срам да изложуваат такви бизарни рендери? Стварно не ми е јасно. Па има доволно луѓе, поготово помеѓу младата генерација кои од шала би напраиле 46524508 пати бољи рендер! Ко Кире сам у Paint да го правел.
![]() |
||||||
![]() |
||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||||
мене ми е сепак рендерот од карши Ким рекордер... не верувам дека во скоро време ќе искочи полош рендер иако никогаш не треба да ги потценам нашите креативци |
||||||
![]() |
||||||
![]() ![]() |
|||||
Една вест за објектот на ЗЕЛС
![]()
Извор: Утрински весник |
||||||
![]() |
||||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|||||
Оваа вест колку што ме радува толку и ме фрустрира. Се надевам дека ваков тренд и ќе продолжи со поголем интензитет понатаму. Најверојатно во 160 катниците и тие кај Холидеј Ин. ![]() |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
![]() ![]() |
|||||
Зелс изгледа далеку подобро од рендерот
![]() Добро сега... ја знаеме македонската болка со рендерите... тоа беше и за очекување |
||||||
![]() |
||||||
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() Се надавеам дека многу поентизивно ќе се употребува соларната енергија низ новите градби. Можда ќе а добро ако владата донесе некаков закон за тоа илин инцативи за нови градби ако тие градби употребат соларна енергија. |
||||||
![]() |
||||||
![]() ![]() |
|||||
владата имаше добра кампања каде ја субвенционираше употребата на соларна енергија. Кампањата беше со ограничен рок и не сум сигурен дали уште трае но во секој случај ми се свиѓаше |
||||||
![]() |
||||||
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|||||
Барем некаква инцијативе била преземена, убо ќе ако тоа продолжи.
|
||||||
![]() |
||||||
![]() ![]() |
|||||
http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=30344&mid=1500&tabId=1&tabindex=0
|
||||||
![]() |
||||||
![]() ![]() |
|||||
Еве го ЗЕЛС финализиран.
Од напред ![]() Од назад ![]() Не ми се свиѓа ![]() |
||||||
![]() |
||||||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|||||
ми текна интересна тема = FIRE ESCAPE
кај нас нивото е на минимум (ми се чини) ретко која зграда има скали за бегање во случај на пожар (од пониските барем) а да не збораме за апарат за гаснење пожар на секој кат и полнење на секои 6 месеци... како и да е, ми остај впечаток во њујорк на менхетн, станбените згради беа СИТЕ со такви скали како на пријатели серијата (таму и е снимана) и изгледаше многу грдо/грозно/одвратно ама барем безбедно. гледам и ЗЕЛС има скали такви |
||||||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||||||
![]() |
||||||
![]() ![]() |
|||||
Мислам дека зградава изгледа одвратно. Како бледата монотона жолта да не е доволна, па овие прозори, личат повеќе на оние колекторчиња за соларна енергија кај дигитроните. За скалите да не збориме, барем ги има.
А каде се соларните колектори што ги збореа? |
||||||
|
||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |