![]() |
![]() |
![]() |
Преносни компјутери а.к.а. Лаптопи |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Author | |
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() Posted: 27-Feb-2013 at 12:40 |
Еј луѓе, ме интересираат вашите мислења во однос на поединечни производители на лаптопи и квалитетот на нивните продукти. Генерално. Во исто време и би сакал да знам што користите моментално и колку сте задоволни од вашиот лаптоп? |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
ASUS se najdtop spred mene, HP - NIKAKO (eden frliv vo gjubre) , momentalno koristam Packard Bell, sto e podproizvod na Acer
Edited by vladegf - 27-Feb-2013 at 13:41 |
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Ти кажав и на средбата од моја гледна точка како информатичар и сервисер а воедно и корисник.
ASUS,Lenovo, ACER и HP (само не ефтините серии и не Pavilion најдобро од HP моментално е во ProBook). |
|
![]() |
|
JovanOdGjorche ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Oct-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 518 |
![]() ![]() |
Jas koristam HP Probook 4535s i super e , go imam vekje nekolku meseci i zadovolen sum.
|
|
And something, somewhere was lost in 1938...
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
А кажете ми мислење за графичката Intel HD Graphics 4000 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Се мислам за ова... Essential G580 Laptop - 59354099 - Dark Brown Model Highlights Part number: 59354099 Processor 3rd generation Intel Core i7-3520 Processor( 2.90GHz 4MB) Operating system Windows 8 64 (само ќе гледам да го земам со 7ца зашто ова 8цава ми е многу чудна) Graphics Intel HD Graphics 4000 (ова најмногу ме става во мисли) Memory 8.0GB PC3-12800 DDR3 SDRAM 1600 MHz Display 15.6" HD Glare with integrated camera 1366x768 Pointing device Industry Standard Multi-touch 2 button touchpad Hard Drive 1TB 5400 rpm Optical Drive DVD Recordable (Dual Layer) Battery 6 Cell Lithium-Ion Network Card Lenovo BGN Wireless Bluetooth Bluetooth Version 4.0 Camera Integrated HD Camera HDMI HDMI (Out) |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
А еве го и на изглед... Lenovo Essential G580 Laptop
|
|
|
|
![]() |
|
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
Јас користам Sony VAIO NS11M, веќе петта година и сум презадоволен, ќе кажам марката се плаќа повеќе но вреди
![]() |
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Графичката не ме загрижува буквално за ништо освен игри, бидејќи принципот на работа е различен и овдека се работи за вградена графичка во самиот процесор.
Мене ме загрижува 6 келиската батерија и хард дискот на 5400 вртежи. Хард дискот е просечен за лап топ но го успорува работењето на лап топот и самите функции ,а 6 келиската батерија ќе држи многу помалку од 9 келиска на тој лап топ. Останатото на лап топот е супер. Edited by daci92 - 27-Feb-2013 at 19:14 |
|
![]() |
|
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
Се додека не планираш да играш со огромни побарувања графичката картичка е одлична.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Е... и јас тоа го мислев... ама незнам што да правам зашто во таа верзија иде само 1ТБ, а притоа има само со 5400 вртежи... Незнам дали ќе можам да земам иста верзија со 750ГБ, а да е на таму... 7200 вртежи... |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
А инаку... фала и на двајцата за графичката... добро е така... и така не ми е потребна за игри, ретко играм...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
А што викате за овој... Lenovo IdeaPad G580METAL Brown - Intel Core i7-3632QM (2.2GHz/3MB) CPU, nVidia GeForce GT635M 2GB VGA, 6 GB DDR3-1333MHz RAM, 1000 GB (1TB) 5400 rpm HDD, Web Camera 720P, DVD R/W ODD, Wireless 802.11n, Bluetooth 4.0, LAN 10/100 Ethernet, 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, VGA, HDMI, Card reader, Battery 6cell Li-Ion, 15.6" LED, Glare - 59360918 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Овој има само подобра графичка од другиот но за сметка на тоа има послаб процесор и помалку рам (рамот не е проблем се надоградува лесно и ефтино но процесорот е разлика 700мегахерци и 1мб кеш што не е малку).Сметај дека со оваа графичка компјутерот ќе троши повеќе од другот што значи помалку ќе држи батеријата.
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
Фосил-како детено мое си кога ќе го однесам во продавница за играчки,незнае на која страна што да грабне
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Што да се прави... морам да ги поминам сите опции... Денес... од City Mall, па по ГТЦ секоја можна продавница за ИТ опрема ја поминав... ете... до толку сум сериозен А кога станува збор за патики пак... одам во една продавница... влегувам... гледам едни.. прашувам број... ги пробувам... ги купувам... Ама ова не е патики |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Го земав овој последниот... Конечно... |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Епа честито и со здравје да го користиш ,па ајде фали се како е .
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Па незнам сеуште... треба да му ја полнам батеријата 12 часа па после да го пуштам... ко за првпат... само со трпение сум слаб... но тоа е што е... мора... утре ќе пишам за првичните импресии... Edited by FoSsiL - 07-Mar-2013 at 22:16 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Одличен е... лета... само единствено нешто што сега за сега ме нервира е тоа што логото lenovo му е свртено обратно... па дур да се навикнам... цело време грешам од каде го отварам (неуспешно)... Edited by FoSsiL - 08-Mar-2013 at 20:36 |
|
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |