![]() |
![]() |
![]() |
Агенција за електронски комуникации |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 17> |
Author | |
theone ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() Posted: 27-Apr-2010 at 13:37 |
Зградата на Агенцијата за електронски комуникации (онаа лепенката до Археолошки музеј ) ќе почне да се гради во некое догледно време. Агенцијата даде објава за набавка односно: Изведување на градежни и
градежно-занаетчиски работи за изградба на административен објект на
Агенцијата за електронски комуникации, според Изведбен проект со сите
фази.
Повеќе инфо на линкот : http://www.aek.mk/index.php?view=article&catid=42%3Anabavki&id=458%3Aizveduvanje-na-gradezni-i-gradezno-zanaetciski-raboti-za-izgradba-na-administrativen-objekt-na-aek-spored-izvedben-proekt-so-site-fazi&format=pdf&option=com_content&Itemid=82&lang=mk |
|
![]() |
|
Alex ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 17-Jun-2009 Location: Paris / Ohrid Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Новата зграда на АЕК ќе чини 8,5 милиони евравторник, 22 март 2011, 16:56Почнува изградбата и на последната зграда од Скопје 2014-та на левата страна на Вардар, барем според анимацијата за проектот. За 8,5 милиони евра скопски Гранит ќе ја гради новата Агенција за Електронски комуникации. Тендерот го добиле во конкуренција со осум понудувачи иако не биле најевтини. Според објавата парите се за „ изведување на градежни и градежно-занаетчиски работи во сите фази“. Зошто е избрана поскапа понуда, од чии пари ќе се финансира проектот и уште колку се планира да се потрошат на новата барокна зграда од Агенцијата ветија одговор, но подоцна не најдоа време за изјава.Со новата зграда на Агенцијата се заокружува потегот од мостот Гоце Делчев до црквата „ Св. Богородица“. Во различна фаза на градба се Стариот Театар, Музејот, Уставниот Суд, Агенцијата, Јавното Обвинителство и на крај Министерството за надворешни работи. И додека проектот се комплетира на левата, повторно се актуелизираат проблеми на десната страна на Вардар. Пред десет дена министерството за транспорт го продаде земјиштето за хотел и офицерскиот дом на грчкиот бизнисмен Кондоминас. Денеска Рамадан Рамадани предупреди- таму смеела да се гради само Бурмали џамијата. - „Од зборовите ќе преминеме на песна. Можеби ќе организираме свечено пеење пред Владата на нов ремикс “кој не ја слуша песната, ќе ја слушне олујата“, па можеби така со песна ќе не’ разберат подобро. Ние ќе пишуваме писма до најголемите светски чинители, почнувајќи од Барам Обама за да им ја кажеме нашата загрижувачка ситуација“ - изјави меѓу другото Рамадан Рамадани од коориданитивното тело за обнова на Бурмали џамијата. Со зградата за Агенцијата за електронски комуникации проектот Скопје 2014-та ја надмина сумата од 160 милиони евра. Се е како на анимацијата за Скопје 2014-та, од летниковецот па до триумфалната порта. Не се исти само парите. Се предвидуваа 80, а веќе е под знак прашање дали ќе покријат и 200 милиони евра. Александар Димитриевски http://www.time.mk/read/cc8806a1d6/4594e38218/index.html |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Ајде одма да поделиме, да не се дозаплеткаме во општата нишка.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Ме интересира дали е опфатен со парцелата таа чудната скулптура како цилиндар што е? И дали ќе се бута?
Edited by FoSsiL - 22-Mar-2011 at 20:30 |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Оваа зГРаДА ми е три скалила подолу од триумфалната порта. Не само што апла е лупната да го скрие и последното видливо делче од комерцијална банка (и тоа убавиот дел од комплексот на банката), туку ќе отсече и секаков поглед кон МОБ, и уште поважно, Филхармонијата.
|
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Se soglasuvam so tebe ![]() Barem ovaj objekt da ne se izgradese, kje se spasese barem malku toj prostor! Jas kako i predhodno, stariot mal ring, kade bese planirano da se gradi amfiteatar vo celiot toj prostor, bese najdobrata idea!Ova ovde kako zid, vednas lepeni do kejot ![]() Ne mi se dopagja i nikogas nema da mi se dopadne, se e poradi lokacijata. |
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Зградата е ОК и баш ќе го затскрие грдиот изглед на театарот а не ми е јасно што толку за зградата за комерцијална банка која е ионака социјалистичка градба. Се на се добро ќе се вклопи поради околните објекти од ист тип.
|
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Еее, нема купола? ццц. Зградава била ОК? Дајте бе луѓе, видете ја маркицава само, ова е мизерија невидена.
А кејот што го пишува на планот? Под зградата ќе оди? ![]() |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Mene pak ovaj red od zgradi pred mnt mi e najomarzeniot del od skopje 2014,nitu komercialna ne kojznae kolku grda za da se krie,plus so edna dobra rekonstrukcija mozese da izgleda mnogu poubavo(vidi go proektot za stopanska i ke ti bide jasno sto mozi da se napravi od stara sociajlisticka zgrada). No toa ne e najvaznoto,za mene e katastrofalno gusenjeto na prostorot i pokrivanjeto na MNT.Mene licno mnogu mi se bendisuvase postavenosta i preminot MNT-Kej. A za toa deka ke se vklopi vo prostorot so novite zgradi,ke se vklopi,no ne mislis li deka site tie zgradi gi nasadija od nistoto,bez da odgovaraat na nisto,pa duri sega site stari gradbi treba se prilagodat na noviot antiko-neo-barok so reflektiracki stakla stil. |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
1.9 metri e ostaveno sloboden prostor za pesaci .. doma hodnikot mi e posirok ..
![]() ![]() Edited by G.I. Joe - 23-Mar-2011 at 14:44 |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Ништо корисно од овој пост. Ретко сум изреволтиран за да реагирам на ваков начин. Меѓу другото, МОБ не е веќе театар одамна, се гледа колкава Ви е културата и посетувањето на културни настани, а и незнам по кој пат треба некој да повтори дека не постои нешто како социјалистичка архитектура. |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Банката, па и она како е поставена на косо, нити е зграда нити не е. А и нема баш да изгледа непополнета линија. Може ќе им беше подобра опција тој ресторанот да го откупат и уклопат или срушат.
|
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
sega mene edna rabota ne mi e jasna, izmegu agencijava i financiskata policija ke bide li toj amfiteatarot ili ovie dve zgradi ke bidat spoeni?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Испомешале нешто. Во дуп-от си постои амфитеатараот а во клипот го нема. Сепак дупот е официјалната верзија, имало и најави амфитеатарот, така да ќе се прави.
|
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
znaci ke se izgradi amfiteatarot, i teoretski pozadi nego ili pa amfi teatarot ke bide vo nekoja smisla kako vlez kon filharmonijata ? posto filharmonijata bi se naogala pozadi nego taka?
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Според мене непотребно силување на толку мал простор бутат огромен број на објекти како Јапан да сме и да немаме место. Неколку објекти како што се овој и филхармонијата можеа да ги поместат на лево веднаш до новиот театар. Според мене многу подобар ефект се постига кога околу објектот има поголем простор со што самиот објект добива на значење и доага до израз неговата евентуална убавина.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Нејасно е до крај како планираат да го изведат трибинскиот дел од амфитеатарот. Ќе беше фино да го уклопат во рамки на долниот дел од кејот па во слободно време да биде како некои скали од долниот дел на кејот до горниот каде што се филхармонија и операта. Прашувам зашто на планот се гледаат трибините како пресечени.
|
|
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
И јас го делам мислењето дека локацијата не чини.
МОБ е доста маркантна и убава градба... |
|
![]() |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
На местово на зградава баш фино ќе дојдеше една отворена пешачка зона, можда мал ресторан и кафуле и отворени тераси. За мерак.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Ресторан на локацијата веќе има, само е оставен на забот на времето. Горната закосена платформа на времето беше прекрасен ресторан со поглед на Вардар и на кејот. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 17> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |