![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 33> |
Author | ||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Warning: graphic! Само не ме тепајте! Уствари шо да не ме тепате, сам ќе се истепам!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
![]() Оти не си вметнал и Титови Леви Сили, најлево седат? ![]() ![]() Edited by гитардемон - 24-Jun-2010 at 19:37 |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Не се бунете титовисти, барем стои пораката од тито од позади, а кој приметил кој не, ги имам во ХД плакетите десно од влезот, пораката од тито повторена и некоја за самата железничка станица
![]() Спомен Домот на Мајка Тереза е супер направен (од твоја страна, Вангел е сеуште издрогиран вонземјанин). Само запази ги деталите, направи ги скалите како што треба ![]() |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ау, нормално беа нацртани, ама кога го позиционирав се зафркнало. Ај беља! Инаку, катастрофа е куќарката на Хансел и Гретел, нема дума ![]() |
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
Момци како сте тргнале ќе биде полно Скопје со 3Д модели за месец-два, па кога ќе снемате ви ја праќам зградата моја во Капиштец. Гитар како сесијата? Ако треба да ургираме за уште некој испит, ептен си продуктивен во сесија |
||
![]() |
||
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
|
da ne zaboravish i vo kocani da napravis..ti gi dadov koordinatite.. ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ми се чини уште некој испит да имав ќе почнев и згради на Марс да цртам ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Macedonian ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
|
Mozete da gi napravite Zgradite vo skopje od gradski zid bidejki eden blok da se napravi drugite blokovi se isti i brzo ke ide toa
![]() |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Веќе дискутиравме за тоа. Точно е дека е (по)лесно да се направи Градскиот Sид.
Меѓутоа мене ми смрди на нешто друго, дали повеќе сакате да насадиме што повеќе згради со медиокритетен квалитет, или да се фокусираме на побитните објекти кои навистина значат нешто за градов? Освен фактот што Градски Sид несомнено е распослан според строго утврдена патека (видливо од птичја перспектива), самите згради како архитектонски дела не се ништо особено. Сакам да речам, побитни се Пошта, Калето, па дури и ГТЦ, отколку Градскиот Sид. Ќе биде. Само не форсирајте ![]() |
||
|
||
![]() |
||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
|
Браво, имам само пофални зборови Црвен Крст (мислам дека беше зградата кај Дрводекор или грешка сум)
Ибни Пајко и Стоун Бриџ
секако Калето
Католичка Црква
поздрав.
А да уште нешто што мислите да се направи гласање за моделиве. ![]() Edited by 46&2 - 25-Jun-2010 at 13:53 |
||
I use public toilets and I piss on the seat.
|
||
![]() |
||
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
|
jas mislam naj gaden za praenje e Univrezitetot Sv. Kiril i Metodij, a mpoj predolg e tc mavrovka
|
||
![]() |
||
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
|
Гитар колку и да не ни се допаѓа објектов супер си го средил,како и сите други.
Гитар Алекс браво момци свака част ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Има гласање во google warehouse, ама не е анонимно, пази се ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
мислам дека мислеше за тоа кој прв би се правел кој втор кој трет.....за приоритетноста..... но мислам дека тоа останува на вас и ваша желба.... уште ги правите... па уште и да ви кажуваме што да правите, но ако се согласувате.... ок.... попатно...... незнам зошто ги гледам сите само стадионот не го отвара во Гугл Земја |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Се зафркавав бе за гласањето
![]() А за стадионот - епа премногу е сложен моделот (затоа и го тргнаа, премногу време треба да се отвори). Има премногу полигони, ќе треба да го суредам во скоро време. Откако ќе ја отвориш датотеката со стадионот, остави го да се наполни една-две минути (ако ти е послаб компјутерот, и повеќе), и потоа ќе ти се прикаже. |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
не ми е слаб компјутерот...... го потрошив интернетот..... уште на 12ти...
![]() |
||
![]() |
||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|
Супер сте дечки, алал ви вера! Може некој да ми објасни како се прават овие модели? За да можам и јас со нешто да помогнам (откако ќе го совладам) и дали се тешки за правење (мене ми изгледа ужасно тешко). И јас се слагам дека прво треба да се нацртаат клучните за Скопје објекти и потоа на второстепените приоритети да се посвети внимание.
Едно клучно прашање (со оглед на тоа дека сум огромен фан на играта СимСити): дали овие модели може да се ставаат на форуми за даунлоудирање на моделите нпр. Симтрополис или сличните. Одтаму ќе може секој да си симнува и насадува објекти од Скопје за своите градчиња. И еден предлог (со оглед на тоа колку сакам да ја видам нацртана и молба)-некој да ја проба Главната Железничка? Ама од крај до крај, т.е. од Саем до Тутунски, со целиот мост до насипите. Знам дека е голема работа но резултатот ќе биде блескав. Инаку сум приметил дека Белград е категоричен лидер во 3Д на Гугл Земја од регионов. Мислам дека полека но сигурно ќе му ја оспориме позицијата. Уште еднаш браво за огромниот вложен труд, време и љубов. |
||
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Како да ме читаш. И јас скоро помислив за објективе дека се ем лесни за правење, ем убави како архитектонски дела. Калето го имам направено ама ептен бета верзија, не би ставал слика сеуште. ЕДИТ: МОБ е при крај, само ми треба уште еднаш од терен да го погледнам за да видам некои детали.
ТЦ Мавровка ја направив сабајлево!!! Како ме читате бе? ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by alexgizh - 25-Jun-2010 at 15:38 |
||
|
||
![]() |
||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
|
До сега те читав лесно ама морам да ти признам дека ме изненади со Мавровка А за гласањето што спомнав мислев да биде за завршените модели кога ќе бидат одобрени од ГЕ. Ама кога ќе размислам подобро и не ми е некоја добра идеја
![]() Едвај шекам да го видам МОБ ![]() Edited by 46&2 - 25-Jun-2010 at 16:33 |
||
I use public toilets and I piss on the seat.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Дечково е дизел машина!
![]() Ти го пуштив моделот за знамето, ама шестоаголен не стигнав да направам, не можам соодносот да го погодам, немам добра слика. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |