![]() |
![]() |
![]() |
Јавно обвинителство и Финансиска полиција |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 18> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Ултра-модерни рамки на делот под куполата, скоро целосно застаклени ѕидна фасадна "завеси", јонски столбови, антички влезен портал, цилиндрична форма. Објектов дефинитивно не знае ни самиот што сака и треба да постигне, а очигледно и тие што го проектирале и тие што го изгласале.
Edited by HugoGoulding - 17-Nov-2012 at 19:06 |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Ииииии.... Врв... Дали тоа они се осмелиле да стават алукобонд... Ај на здравје... Скопје... |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
а што е тоа Фосил?
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
![]() Алуминиумскиот материјал што употребен под куполата. |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Инаку... еве зошто не дадов единици за МНР и Македонски телеком... ги чував за вакви нешта и прилики... Edited by FoSsiL - 17-Nov-2012 at 20:36 |
|
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
мислиш на овие делови?
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да де... На рамката...
![]() Edited by FoSsiL - 18-Nov-2012 at 00:56 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
не сум многу запознат,но можеби е подобро ова него скапи мермери и гранити да ставаат.мене кожа ми се ежи кога ќе видам скапи материјали како за палати а се вградуваат на државни објекти.
незнам,не сум многу запознат со овие материјали |
|
![]() |
|
oTeget ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 09-Nov-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
А плус мора да се признае дека вака со комбинацијава мермер-алукобонд ќе го пролепшаат уште повеќе објектов, ко да не беше доволно убав кхм кхм. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
јас зборумав за од почеток,по мое мислење требаше од почеток да се ставаат поевтини материјали.
најголемата замерка што ја имам за Ск2014 е скапите материјали што се користат,тоа ми смета многу повеќе него местоположбата на самите објекти |
|
![]() |
|
CenterCityKid ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 131 |
![]() ![]() |
Od site objekti na Sk 2014, ova mi e eden od potencijalno najinteresnite, vo pozitivna smisla. Edinstveno steta e sto funcijata (dinansiska policija) ne odgovara na objektot. Inaku, vo sekoj slucaj e najprijatno iznenaduvanje (zaedno so Arheoloskiot muzej). Ocekuvav kiceraj, no ovie ne mi ispadnaa kicerajski (za razlika od MNR, da receme). Lokacijata ne e najdobra, ali toa e toa.
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Некому да му се допадне овој објект е навистина фрапантно!
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Мене ми беше ОК објектот, чудна некоја љубов имав кон него. (да не претерам сега)
Но сепак ова горе што го ставија навистина е безвеза! Што сакале да постигнат, баш сакам да чујам... еден збор - ГЛУПО! п.с. Можеби колективно, несвесно се осврнуваме кон Брисел, таму овој матерјал е вака популарен... инспирацијата е дефинитивно од таму. Edited by theMac3donian - 06-Dec-2012 at 03:06 |
|
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
chelsea ![]() Newbie ![]() Joined: 01-Nov-2012 Online Status: Offline Posts: 27 |
![]() ![]() |
I mene ne mi se dopagja ovoj delot so panelite, nekako deli,ama deka bilo "frapantno "? Sekoj si ima svoe viduvanje na objektot i mislam deka e nekorektno da se kvalifikuva necie mislenje so takvi konstatacii.
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
mene pa potkrojveto mi e mnogu poprifatlivo otkolku ostatkoto od zgradata, osoveno toj portalot so anticki crtezi. koj im e filmot ne sfakam?
|
|
![]() |
|
zdravozivo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2012 Location: Kavadarci Online Status: Offline Posts: 211 |
![]() ![]() |
од skyscrapercity за стилот на овој објект и археолошки музеј
That looks elegant and stylish! The good old white classicism! Go on with your «stoned» and classical style - but perhaps not so colourful lightning in the evening (sort of kitschy). Less is more. Greetings from Switzerland! Убаво си кажува човекот,и јас мислам дека доминацијата на бела светлина која зрачи од објектите на сонце е тоа што најмногу ми се допаѓа кај овие 2 објекта,и тоа што отсјајот е одбиен од огромни бели колонади(кои мене индивудално ми се допаѓаат) |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
пуштено е осветлението на еден дел од објектот
![]() од Срѓан Адамовиќ од SSC |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
lele na srgan slikive sve izgleda ubavo, pa duri i ova
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 18> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |