![]() |
![]() |
![]() |
Ќерамидница и Маџари |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 16> |
Author | ||
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
|
Хантерс-Ќерамидница
![]() https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4590239 |
||
Carpe diem
|
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
![]() Ајде да споредиме... -ова го ветуваат: ![]() -а ова го добиваш: ![]() Морници ме лазат од помислата на она што би можело да испадне во Дебар Маало, зградата што Хантерс ја градат. |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4442063 |
||
Carpe diem
|
||
![]() |
||
Bridgeburner ![]() Groupie ![]() Joined: 17-Jan-2023 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 97 |
![]() ![]() |
|
Многу лош момент е што ниедна од овие згради како што знам нема парно, се е на клими. Парното е од страната на ФОН и парно има во Триангла долж Благоа Стефковски , зошто не го продолжија и навака за овие згради е тешка мистерија.
|
||
![]() |
||
Vasilij ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Jun-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 339 |
![]() ![]() |
|
Многу добар момент е што нема градско парно и БЕГ/ЕСМ да те рекетира со 800 денари месечно ако не сакаш да го користиш нивното парно. Зградата на Новоградба си има сопствен систем (парно на струја, независнен систем за секој стан). Втора опција секако е Инвертер, нешто што е најекономично, трета опција за помали станови панелки.
|
||
![]() |
||
Bridgeburner ![]() Groupie ![]() Joined: 17-Jan-2023 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 97 |
![]() ![]() |
|
Како може да е добар момент, да немаш опција за парно. Плус никој не те рекетира во новите згради. Секој стан си има сопствено сандаче за парно не е како во старите згради каде што цевки поминуваат во станови па плаќаш некој паушал за тие цевки. Греење на инвертер никогаш нема да е исто како на парно. Имам 2 објекти едниот се грее со Mitsubishi Ecodan топлотна пумпа и фејнкојлери а другиот ми е комбинација на подно и радијатори, не се споредува во ниеден случај. Секој збори за економичноста што е точно на прв план но во подоцнешна фаза и не е баш така ќе пробам да елаборирам. Стан од 70м2 со мулти сплит на Гри, грито највеќе го одбираат како најефтино а според мене и најголем крш од клима. Троши просечно 5000-6000 денари струја во најладните месеци да речеме грубо годишно за греење плаќа 20,000 денари со климите Стан од 70м2 со парно на Бег плаќа 2400 денари месечно и 3000 на ЕСМ со 24 часа греење 12 x 2400 = 28,000 12 x 3000 = 36,000 Што правиле после 10тата година кога тој мулти сплит ќе е издуван, плус многу битна работа кинез е, моментално во градов нема постар мултисплит на гри од 3,5 години никој не ни има искуство како е по 7-8-10 години. Цена за одржување на парно нема, за мултисплитот е поголема неколку кратно после 5 години според мене. Ако некој се одлучува за клима или мултисплит или пак најдобро топлотна пумпа Mitsubushi Electric Toshiba Daikin Ова е моето искуство, слободно нека ме дементира некој и нека даде негово мислење да дискутираме. |
||
![]() |
||
Vasilij ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Jun-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 339 |
![]() ![]() |
|
Молааааааааааааааммммм ?!?!?!? 5 години БЕГ ме рекетира со 800 денари месечно во НОВА ЗГРАДА !!! од 4 судски процеси, 2 добив, 2 добија они (различен судија за ИСТА РАБОТА суди РАЗЛИЧНО само во НАШАТА ЧУДЕСНА ЗЕМЈА) Овие рекетарите си продолжија со сметките. така да за нешто што го знам на своја кожа не раскажувај демагогии Ако нешто не веруваш, слободно, повели на кафе или пиво, частам, да те запознаам со ситуацијата.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Патем не сум само јас, колеги, пријатели, комшии, не знам како не го знаете ова... ова трае со години, потворно ќе кажам, зграда од 2013та, никогаш станот не бил приклучен на парно.
|
||
![]() |
||
GOGICA ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-Mar-2023 Location: GOSTIVAR Online Status: Offline Posts: 6 |
![]() ![]() |
|
Не е ваљда да не разбиаш дека со инвертер не се плаќа греење во пролет лето и есен? |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Carpe diem
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Делот кај Мерцедес
Мулти Офис ![]() Двете згради на Жикол ![]() https://reklama5.mk/ |
||
Carpe diem
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Сара 4 кај Мерцедес,готова за 1 година
![]() ![]() https://www.pazar3.mk/ |
||
Carpe diem
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Vardar Residence Trim Lum
![]() https://www.facebook.com/photo/?fbid=708375237957214&set=a.510523084409098 |
||
Carpe diem
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
САРА 4 кај Мерцедес
![]() |
||
Carpe diem
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Carpe diem
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() https://www.pazar3.mk/ |
||
Carpe diem
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ДваБрата градители спремаат нова зграда до нивната зграда во Маџари, дел од објектите се веќе срушени, поминав денеска од таму.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Би требало од десната страна да е локациски ![]() |
||
Carpe diem
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Точно, од десната зграда една помала зграда од 5 ката од тоа што знам и на крајниот плац на ќош што е да има трговски единици , тој плац е на Ритуал долги години седи така заграден. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Carpe diem
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1011121314 16> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |