![]() |
![]() |
![]() |
Јавно обвинителство и Финансиска полиција |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1112131415 18> |
Author | ||
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
|
Види стварно личи на R2D2.
![]() |
||
![]() |
||
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
|
Видиш ние стварно сме биле модерни бе ,дури и „барокот“ и „нео-класицизмот“ ги спојуваме со изглед на робот. Јас се кладам дека авторот од таму ја добил идејата како да изгледа објектот.
|
||
![]() |
||
kenzo_fan ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|
"Скопје е промашен град" - Арх. Живко Поповски
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
Кензо-што е:ѕид ѕидосано ,вар варосано,нигде ни ѕирка ни проѕирка.јајце не е
хе хе-МНТ ![]() |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
kenzo_fan ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|
Тиквата на поддржувач на СК2014. |
||
"Скопје е промашен град" - Арх. Живко Поповски
|
||
![]() |
||
kiroo ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 21-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Немојте така за Кензо, харикири ќе напраи човекот
![]() |
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
martind ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
|
Леле бе вака кога ќе слушнам некој дека Кензо поима немам абе ми иде .....
...Добро бе луѓе имате ли вие мозок ? па знаете ли кој воопшто бил Кензо ? Знаете ли дека од плановите на Кензо за Скопје не е остварени ни 20% ? Знаете ли дека она што го проектираше Кензо, а што е направено не е во ортинални димензии ? А знаете зошто е тоа така ? ... Е првен дознајте, па потоа плукајте по човекот ( кој и ден денес се превртува во гроб што ја прифатил работата во Скопје ) |
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
само се шалам на вицот што го имам чуено,иначе барем за МНТ немам ни еден збор критика,едноставно објектот е супер.проблем е само што се затвори со новите објекти
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Инаку објектот е сеуште целосно видлив помеѓу Јавното обвинителство и АЕК, јес да таму ќе се гради колонадата, но мислам и покрај тоа ќе остане видлив со оглед на тоа дека колонадата нема да биде повисока од 8 метри ...
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Бар ваквa типична неокласична композиција да беше вклопено на место на ова глупиов цилиндер, па и мостот ќе изгледаше далеку поубав и поприкладен ...
![]() ![]() И не ми е јасно зошто објектов мораше цилиндрична форма да има ... и во модерен стил да беше глупо ќе изгледаше, а не па вака. Сите објекти од таа страна на кејот ќе ги сварам без разлика на лоши и добри страни, али од цилиндерот ми се темни од сите аспекти ... ![]() Edited by HugoGoulding - 08-Feb-2013 at 15:10 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() ![]() Edited by gjoko - 09-Feb-2013 at 15:32 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
овде се копа длабоко,ми личи дека ќе биди подземна гаража а на неа Колонадата Независна Македонија,за која предлагам да се отвори посебна нишка,да не направиме како со портата.Ако админите се согласуваат ,предлагам да се отвори нова нишка
![]() ![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
така ми се причинува или навлегле во гаражата и подземните простории на МОБ?
|
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
дел од тоа платото беѓе пресечен,како ќе прават на спојување незнам
|
||
![]() |
||
Hector ![]() Newbie ![]() БАНИРАН Joined: 15-Feb-2013 Online Status: Offline Posts: 20 |
![]() ![]() |
|
И ја се чудам како ќе изгледа, зашто вака од далеку, чудно е малку :
![]() |
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
Па убаво си пишуваше вчера дека БЕТОН ќе гради подземна на 2 нивоа и истата ќе претставува проширување на постоечкиот
![]() |
||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||
![]() |
||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
|
Доста успешна монтажа
![]() ![]() ![]() http://okno.mk/node/26456?fb_action_ids=10151476782154266&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%257B%252210151476782154266%2522%253A151112168383876%257D&action_type_map=%257B%252210151476782154266%2522%253A%2522og.likes%2522%257D&action_ref_map=%255B%255D Edited by ovaj_stariov - 08-Mar-2013 at 15:03 |
||
build.mk, гради форумска историја
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1112131415 18> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |