![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1213141516 209> |
Author | ||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Епа што треба, за миљарда ли да го напраат?! Ај back to the topic!
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
мислам дека прво требаше да се изградат западна и источна трибина, бидејќи таму е секогаш најголемата гужва, а таман ќе беа готови кон крајот на годинава за квалификациите, стално барам карта за западна за да дознаам дека сите се распродадени и има само од јужна
![]() |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Не да не ти држи вода ова! Стадионот е инфраструктурен објект, кој најмалку треба да се гради според тоа дали некоја навивачка група седела на север или на запад. Кога Вардар ќе си прави стадион свој, тогаш можат само западна да си направат, а сега овој ќе биде национален стадион. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ПОЖАР НА ГРАДИЛИШТЕТО НА ГРАДСКИ СТАДИОН
Им изгореа парите за сметки на градителите на Северна трибина Се запалила дрвената барака со лимен покрив во која работниците си ја чувале облеката и им служела како просторија за јадење ![]() Од бараката вчера беше останато само пепел и недогорени греди, а работниците велат дека не знаат како се запалила. Тие објаснуваат дека биле на градилиште и кога им дошла паузата за појадок, тргнале кон бараката и тогаш виделе дека гори. Благоја Менковски, командант на Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје, вели дека нивните екипи на местото на пожарот стигнале за пет минути по добивањето на пријавата, и дека во гаснењето на огнот учествувале четири противпожарни возила и 11 пожарникари. Тој објаснува дека откако го изгаснале пожарот екипи на МВР направиле увид за да ги утврдат причините. Менковски вели дека опожарената барака е на градежното претпријатие "Бетон", направена од дрво со лимен покрив, со површина од 50 квадратни метри. "Не би можел да кажам колкава е точно материјалната штета, но со оглед дека се работи за мала барака, таа не би требало да биде поголема од 60.000 денари. Колкави се штетите што ги претрпеле работниците, бидејќи во бараката ја оставале облеката и парите, не би можел да кажам. Во пожарот нема повредено пожарникари и цивилни лица", рече Менковски. Работниците се од градежната фирма "Бетон" која работи на изградба на Северната трибина. (Е.А.) Фото:В.Тануровски http://www.vest.com.mk/default.asp?id=155466&idg=8&idb=2447&rubrika=Skopje |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
http://www.vest.com.mk/images/%7B636B28A9-95A2-4E4F-B012-420961F065CD%7D_POZAR=2.jpg
vest ne dozvoluva img tagovi |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Случајно налетав текст за градски во стара Теа Модерна од 7 Мај. Нема врска што е во списание од таков тип, ова за мене е до сега најинформативен текст за градски (иако има некои нејаснотии, во прв ред повторно конфузија околу капацитетот). Исто така и рендерите се малку подетални и криво ми е што тоа не можам сосема да ви го пренесам на ваков начин со фотографирање...
Стр.1 ![]() Стр.2 ![]() Стр.3 ![]() Да се осврнам на некои работи што ми привлекоа внимание. Според текстов - Проектот за доизградба на целиот стадион ќе се одвивал во три фази. Прво изградба на северна, второ изградба на источна и западна (ова го знаевме), а трето покривање на стадионот. Ова не ми се допаѓа... Се надевав дека покривањето ќе оди паралелно со изградбата, а дека смената на покривот на јужна евентуално ќе биде оставена на крај. - Се обистини тоа дека на северна ќе има 12 влезови/излези, наместо 6 како на јужна. Тоа покрај во текстот јасно се гледа и на рендерите на третата страница. На рендерите што ги имавме до сега, фигурираа 6, сосема симетрично како на јужна. - Многу непријатно ме изненади изјавата на г-инот Мисовски, за тоа дека не е сигурна изградбата на нов пешачки кој треба да е во служба на паркинг просторот од другата страна на Вардар. Кога веќе главниот паркинг простор се планира таму, на посетителите мора да им се обезбеди разумно краток пат до стадионот. Доколку не се изгради нов пешачки мост, на посетителите ќе им треба минимум 800 метри, а на некои и над километар пешачење за да стигнат до влезовите на стадионот преку постоечкиот мост кај луна паркот. Мостот кај влада е уште подалеку... Воопшто не држи тврдењето на г-ин Мисовски дека „не би било економично во средината да се постави уште еден мост“. Тој мост е повеќе од потребен, а пешачките мостови сепак не се којзнае колку скапи... Јас дури и се надевам на поатрактивно архитектонско здание, не само на обичен мост како и другите... А она со економичноста и оправданоста уште повеќе ме иритира во споредба со најновата луда заложба на владата - мостот кој сега се протежира на нецели 100 метри од Камени Мост и на 150 метри од мостот на цвеќето ![]() - Овој „мал детал“ што е посочен на наредната слика за малку и немаше да го приметам... Се работи за неконтинуиран преод на покривот помеѓу старата јужна и соседните источна и западна... Судејќи според сликите, тоа не е случај на споевите со новата северна трибина. За причините можам само да нагаѓам, но иако не изгледа до толку лошо, сепак генерално ни малку не ми се допаѓа вакво решение и се надевам дека финалниот производ сепак ќе биде со целосно ускладен покрив, без вакви преоди... ![]() Edited by Cloverstack - 09-Aug-2009 at 13:16 |
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
nema li nekoj novi sliki od teren
![]() |
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Премиерот бил во посета на градилиште па не иде да не ги искористиме фоткиве
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
ahhh epa dobro cim stignale na tretata ploca, ama sepak mislam deka ne rabotat brzo ima edno sredno tempo taka da kazam, a najveke me nervira faktot deka koga ke ja zavrsat ova tribina treba da pocnat da gi gradat drugite 2 stranicni tribini, a i toa ke odzeme uste nekoja godina, i koj znae dali ke docekame da go vidime stadionot celosen
![]() |
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
не знам што е толку тешко да се спојат двата крова кога веќе се споени цели трибини, ова многу ќе се приметува гледано одозгора, пр. од американска амбасада или од кале
да не е ова резултат од она што викаа дека едната трибина ќе била пониска од другата? |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
одлична фотка и една од подобрите фотки на американска амбасада воедно
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Да да, се потрудив и амбасадата на САД да влезе во кадар, иако не ни е потребен апдејт за нејзе, зашто нема никаква активност однадвор. Може сликата да ја линкаме и во таа нишка!
А стадионов до колку сегменти треба да иде?! Јужна ми делува како да има 4 сегменти на краевите, а средината како да е некои 4,5. И зашто се ѕида прво средниот дел, зашто не се иде паралелно ѕидање на сите. Мислам дека може да се ангажира повеќе механизација и мајстори тука, па да иде и изградбата побрзо! |
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
Уште малку и кинескион ѕид нема да се гледа
![]() Edited by UrbanFreak - 30-Aug-2008 at 19:39 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ubavo ubavo , za raslika sto e golem objekt ubavo naprednale, ama posakuvav site strani da bea do tamu stignati
![]() |
||
|
||
![]() |
||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|
Супер фотка лсл
![]()
Ова ми е малце глупо, него нели на северна требаше да биде и новата ложа, на сликиве не гледам ложа
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Инаку разбрав дека тоа не се влезови него се носачи на кои после ќе бидат накнадно намонтирани трибините. Значи трибините готови ќе ги донесат од страна и само ќе ги закачат. А дали ќе остават простор за скали меќу секој блок тоа не незнам. Очигледно ќе остават, ама може и да биде како на јужна, па меѓу два блока да има скали, а не меѓу секој.
Ложата не е нешто којзнае колку поразлична од другите трибини. Чекајте малце ова е допрва скелетот на северна. Уште влезовите не се приметуваат ти сакаш ложа да се приметува! ![]() Edited by lslcrew - 31-Aug-2008 at 11:40 |
||
![]() |
||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|
Не се разбравме, јас зборев за сликата бр.3 од претходниот пост на кловер кај што се гледаат 12 влеза, не за твојата слика
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
лсл и ја не зборам за фотографиите туку за рендерите. Рендерите се најдетални и најнови што ги имам видено, па претпоставувам дека конечната верзија е со 12 влезови. Е сега ако рендерите не се точни тоа е веќе друга работа, али не гледам зошто не би биле. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1213141516 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |