![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1314151617 33> |
Author | ||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
41°59'22.63"N 21°28'18.46"E ...... за оваа се работи и другите две лево од неа кои се исти....
|
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Слушај, сите ние сме почнале од нула, сами. Се гледа дека имаш осет за 3Д, не ти фали ништо. Не давај другите да ти аплоудираат модели на верхаус бидејќи така на нив им се брои дека го нацртале.
Следнава недела ќе направам креш-курс за сите вас што би сакале да цртате, или чисто ве интересира како иде процесот. Таман ќе биде и средба. Продолжи да го црташ објектов, направи и тераси, ама не оди премногу во детали. За текстурирањето ќе ти покажам тогаш. |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
алекс.... да ти кажам баш и не ми е важно дали некој друг ќе ми го аплоудира и на него дека ќе му се брои... јас сакам само да правам.... колку што можам подобро.... не е тоа некој авторски труд.... зградата постои.... заслуга не ми треба.... да помогнам да напавиме повеќе 3Д модели...... за Скопјево ќе се видиме, ќе ни објасниш, на средба..... абе а зошто незнам за тоа... ништо не сум видел во Средба... нема врска..... ваљда ќе можам подобро да сфатам и да ги правам моделите..... а за зградичево.... да не го мачиме..... поарно некој нека го стави.... зашто јас не можам.... не ми работи...... е сега и текстура ќе треба.... а ова терасиве.... хммм.... ај ќе пробам..... |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
А демек дека ти дадов да аплоудираш 5 јарболи испаднав заебан? ![]() ![]() |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
еве на почеток сум со терасите..... сепак немам некој определен метод како полесно да ги направам.... па ги правам по свое.... како ќе ми дојде најпрактично..... но секоја посебно....една по една..... а ќе треба и ограда..... прозорците се само скица..... ќе треба гравура и релјев да им направам... но тоа на крај....... ми се појавуваат многу грешки.... па морам да поправам... да продолжувам и скратувам.... дека на почеток го почнав онака непрецизно, како проба и опуштено, и сега има некои мали проблеми кои се снаоѓам да ги поправам, само ми губи време....барем за сега ми иде некако...... сеуште не ми попуштило трпението.... ама знае некогаш да ме изнервира.... од друга страна па интересно ми е..... не се давам... ќе го завршам..... |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
![]() malku offtopic
(interesna musika slusas(slatkar love) (edna resenica od songot: te smeniv so astra kurvi joint i pivo
![]() |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Добро бе, ја го направив знамето, ти го направи јарболот ![]() ![]() @FoSsiL: издржи... уште малце... ќе го направиш... терасите се добри... Сериозно, намали со трите точки ![]() Инаку, дали ви одговара понеделник околу 20 пред Лондон? Edited by alexgizh - 04-Jul-2010 at 14:29 |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
уште малку готова прва страна..... после уште три my Macedonia..... како примети едит: ја заборавив сликата Edited by FoSsiL - 04-Jul-2010 at 14:37 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Мене ми одговара.
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Добар си за почеток! Еве една финта од мене: нацртај го првиот кат, па цело време копирај залепи додека не стигнеш до посакуваната висина, па после само заврши со покривот
![]() |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Fossil, ако целиш кон тоа да направиш што подетален модел тогаш супер, но ако е чисто за google earth, мислам нема потреба од моделирање на скали, прозори, тераси и слично, туку дека е баш пожелно во одредена мерка да се симплифицираат моделите, особено за обични станбени згради. Работи како прозорците и терасите ионака ќе се направат со текстурирањето. Нормално не смета доколку ти сакаш да го направаиш моделот што подетален, но верзијата што ќе ја приложиш до google earth е мислам пожелно да друга, упростена верзија. Барем таков впечаток добив од досегашната дискусија, ако грешам нека ме исправат алекс и гитар
![]() Edited by Cloverstack - 04-Jul-2010 at 20:00 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
А? Не, не може така. Мислам, полесно ми е да го направам симпл, но сега го доработив многу. Мислам дека имам попроста верзија, но и на таа и треба средување, затоа што сега како што го разработив, почнаа да ми се појавуваат грешки во пропорции. А и како добра вежба ми дојде. А дали дека до пред некое време бев перфекционист, па сега потсвесно ме влече, чекај ова, чекај ваму Инаку терасите се при крај. Паралелно работам на северната страна. Западната уште оградата и прозорите (кои сепак мислам дека лесни ќе бидат. Северната страна ја средувам со пропорции, и кровот. После завршување на западната, ќе ја бришам предната страна на север и со копи-пејст ќе ја поставам западната. Така и за другите две. Тоа ми е планот. Што мислите, добар е? алекс, гитар? И после ми останува влезот и тресалните (тие и немора, ќе видам, како ќе стојам со време) До утре, задутре, треба да е спремен за текстурирање. Ако некој може да помогне, нека каж. Ќе направам добри слики. А сакам и дворовите ако можам некако да ги направам. Ајде, Поздрав! пс. Чим имам сега замисла како да работам лесно е (и брзо |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
На добар пат си. Ќе се сложам со кловер, ама делумно. Точно е дека во Гугл Земја би требало да има поедноставни модели, особено за станбените згради, меѓутоа кога решило детето да го направи до крај, нека го направи. После е лесно да го намали бројот на полигони и да го упрости, ама добро е да вежба.
|
||
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Да де и јас тоа го реков, супер ако го направи моделот детално, но на google earth да се приложи редуцирана верзија
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
А како да го редуцирам
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Па всушност не ни мораш да го редуцираш дополнително, само чувај снимено некоја верзија кога уште не си навлегол во детали
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ја ставив Пошта на верхаус. Еве кој сака нека ја види. Лично не сум задоволен од резултатот, во сред работа увидов пропусти кои беа непоправливи, па планирам во некое поарно време, здравје боже, од нула да ја преработам
![]() ![]() Продолжувам со останатите членови на комплексот. |
||
|
||
![]() |
||
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
|
Баш е добра Алекс,одлично си ја средил
![]() Е сега куполите малце се чудни или? Се на се
![]() |
||
![]() |
||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
|
Одлично сработено
![]() ![]() |
||
I use public toilets and I piss on the seat.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1314151617 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |