build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

А1 Арена (Спортски центар „Борис Трајковски“)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1314151617 33>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
23 [25.56%]
6 [6.67%]
18 [20.00%]
16 [17.78%]
11 [12.22%]
8 [8.89%]
2 [2.22%]
3 [3.33%]
1 [1.11%]
2 [2.22%]
You can not vote in this poll
Total votes: 90   Average: 7.41

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Online Status: Offline
  Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #281 Posted: 09-Jun-2008 at 02:57
Да, тоа е оптимистичката варијанта. Ама никој не ни гарантира дека така ќе испадне. Се плашам дека може и да заглавиме со оваа сала за у наредните 20-тина години...
Back to Top
Cibi View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Cibi Quote  Post ReplyReply #282 Posted: 09-Jun-2008 at 09:41
Оваа сала колку-толку во денешно време ги задоволува критериумите за еден модерен објект. Со белење на добри резултати во ракометот,кошарката,одбојката,Градот Скопје и Владата на Р.М. ќе бидат припорани да градат сала со поголем капацитет,а тоа би требало да биде над 10.000 гледачи по моите проценки. 
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #283 Posted: 09-Jun-2008 at 13:51
Originally posted by GreatMakedon

namek i jas istoto go kazav porano... no Cibi mozebi imat pravo, za kosarka mozat da se stavat dopolnitelni sedista od stranata kade sto nemat fiksni, pa za kosarka veruvam bi mozelo i 7-8iljadi da soberat.

Тоа би била одлична варијанта. Така е и во Дом Спортова во Загреб на кој нашава сала потсеќа многу. И тие имаат 3 фиксни трибини а една скроз фали но тоа го компензираат со телескопска трибина во тој дел.

За капацитетот уште сум во дилема. И јас ги имам читано тие информации кои ги споменуваат ГМ и Намек но имало и еден тон други бројки кои регуларно циркулирале. Доколку е стварно 6000 места тоа е мноооооооогу поразително. Мислам дека салава има е-маил (сеуште нема веб сајт) можеби треба да им пишеме и да прекинеме да нагаѓаме.

@Clover

Тоа што салата била полна е и поразувачки и охрабрувачки. Поразувачки поради причините кои ги наброја а охрабрувачки бидејќи само доколку салата се користи и има солидна посетеност може да се надеваме дека тој комплекс ќе се одржува како треба и евентуално ќе имаме предуслови во скора иднина да градиме нешто поголемо. Всушност тоа веќе го кажува Cibi Cheers

Мислам дека треба и понатаму да го тераме филмот со ракометот. Имам впечаток дека во тој спорт имаме стекнато најдобри позиции. Само доколку добиеме некое поголемо првенство ќе имаме вистински мотив да изградиме нешто поголемо. Еве и Загреб баш сега гради голема сала (16.000 ако не се лажам) по повод сениорско првенство во ракомет (не сум сигурен дали светско или европско). До сега и тие немаа нешто поголемо од 8-9.000.

@Namek

Cheers
Cheers

Edited by pbanks - 09-Jun-2008 at 13:51
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #284 Posted: 09-Jun-2008 at 14:06
Originally posted by pbanks

И тие имаат 3 фиксни трибини а една скроз фали но тоа го компензираат со телескопска трибина во тој дел.

Тоа е така, затоа што однапред така ја испланирале. Ние не можеме дополнително да ставаме класична телескопска трибина затоа што ќе пречи на крајните странични делови од постоечките трибини. Може само да наредиме неколку реда столчиња на самиот паркет. За квалитетот на едно такво решение нема што многу да се зборува...

Мислам дека треба и понатаму да го тераме филмот со ракометот. Имам впечаток дека во тој спорт имаме стекнато најдобри позиции.

Да, точно дека ракометот во континуитет бил светла точка на нашиот спорт. Но мене тоа одсекогаш малку ме деранжирало, затоа што во ракометот навистина многу зависи од судиите. А како мала земја која не може да очекува баш премногу добар третман на тоа поле, би било подобро да бевме насочени кон спортови каде субјективниот фактор е сведен на минимум.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #285 Posted: 09-Jun-2008 at 14:09

Да ама тоа е реалноста. Сигурно нема да добиеме светско првенство во кошарка. Ем е далеку попрестижно ем доста слабо котираме на тоа поле (иако се надевам дека влезот во НЛБ лигата ќе внесе нов импулс).

Така да ракометот го гледам како единствен избор (за сами да одржуваме некое првенство од светски калибар). Друга варијанта е во копродукција со некој од соседите. Но јасно е дека нема елементарни услови за такво нешто.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #286 Posted: 09-Jun-2008 at 22:27
Еве ја салата во акција. Од мечот Македонија-Исланд

Превеземено од www.rfm.org.mk Cheers

Голема замерка. Рекламните паноа околу теренот PukeПа бива ли на ваква убава модерна сала да обесат онакви очерупани платна (можеби не се приметува тоа баш на овие слики кои ги издвоив но...). Мора под итно да го средат тоа спрема мене тука прилегаат дисплеи.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Edited by pbanks - 09-Jun-2008 at 22:29
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #287 Posted: 10-Jun-2008 at 06:19

Rock FUCK YEAH!!
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
kara View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote kara Quote  Post ReplyReply #288 Posted: 14-Jun-2008 at 18:19
Новата сала е топ! бев на натпреварот со исланд и има прекрасна атмосфера! Мислам дека после вакви натпревари и оваа сала ќе ни биде мала!Big%20smile
Еве и од мене некоја фотка! Тоа што успеав да фатам во целата таа еуфорија!

После сето ова што се случуваше на натпреварот, мислам дека еден ден ќе дојде да се размислува за поголема сала! На Скопје и на Македонија им треба, можеби требаше тоа да го размислат и пред да ја изградат и оваа убавица, но сепак мислам дека не би било лошо да има уште една ваква убавица!
Поздрав до сите Македонци!
п.с. Една прекрасна атмосфера која се доживува само ако си таму.
кажете ми како се става клипче, ќе постирам едно клипче кое го снимив таму!
ПОЗДРАВ Thumbs%20Up

Edited by kara - 14-Jun-2008 at 18:34
@LEK$
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #289 Posted: 14-Jun-2008 at 19:03

Супер Thumbs%20Up

За постирање клипче првин upload-увај го на youtube а потоа погледни ја точка 6 за како да го вметнеш на форумов
Back to Top
Cibi View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Cibi Quote  Post ReplyReply #290 Posted: 15-Jun-2008 at 22:11
Благодарение на салата Македонската ракометна репрезентација се пласираше на Светското првенство во Хрватска.Со среќа на момците и секоја им чест. 
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #291 Posted: 10-Jul-2008 at 08:34
како што дискутиравме погоре во нишкава, салава ќе остане недоделкана со ваков однос Ohno

Новата улица чека уште еден слој асфалт Градежните работи на улицата со број 1, која води од булеварот Илинденска кон спортската сала „Борис Трајковски“, се уште не се завршени, иако локалните власти најавуваа дека ќе ја пуштат во употреба пред два месеци. Според надлежните, новата сообраќајница со должина од 300 метри, наменета за да ја поврзе салата со булеварот Илинден, го чека завршниот слој асфалт. “ Во моментот улицата има само еден слој асфалт и треба да се додаде и вториот за да се порамни нивото со тоа на шахтите, кои се седум до осум сантиметри над коловозот. Тротоарите веќе ги уредивме и поставивме нови улични светилки, а направена е и фекалната и атмосферската канализација која е една од причините зошто се оддолжи работата “ вели Петар Ивановски од Секторот за комунални работи и просторно планирање на Општина Карпош. Од Градот потврдија дека изградбата доцни. - Поради финансиски и други причини се продолжи рокот и сега очекуваме за дваесетина дена да го ставиме асфалтот и да ја пуштиме улицата во употреба “ објасни Мичо Поповски од Секторот за планирање и уредување на просторот на Град Скопје. Сообраќајницата е заеднички проект на општинските и на градските власти, а средствата ги вложуваат по половина. Работите ги изведува фирмата „Аполо“.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=4&tabid=1&EditionID=1446&ArticleID=93992

Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #292 Posted: 19-Jul-2008 at 12:09
Еве ја внатрешноста во малку поинакво издание Cheers

П.С. Вчера поминав и немаше абер од довршување на недовршените работи околу салата Bash

1

2

3

Back to Top
shyes View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote shyes Quote  Post ReplyReply #293 Posted: 19-Jul-2008 at 17:20
Салава за концерти ќе биде супер. 
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #294 Posted: 22-Jul-2008 at 09:28
OK јас и дадов на салава оценка 7ца иако проектот навистина ми се допаѓа што може и да се види низ моите постови во нишкава. Сепак не можам да и дадам повисока оценка бидејќи

- недостасува една трибина и мислам дека тоа многу го нарушува изгледот на една сала
- малиот капацитет
- некои решенија во внатрешноста (на пр. шарените седишта, недостаток на централен семафор итн)

Преку ова последново и би превидел бидејќи е лесно менливо но првите два се големи недостатоци и едноставно го смалуваат впечатокот. Инаку се мислев помеѓу 7 или 8. 9 би била оценката доколку се беше совршено а 10ка би дал само доколку би била вистински белег на нашето време.
Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #295 Posted: 22-Jul-2008 at 13:26

Интересна идеја пбанкс

Проектов морам да го поделам на два дела. Однадвор навистина ми се допаѓа модерен изглед, и без да знам во која држава се гради пак би рекол дека е доста добра сала, така да ако гласаме само за надворешниот изглед би дал 8 или 9. Но за  жал внатрешниот дел целосно ме разочара, пбанкс ги наведе крупните грешки/недостатоци.

Капацитет- реално гледано во наредниве 10-20 години скопје не добива друга сала, така да имаме ГОЛЕМА сала со капацитет 6 или 8 илјади (сеуште незнам колку е официјално иако мислам дека спомнаа 6.000) што е многу глупо, не дека ние секоја недела ќе ја полниме салава али кога се гради ваков објект малце се мисли и на иднината.

Трибини- Ова највеќе ме нервира, едноставно сеуште не можам да поверувам дека направија ваква аматерска грешка, како можеа да направат само 3 трибини Suicide  И некако се помирив со НОВА сала со 3 трибини се додека не ја видов дом спортова во Загреб од пред 40 години, ај да не речам целосен плагијат али многу слично. Е сега ако можеа да ископираат сала од пред 40 години зошто не уклучија компјутер па да ископираат некој модерна??? Можеби на некого ова не му смета али мене многу ме нервира.

Ложа/vip boxes- Последица на оригиналното решение со трибините, ложата се наоѓа позади едниот гол/кош, а скоро кај сите нови сали/стадиони ложите се како прстен околу целиот стадион, нешто што не може да се примени тука поради моронското решение со трибините.

Внатрешниот дел само 2 или 3

Се мислев помеѓу 5 или 6, салава е сепак мнооогу подобра од било што друго во државава али има некопи глупи решенија/недостатоци така да една 5-ка од мене.

EDIT: se premisliv aj 6-ka Big%20smile

Edited by vardar - 22-Jul-2008 at 13:27
Back to Top
dejan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote dejan Quote  Post ReplyReply #296 Posted: 22-Jul-2008 at 14:54
9.
Back to Top
mitatos View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote mitatos Quote  Post ReplyReply #297 Posted: 22-Jul-2008 at 15:08
za razlika od drugite sali  vo svetot 6, a za razlika vo makedonija , togas 10
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
Back to Top
shyes View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote shyes Quote  Post ReplyReply #298 Posted: 22-Jul-2008 at 15:36
8/10, no mislev na 8.5/10. no nemase takov izbor. Mene ич не ми смета што нема 4та трибина. Салата сигурно не е направена исклузивно само за спортски активности, но и за концерти итн. Имајќи ја таа 4та трибина многу ќе опвати простор и ќе го смени целиот дизајн на внатрешноста. PokeТие простории што се помеѓу двата дела на салата би биле супер за Backstage area за луѓето што ќе настапат во идни журки  концерти. LaughBananaRock

Edited by shyes - 22-Jul-2008 at 15:36
Back to Top
Cibi View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Cibi Quote  Post ReplyReply #299 Posted: 28-Jul-2008 at 13:00
оваа сала би била одлична за концерти.само затоа што нема 4-та трибина одлично би се поставила бината за концертите и на тој начин би собирала и 10.000 седишта,во зависност од големината на концертот и бината.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #300 Posted: 29-Jul-2008 at 10:18
Мислам дека придобивката од немање 4та трибина за концерти е минорна во споредба со недостатокот од 4та трибина при сите други манифестации.

Но тоа е тоа, case closed.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1314151617 33>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.156 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.