![]() |
![]() |
![]() |
А1 Арена (Спортски центар „Борис Трајковски“) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1314151617 33> |
Author | ||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Да, тоа е оптимистичката варијанта. Ама никој не ни гарантира дека така ќе испадне. Се плашам дека може и да заглавиме со оваа сала за у наредните 20-тина години...
|
||
![]() |
||
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
|
Оваа сала колку-толку во денешно време ги задоволува критериумите за еден модерен објект. Со белење на добри резултати во ракометот,кошарката,одбојката,Градот Скопје и Владата на Р.М. ќе бидат припорани да градат сала со поголем капацитет,а тоа би требало да биде над 10.000 гледачи по моите проценки.
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Тоа би била одлична варијанта. Така е и во Дом Спортова во Загреб на кој нашава сала потсеќа многу. И тие имаат 3 фиксни трибини а една скроз фали но тоа го компензираат со телескопска трибина во тој дел. За капацитетот уште сум во дилема. И јас ги имам читано тие информации кои ги споменуваат ГМ и Намек но имало и еден тон други бројки кои регуларно циркулирале. Доколку е стварно 6000 места тоа е мноооооооогу поразително. Мислам дека салава има е-маил (сеуште нема веб сајт) можеби треба да им пишеме и да прекинеме да нагаѓаме. @Clover Тоа што салата била полна е и поразувачки и охрабрувачки. Поразувачки поради причините кои ги наброја а охрабрувачки бидејќи само доколку салата се користи и има солидна посетеност може да се надеваме дека тој комплекс ќе се одржува како треба и евентуално ќе имаме предуслови во скора иднина да градиме нешто поголемо. Всушност тоа веќе го кажува Cibi ![]() Мислам дека треба и понатаму да го тераме филмот со ракометот. Имам впечаток дека во тој спорт имаме стекнато најдобри позиции. Само доколку добиеме некое поголемо првенство ќе имаме вистински мотив да изградиме нешто поголемо. Еве и Загреб баш сега гради голема сала (16.000 ако не се лажам) по повод сениорско првенство во ракомет (не сум сигурен дали светско или европско). До сега и тие немаа нешто поголемо од 8-9.000. @Namek ![]() ![]() Edited by pbanks - 09-Jun-2008 at 13:51 |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Тоа е така, затоа што однапред така ја испланирале. Ние не можеме дополнително да ставаме класична телескопска трибина затоа што ќе пречи на крајните странични делови од постоечките трибини. Може само да наредиме неколку реда столчиња на самиот паркет. За квалитетот на едно такво решение нема што многу да се зборува...
Да, точно дека ракометот во континуитет бил светла точка на нашиот спорт. Но мене тоа одсекогаш малку ме деранжирало, затоа што во ракометот навистина многу зависи од судиите. А како мала земја која не може да очекува баш премногу добар третман на тоа поле, би било подобро да бевме насочени кон спортови каде субјективниот фактор е сведен на минимум. |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
![]() Да ама тоа е реалноста. Сигурно нема да добиеме светско првенство во кошарка. Ем е далеку попрестижно ем доста слабо котираме на тоа поле (иако се надевам дека влезот во НЛБ лигата ќе внесе нов импулс). Така да ракометот го гледам како единствен избор (за сами да одржуваме некое првенство од светски калибар). Друга варијанта е во копродукција со некој од соседите. Но јасно е дека нема елементарни услови за такво нешто. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Еве ја салата во акција. Од мечот Македонија-Исланд
Превеземено од www.rfm.org.mk ![]() Голема замерка. Рекламните паноа околу теренот ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() Edited by pbanks - 09-Jun-2008 at 22:29 |
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
kara ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Новата сала е топ! бев на натпреварот со исланд и има прекрасна атмосфера! Мислам дека после вакви натпревари и оваа сала ќе ни биде мала!
![]() Еве и од мене некоја фотка! Тоа што успеав да фатам во целата таа еуфорија! ![]() ![]() ![]() После сето ова што се случуваше на натпреварот, мислам дека еден ден ќе дојде да се размислува за поголема сала! На Скопје и на Македонија им треба, можеби требаше тоа да го размислат и пред да ја изградат и оваа убавица, но сепак мислам дека не би било лошо да има уште една ваква убавица! Поздрав до сите Македонци! п.с. Една прекрасна атмосфера која се доживува само ако си таму. кажете ми како се става клипче, ќе постирам едно клипче кое го снимив таму! ПОЗДРАВ ![]() Edited by kara - 14-Jun-2008 at 18:34 |
||
@LEK$
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Супер ![]() За постирање клипче првин upload-увај го на youtube а потоа погледни ја точка 6 за како да го вметнеш на форумов |
||
![]() |
||
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
|
Благодарение на салата Македонската ракометна репрезентација се пласираше на Светското првенство во Хрватска.Со среќа на момците и секоја им чест.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
како што дискутиравме погоре во нишкава, салава ќе остане недоделкана со ваков однос
![]()
http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=4&tabid=1&EditionID=1446&ArticleID=93992 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Еве ја внатрешноста во малку поинакво издание
![]() П.С. Вчера поминав и немаше абер од довршување на недовршените работи околу салата ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() |
||
![]() |
||
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|
Салава за концерти ќе биде супер.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
OK јас и дадов на салава оценка 7ца иако проектот навистина ми се допаѓа што може и да се види низ моите постови во нишкава. Сепак не можам да и дадам повисока оценка бидејќи
- недостасува една трибина и мислам дека тоа многу го нарушува изгледот на една сала - малиот капацитет - некои решенија во внатрешноста (на пр. шарените седишта, недостаток на централен семафор итн) Преку ова последново и би превидел бидејќи е лесно менливо но првите два се големи недостатоци и едноставно го смалуваат впечатокот. Инаку се мислев помеѓу 7 или 8. 9 би била оценката доколку се беше совршено а 10ка би дал само доколку би била вистински белег на нашето време. |
||
![]() |
||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|
Интересна идеја пбанкс Проектов морам да го поделам на два дела. Однадвор навистина ми се допаѓа модерен изглед, и без да знам во која држава се гради пак би рекол дека е доста добра сала, така да ако гласаме само за надворешниот изглед би дал 8 или 9. Но за жал внатрешниот дел целосно ме разочара, пбанкс ги наведе крупните грешки/недостатоци.
Капацитет- реално гледано во наредниве 10-20 години скопје не добива друга сала, така да имаме ГОЛЕМА сала со капацитет 6 или 8 илјади (сеуште незнам колку е официјално иако мислам дека спомнаа 6.000) што е многу глупо, не дека ние секоја недела ќе ја полниме салава али кога се гради ваков објект малце се мисли и на иднината.
Трибини- Ова највеќе ме нервира, едноставно сеуште не можам да поверувам дека направија ваква аматерска грешка, како можеа да направат само 3 трибини
![]() Ложа/vip boxes- Последица на оригиналното решение со трибините, ложата се наоѓа позади едниот гол/кош, а скоро кај сите нови сали/стадиони ложите се како прстен околу целиот стадион, нешто што не може да се примени тука поради моронското решение со трибините.
Внатрешниот дел само 2 или 3
Се мислев помеѓу 5 или 6, салава е сепак мнооогу подобра од било што друго во државава али има некопи глупи решенија/недостатоци така да една 5-ка од мене.
EDIT: se premisliv aj 6-ka ![]() Edited by vardar - 22-Jul-2008 at 13:27 |
||
![]() |
||
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
|
9.
|
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
za razlika od drugite sali vo svetot 6, a za razlika vo makedonija , togas 10
![]() |
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|
8/10, no mislev na 8.5/10. no nemase takov izbor. Mene ич не ми смета што нема 4та трибина. Салата сигурно не е направена исклузивно само за спортски активности, но и за концерти итн. Имајќи ја таа 4та трибина многу ќе опвати простор и ќе го смени целиот дизајн на внатрешноста.
![]() ![]() ![]() ![]() Edited by shyes - 22-Jul-2008 at 15:36 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
оваа сала би била одлична за концерти.само затоа што нема 4-та трибина одлично би се поставила бината за концертите и на тој начин би собирала и 10.000 седишта,во зависност од големината на концертот и бината.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Мислам дека придобивката од немање 4та трибина за концерти е минорна во споредба со недостатокот од 4та трибина при сите други манифестации.
Но тоа е тоа, case closed. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1314151617 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |