![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 154155156157158 209> |
Author | |
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Ај да не напињам само со осветлението, кое ми е едина голема забелешка на стадионов, еве само уште една слика на која се гледа дека е темно, али и дека има простор горе на рамката за да постават по уште некој рефлектор. А се согласувам и со стибера, нека бидат и у некој фазон као неонки, има такви у Борис Трајковски, затоа што ипак боља слика и атмосфера се добива на поголемо осветление.
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Што е црното на кинескиот ѕид?
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
проблемот со осветлувањето мислам дека се должи на тоа што на западна и источна трибина, нема толкави рефлектори како на јужнакои го осветлуваат теренот, па таков ефект има врз нашиот вид, се друго ни е црно
инаку, ова може да се реши со поставување на осветлување позади гледачите, а ќе изгледа атрактивно и од надвор, нешто слично како што имаше претходно на јужна, ама послабо |
|
![]() |
|
zokidac ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Aug-2009 Location: MKD Online Status: Offline Posts: 13 |
![]() ![]() |
ne sum siguren dali licata zadolzeni za izgradba na arenava imaa spomnato proekt za akustikata vo samata arena. kako sto imam zabelezano na site natprevari se postavuvaat zvucnici de vamu de tamu. duri i od poodamna posovremenite areni imaat i golemi mikrofoni okolu terenot i dobro ozvucuvanje....imate slushnato nesto da se zboruva za ova
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
не можам а да не искоментирам дека кровов сеуште штрчи како лошо изведена целина, едноставно брановидна форма и рамна линија не одат заедно, особено кога со нив се поврзани многу други линии и форми
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Мислиш за исток и запад што се рамни? Сигурно можеле да ги направат малку поразиграни, ама тоа би чинело неверојатно многу, а со Кинескиот Sид таму, секое евро плус за разубавување е евро фрлено во празно, ако ме прашаш мене
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
Незнам дали е некаде поназад во нишкава спомнато, но во последниве недела дена, а можеби и повеќе се работи на Кинески ѕид, и тоа на големо!
|
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Фасада ставаат на кинескиот,има скелиња се работи. |
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
sakam da prasam dali se planira prosiruvanje na pesackata pateka( se razbira vo zavisnost od protocnosta na lugje od stadionot ) ?!! posto i nema smisla da ima zidce 2 metri do kej i da nema pristap do stadionot direktno od linijata na objektot (Kineskiot zid)
![]() Edited by G.I. Joe - 12-Jun-2011 at 19:20 |
|
![]() |
|
Goran ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 195 |
![]() ![]() |
Ima li nekoj novi informacii sto se planira. Dali ima nesto novo dali pocnaa so renovirajne na terenot i atletskata pateka?Dali prostorot oklulu stadion pocnuva da se sreduva?
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
![]() Малков Ристо Земена од ССЦ преку Срџан |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Еве уште една иако е панорама на градот го има и стадионот, аќе ја ставам и во Скопје-панорами и најдобри фотки...
![]() Од истиот човек, Малков Ристо Земена од ССЦ преку Срџан |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Бојан Наумовски Земена од ССЦ преку Срџан |
|
|
|
![]() |
|
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
Slikive se , a i stadionov...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Феноменална фотка! |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Ste zabelezale li deka drzacite za pokrivot na "Juzna" se povisoki od onie na drugite tribini?
|
|
![]() |
|
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
kara ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Одлични фотки. Браво дечки.!!!
![]() ![]() За стадионот имам само пофалби. Конечно добивме нешто како што требаше. Останува уште и спортот да е на тоа ниво... Поздрав Edited by kara - 24-Jun-2011 at 14:33 |
|
@LEK$
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ако нешто ме иритира кај стадионов, тоа е што се познава платформата за трибините однадвор, и кај има прекрасни линии стадионот, палтформава ги нарушува
и кога ќе го покриваат стадионот, се надевам дека ќе ги остават видливи столбовите кои го држат стадионов, многу повеќе го доловуваат шмекот на арена исто така се надевам дека ќе си остане ист планот за покривот како на рендерите, или пак ќе се поправи дизајнот, бидејќи рабовите од кровов ми се трн во око уште од кога ја направија северна |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 154155156157158 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |