![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 33> |
Author | |||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
||
Зградава можеби е на Телеком, ама не е примарната зграда на дирекцијата. Не верувам дека е на МЕПСО, а сигурно не е на Управен Суд (не Уставен гитар).
Се чекаме овде, на платото пред Свети Спас, во 18:00. |
|||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|||
![]() |
|||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
||
А бе, се испокаравте за еден квадар. До сега петпати ќе го нацртавте и двајцата ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
||
Како што вика алекс квадар. Може вака јас ќе го нацртам моделот, ти насликај ја текстурата и постави го? |
|||
![]() |
|||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
||
Добро е, знам кај е Св. Спас, јас заборавив...... ајде, ќе се видиме задутре.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Ќе може две слики од ЕВН, немам нет, не можам да барам. Да ја видам, колку е висока, широка.
|
|||
![]() |
|||
kardash ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 08-Jul-2010 Location: dracevo Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
abe kako gi prajte preku google sketch up ? jas go izvadiv ama ne znam nisto kako koj bi me nauchil? Inaku edno bravo za site sto ste napraile po edna zasto neverojatni se
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||
wow, primeni se nekolku zgradi kako:
soravija narodna banka
nlb tutunska banka
ramstore
kukjata na majka teresa
olimpiski bazen
starata zeleznica stanica
eden od gradskite kuli
investbanka i uste edna zgrada vednas do nea
stadionov
i i
nekolku zmaninja
halal za tie sto gi napravile
![]() ![]() ![]() ![]() BRAVO ![]() Edited by my Macedonia - 08-Jul-2010 at 17:03 |
|||
![]() |
|||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||
se izvinuvam, kaleto go zaboraviv....
|
|||
![]() |
|||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
||
Еве сега ќе ги разгледам објектите И да, кој знае нека каже како да ја сместам зградата во Warehouse. Колку толку ја стегнав само имав многу лоши слики од неа, ама тоа е. Најдов и некои недостатоци кога ја позиционирав во текстурата. Aјде и куќарчево да се придружи на другиве објекти.
![]() ![]() Edited by 46&2 - 08-Jul-2010 at 18:27 |
|||
I use public toilets and I piss on the seat.
|
|||
![]() |
|||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
||
Го отвараш моделот во SketchUp, одбираш File -> Export -> 3D Model, и ќе си добиеш .kmz датотека која потоа треба да ја аплоудираш во warehouse-от. Со двоен клик на датотеката директно ти отвора во google earth да си го видиш објектот.
|
|||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|||
![]() |
|||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
||
Гитар, ајде фаќај воз/автобус и те чекаме и тебе на средба во сабота
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Браво 46&2!
Само би сакал малку одоздола еден скриншот. Успеа ли да го аплоудуваш моделот? И да, јас и гитар имаме различни начини за аплоудување. Јас бирам File -> 3D Warehouse -> Share model. Резултатот е ист во основа... гитар, ако си за, дојди во сабота на гости, можеш слободно да преспиеш кај мене, имам простор. Сериозно. |
|||
|
|||
![]() |
|||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
||
Сега само што ја ставив. ![]() Edited by 46&2 - 08-Jul-2010 at 23:12 |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Ја именував како втора зграда на Македонски Телеком.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Ме фаќа што мрза, што страв од зградава на Телеком. Пред се бидејќи нема многу шанси да се види убаво од сите агли. Имам неколку добри фотки од добри агли, ама ќе видиме дали се доволни.
Дај окуражете ме малце ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
||
Фала ви и на двајцата за поканата, меѓутоа за жал сега морам да одбијам. Конечно дојдов на малку подолго во Битола после толку месеци, не е фер да им си одам одма. Многу ја ценам поканата (да не испадни покана чекав за да дојдам, ако сум можел досега сам ќе сум се јавел без покана ![]() ![]() ![]() Убаво да си поминете, и ме интересира колку регрути ќе спреми алекс ![]()
Мене ми е попрегледно вака, макар што и на Алекс методот е добар. Само тој така не става thumbnail, и ги качува во SketchUp формат, додека јас ги качувам во Google Earth формат. И вистина 46&2, не ни покажа ништо од зградата освен кровот ![]() Edited by гитардемон - 09-Jul-2010 at 14:53 |
|||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Оти бе? Супер е! Штом никој не ја има видено целата зграда, кој може да ти каже дека е грешна? ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() @гитардемон
Па ставена е во Warehouse уште од вчера и би требало да излезе ако пишеш Виртуелна Македонија или Скопје. Ама еве ќе ви олеснам
тука можете да го симнете моделот. Не знаев како да го крстам и што да напишам во инфото за него ама се снајдов некако. Малку намалив полигони плус има некои грешки во текстурирањето во оградата и во излозите ама тоа е. Немав подобра слика.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Изгледа дека и ја нема да можам да дојдам на собир (колку што сфатив утре е во 18 00 или грешка сум) а баш сакав да ве запознам сите. |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Да не мислиш на оваа што веќе ја завршив? Јас мислам на главната зграда што гледа накај плоштад (сеуште, пред да му лупнат 2014ка пред неа)... Луѓе, не разбрав сега, колку ќе дојдете, и ако доаѓаат луѓе што не сакаат да моделираат, туку само на средба, да не правиме предавање ![]() Edited by alexgizh - 09-Jul-2010 at 15:11 |
|||
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |