![]() |
![]() |
![]() |
Спортски комплекс „Јане Сандански“ |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 27> |
Author | |
I.M. ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Jan-2014 Online Status: Offline Posts: 60 |
![]() ![]() |
Ок е салава,што мора за се нешто да напнете.Можело подобро,да секогаш може.До вчера у гаража играа екипиве. Сега очекувам и Минчо да вложи во нова сала,ја сум за Металург
![]() |
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
E pa ajde Skopjani cestito nova sala. Toa se vika "najdele pa zajdele". Mislam na negativnite kritiki za salata, koi do nekade gi opravduvam. Ne znam, ne sum ekspert vo proektiranje i gradenje sali, no imam vpecatok deka vakvite modeli vo Makedonija se maksimum. Kako i da e dobivte uste edna nova sala za razlika so ostanatiot del od Makedonija, kade salite generalno skapuvaat (tamu kade gi ima), a nikoj nema aber za gradenje na novi. Posleden pat (ako dobro pametam) nadvor od Skopje sali se izgradija pred 15-16 godini vo Ohrid i Kavadarci, drugite sali generalno skapuvaat, sto od starost, sto od neodrzuvanje.... Edited by Denko - 28-Aug-2014 at 16:20 |
|
![]() |
|
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
Салата е баш како рекоа и другиве членови, просечна во секој поглед. Не сум воодушевен воопшто, но ајде сепак нова си е нова, иако за сала градена сега не е ништо посебно. Навистина не знам откаде ги ископаа тие дополнителни 1.500 места, зашто јас искрено не ги гледам. Сега очигледно Скопје доби две вакви средни сали, така што фали уште една голема, баш Арена некоја. Изградивме стадион за копуци кои ни во клубови, а камоли за во репрезентација знаат да играат, додека за ракометари и кошаркари, кои барем се пласираат на првенства, немаме добри услови. Се согласувам со Денко, фалат сали и во другите градови, односно не мора нови, може да се обноват барем.
П.С. Во македонски јазик имињата се предаваат на кирилица, нема тука оригинали, ваму-таму, во пасош како му било. Ама кога цела екипа ти се странци, очигледно така ќе биде. |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
сеуште не знам што да мислам за салава, истовремено е и огромно разочарување и пријатно освежување за мене
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Мислам дека за салата и нејзината фукционалност најдобро ќе судиме кога на некој ќе му појде од рака да присуствува на некоја утакмица во полна сала. Мене сега за сега шо вика забеган ми е освежување но не сум разочаран напротив. Она што вака од фотографиите ми е нејасно е ВИП делот кој се наоѓа под трибините. Не сум некој стручњак за сали но знам дека особено на стадионите се во горниот дел на трибините. Ова за мене е доста ново решение кое не обезбедва добра прегледност. Од друга страна можеби тоа и не се ВИП соби туку простории со некаква сосема друга функција.
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
Тешко дека ќе дочекаме такво нешто во близина, не поради Минчо, туку општо бидејќи од таа страна на Вардарот не се градат спортски објекти од ваков тип. А ако добро помнам, пред неколку години, општина Гази Баба донесе нов ДУП со кој веднаш до сегашната спортска сала во Автокоманда, треба да се изгради катна гаража, од која засега ништо не биднало, кога и да поминам покрај Автокоманда, тревникот е останат нечепнат. Изградба на спортска сала од ваков тип во Автокоманда ќе бара промена на ДУП - от, како и продажба на земјиштето од општината на Металург, или заедничко партнерство, слично како ова во Аеродром за спортскиот комплекс Јане Сандански. А инаку локацијата е повеќе од идеална, веднаш до нејзе е трговскиот центар Автокоманда, спроти нејзе основно училиште, а веднаш до трговскиот центар се градинките и некој деловен простор кој зјаеше празен и опустошен во текот на 1990-те години, а и денес не е целосно искористен. Речиси сите градски автобуси, и приватни и на ЈСП Скопје поминуваат и застануваат кај трговскиот центар. Фриго Шоб, чија што продавница сега е во белата зграда наспроти трговскиот центар, на дебело ќе профитираат доколку нивните производи се искористат за потребите на електричната, водоводната и канализациската инсталација во потенцијалната нова спортска сала во Автокоманда. ![]() А ако на Минчо воопшто му текне да гради спортска сала онаму на Гази Баба каде што сега се наоѓа фудбалското игралиште на Металург, тоа ќе биде првокласно промашување. Но да се симнеме на земја - Минчо не е Самсоненко, не верувам дека е заинтересиран за инвестиција од ваков тип. Edited by Dexter26 - 28-Aug-2014 at 23:37 |
|
![]() |
|
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
Подобро речено, здравје. ![]() На иста должина сме. Edited by Teglarot - 28-Aug-2014 at 23:36 |
|
![]() |
|
Lerin ![]() Groupie ![]() Joined: 07-Feb-2014 Online Status: Offline Posts: 95 |
![]() ![]() |
Ако се гледа од страна дека МЗТ и рк вардар добија нова сала што во секој случај е подобра и помодерна од Кале или оригиналниот Јане Сандански е добро,ама ако се гледа објективно салава не е ништо посебно.
Дури и сум разочаран од просечноста. Можеби најдобриот дел од ова е што се доби хотел Русија,па да се престрашат што се вика малку рускиве туристи,и да ги гледаме почесто низ Скопјево. Се на се не сум импресиониран,Скопје сеуште не доби сала со нормален капацитет за главен град на држава. Сега е на ред Металург,тие повеќе заслужуваат модерна сала ама,јбг политика је курва. Edited by Lerin - 30-Aug-2014 at 07:16 |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Јас незнам во што е проблемот со салата на Маталург и зошто тука би имало политика. Самосоненко спреми „кеш„ затоа ги доби сите услови. Незнам зошто државата би ја градила салата на Металург. Ако е Минчо спремен да финансира сала сигурно би добил подршка и од државата и од општината, но да се очекува државата комплетно да финансира сала за приватен клуб мислам дека не е коректно.
|
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Да се очекува од некој кој не сака да даде пари за индустриски филтри на две печки, дека ќе даде пари за спортска сала, е апсурдно.
|
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
Еве уште некои слики од сајтот од ВИП собите..
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() премногу изгубен простор за џабе |
|
|
|
![]() |
|
one1 ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 13-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 416 |
![]() ![]() |
Што ќе прави газда Сергеј ќе седи во ВИП просторов и ќе гледа директно во стубовите? Мислам логика немаат овие соби. Се знае како се гради арена. Со земање на светски искуства. Ако веќе сакал можел над трибините да постави ваква соба барем да има прегледност како што е на добар дел од модерните стадиони за фудбал. Логика нула.
|
|
![]() |
|
zokidac ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Aug-2009 Location: MKD Online Status: Offline Posts: 13 |
![]() ![]() |
Decki izvinete shto ne pishuvam kirilica bidejki nema makedonska podrshka telefonov. Sobive kako shto gi narekuvate se t.n. Hospitality area, se sluzi hrana i pijaloci pred natprevar, za vreme na poluvremeto i odreden period po natprevarot. Sobive ne se nameneti za da od niv direktno se sledi natprevar. Na svetskoto vo Brazil na arenata Pernambuco imase pogolemi "sobi" , hospitality area kade shto gostite koi kupile karti so hospitality benefits se upatuvaa za da dobijat besplatni zakuski i pijaloci, a ne za da od tamu direktno sledat natprevar. Zad staklana ne se dolovuva atmosferata :-).
Edited by zokidac - 03-Sep-2014 at 20:06 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
На кого да кажеш.Што очекуваш од некој кој не стапнал во сала/стадион да ти раскажува како ова не чинело.Вакви VIP кабини или hospitality area(не го знаев точниот израз) има и на нашиот стадион.Ова не е ништо ново кај нас.Реал Мадрид од ова инкасира по неколку милиони годишно.Неможеш да се потпреш само на влезниците од натпреварите.
Можеби во оваа сала ги има премногу и требало само на едната страна да бидат, но убаво е да се разбие монотонијата околу правилата на градењето на салите во Македонија. |
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Me интересира каков е тој телефон што нема кирилична подршка? Јас на мојот што не е андроид, туку е јава, имам и кирилица (наша и бугарска)и грчко писмо, а на Siemens AX72 имав и хебрејско и арапско писмо. |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
zokidac ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Aug-2009 Location: MKD Online Status: Offline Posts: 13 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
само забораваш да напоменеш дека теренот на стадионов во бразил е голем колку нашава сала
![]() се зезам, го имам видено тој концепт, го има на фудбалски стадиони со терасести трибини, ама просторот потрошен на тоа е преголем, а салава нема ни од далеку таков ексклузивен карактер тука, морам да изјаснам и дека мој личен вкус е тоа да не ми се допаѓаат трибини кои се отсечени од теренот, особено во сали со волку мал капацитет, каде трибините имаат по десет реда... не ми е воопшто атрактивно за око |
|
|
|
![]() |
|
one1 ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 13-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 416 |
![]() ![]() |
Лично сум бил на неколку стадиони низ Европа и џабе ти е муабетов а веројатно немаш излезено подалеку од Драчево. Дека е промашена работа нема збор. Со сателитски седишта место овие бункери ќе собираше салата исто колку БТ. Ќе се види кнапот кога нема да има место за народот, откако навивачине ќе земаат повеќе од пола сала. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 27> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |