build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Спортски комплекс „Јане Сандански“

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1617181920 27>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
I.M. View Drop Down
Groupie
Groupie

Online Status: Offline
  Quote I.M. Quote  Post ReplyReply #341 Posted: 28-Aug-2014 at 12:33
Ок е салава,што мора за се нешто да напнете.Можело подобро,да секогаш може.До вчера у гаража играа екипиве. Сега очекувам и Минчо да вложи во нова сала,ја сум за Металург LOL
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #342 Posted: 28-Aug-2014 at 13:18
Originally posted by phenomenon

Од каде српска латиница на шкафчињата во соблекувалните?
Нели нема повеќе š,č и ć?
Prvo, licnite imanja se pisuvaat vo originalna verzija, kako sto e vo pasosot/licnata larta, taka e sekade, a vtoro kako i se drugo vo Makedonija pa taka i latinicata se koristi kako ke im tekne, ednas taka, drug pat onaka... Inaku promenata na srpsko-hrvatskata latinica so angliskata e nevidena glupost, no ajde da ne zabeguvame vo drugi temi...

E pa ajde Skopjani cestito nova sala. Toa se vika "najdele pa zajdele". Mislam na negativnite kritiki za salata, koi do nekade gi opravduvam. Ne znam, ne sum ekspert vo proektiranje i gradenje sali, no imam vpecatok deka vakvite modeli vo Makedonija se maksimum. Kako i da e dobivte uste edna nova sala za razlika so ostanatiot del od Makedonija, kade salite generalno skapuvaat (tamu kade gi ima), a nikoj nema aber za gradenje na novi. Posleden pat (ako dobro pametam) nadvor od Skopje sali se izgradija pred 15-16 godini vo Ohrid i Kavadarci, drugite sali generalno skapuvaat, sto od starost, sto od neodrzuvanje....

Edited by Denko - 28-Aug-2014 at 16:20
Back to Top
ehrlich View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote ehrlich Quote  Post ReplyReply #343 Posted: 28-Aug-2014 at 16:43
Салата е баш како рекоа и другиве членови, просечна во секој поглед. Не сум воодушевен воопшто, но ајде сепак нова си е нова, иако за сала градена сега не е ништо посебно. Навистина не знам откаде ги ископаа тие дополнителни 1.500 места, зашто јас искрено не ги гледам. Сега очигледно Скопје доби две вакви средни сали, така што фали уште една голема, баш Арена некоја. Изградивме стадион за копуци кои ни во клубови, а камоли за во репрезентација знаат да играат, додека за ракометари и кошаркари, кои барем се пласираат на првенства, немаме добри услови. Се согласувам со Денко, фалат сали и во другите градови, односно не мора нови, може да се обноват барем.

П.С. Во македонски јазик имињата се предаваат на кирилица, нема тука оригинали, ваму-таму, во пасош како му било. Ама кога цела екипа ти се странци, очигледно така ќе биде.
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #344 Posted: 28-Aug-2014 at 17:26
сеуште не знам што да мислам за салава, истовремено е и огромно разочарување и пријатно освежување за мене
Architects create dreams...politicians create nightmares
Back to Top
kultuzin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote kultuzin Quote  Post ReplyReply #345 Posted: 28-Aug-2014 at 18:54
Мислам дека за салата и нејзината фукционалност најдобро ќе судиме кога на некој ќе му појде од рака да присуствува на некоја утакмица во полна сала. Мене сега за сега шо вика забеган ми е освежување но не сум разочаран напротив. Она што вака од фотографиите ми е нејасно е ВИП делот кој се наоѓа под трибините. Не сум некој стручњак за сали но знам дека особено на стадионите се во горниот дел на трибините. Ова за мене е доста ново решение кое не обезбедва добра прегледност. Од друга страна можеби тоа и не се ВИП соби туку простории со некаква сосема друга функција.
Back to Top
Dexter26 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dexter26 Quote  Post ReplyReply #346 Posted: 28-Aug-2014 at 23:26
Originally posted by I.M.

Ок е салава,што мора за се нешто да напнете.Можело подобро,да секогаш може.До вчера у гаража играа екипиве. Сега очекувам и Минчо да вложи во нова сала,ја сум за Металург LOL

Тешко дека ќе дочекаме такво нешто во близина, не поради Минчо, туку општо бидејќи од таа страна на Вардарот не се градат спортски објекти од ваков тип.

А ако добро помнам, пред неколку години, општина Гази Баба донесе нов ДУП со кој веднаш до сегашната спортска сала во Автокоманда, треба да се изгради катна гаража, од која засега ништо не биднало, кога и да поминам покрај Автокоманда, тревникот е останат нечепнат.

Изградба на спортска сала од ваков тип во Автокоманда ќе бара промена на ДУП - от, како и продажба на земјиштето од општината на Металург, или заедничко партнерство, слично како ова во Аеродром за спортскиот комплекс Јане Сандански.

А инаку локацијата е повеќе од идеална, веднаш до нејзе е трговскиот центар Автокоманда, спроти нејзе основно училиште, а веднаш до трговскиот центар се градинките и некој деловен простор кој зјаеше празен и опустошен во текот на 1990-те години, а и денес не е целосно искористен. Речиси сите градски автобуси, и приватни и на ЈСП Скопје поминуваат и застануваат кај трговскиот центар.

Фриго Шоб, чија што продавница сега е во белата зграда наспроти трговскиот центар, на дебело ќе профитираат доколку нивните производи се искористат за потребите на електричната, водоводната и канализациската инсталација во потенцијалната нова спортска сала во Автокоманда. Big%20smile

А ако на Минчо воопшто му текне да гради спортска сала онаму на Гази Баба каде што сега се наоѓа фудбалското игралиште на Металург, тоа ќе биде првокласно промашување.

Но да се симнеме на земја - Минчо не е Самсоненко, не верувам дека е заинтересиран за инвестиција од ваков тип.

Edited by Dexter26 - 28-Aug-2014 at 23:37
Back to Top
Teglarot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Teglarot Quote  Post ReplyReply #347 Posted: 28-Aug-2014 at 23:35
Originally posted by zabegan

сеуште не знам што да мислам за салава, истовремено е и огромно разочарување и пријатно освежување за мене

Подобро речено, здравје.
На иста должина сме.

Edited by Teglarot - 28-Aug-2014 at 23:36
Back to Top
Lerin View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Lerin Quote  Post ReplyReply #348 Posted: 30-Aug-2014 at 07:15
Ако се гледа од страна дека МЗТ и рк вардар добија нова сала што во секој случај е подобра и помодерна од Кале или оригиналниот Јане Сандански е добро,ама ако се гледа објективно салава не е ништо посебно.

Дури и сум разочаран од просечноста. Можеби најдобриот дел од ова е што се доби хотел Русија,па да се престрашат што се вика малку рускиве туристи,и да ги гледаме почесто низ Скопјево.

Се на се не сум импресиониран,Скопје сеуште не доби сала со нормален капацитет за главен град на држава. Сега е на ред Металург,тие повеќе заслужуваат модерна сала ама,јбг политика је курва.

Edited by Lerin - 30-Aug-2014 at 07:16
Back to Top
kultuzin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote kultuzin Quote  Post ReplyReply #349 Posted: 30-Aug-2014 at 08:46
Јас незнам во што е проблемот со салата на Маталург и зошто тука би имало политика. Самосоненко спреми „кеш„ затоа ги доби сите услови. Незнам зошто државата би ја градила салата на Металург. Ако е Минчо спремен да финансира сала сигурно би добил подршка и од државата и од општината, но да се очекува државата комплетно да финансира сала за приватен клуб мислам дека не е коректно.
Back to Top
phenomenon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote phenomenon Quote  Post ReplyReply #350 Posted: 30-Aug-2014 at 09:36
Да се очекува од некој кој не сака да даде пари за индустриски филтри на две печки, дека ќе даде пари за спортска сала, е апсурдно.
開始されていないだけの戦いが失われ、
Back to Top
jyvation View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote jyvation Quote  Post ReplyReply #351 Posted: 02-Sep-2014 at 20:26
Back to Top
jyvation View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote jyvation Quote  Post ReplyReply #352 Posted: 02-Sep-2014 at 20:30
Еве уште некои слики од сајтот од ВИП собите..

Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #353 Posted: 02-Sep-2014 at 22:04
Previous
премногу изгубен простор за џабе
Back to Top
one1 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote one1 Quote  Post ReplyReply #354 Posted: 02-Sep-2014 at 22:32
Што ќе прави газда Сергеј ќе седи во ВИП просторов и ќе гледа директно во стубовите? Мислам логика немаат овие соби. Се знае како се гради арена. Со земање на светски искуства. Ако веќе сакал можел над трибините да постави ваква соба барем да има прегледност како што е на добар дел од модерните стадиони за фудбал. Логика нула.
Back to Top
zokidac View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote zokidac Quote  Post ReplyReply #355 Posted: 03-Sep-2014 at 08:40
Decki izvinete shto ne pishuvam kirilica bidejki nema makedonska podrshka telefonov. Sobive kako shto gi narekuvate se t.n. Hospitality area, se sluzi hrana i pijaloci pred natprevar, za vreme na poluvremeto i odreden period po natprevarot. Sobive ne se nameneti za da od niv direktno se sledi natprevar. Na svetskoto vo Brazil na arenata Pernambuco imase pogolemi "sobi" , hospitality area kade shto gostite koi kupile karti so hospitality benefits se upatuvaa za da dobijat besplatni zakuski i pijaloci, a ne za da od tamu direktno sledat natprevar. Zad staklana ne se dolovuva atmosferata :-).

Edited by zokidac - 03-Sep-2014 at 20:06
Back to Top
jyvation View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote jyvation Quote  Post ReplyReply #356 Posted: 03-Sep-2014 at 09:41
На кого да кажеш.Што очекуваш од некој кој не стапнал во сала/стадион да ти раскажува како ова не чинело.Вакви VIP кабини или hospitality area(не го знаев точниот израз) има и на нашиот стадион.Ова не е ништо ново кај нас.Реал Мадрид од ова инкасира по неколку милиони годишно.Неможеш да се потпреш само на влезниците од натпреварите.
Можеби во оваа сала ги има премногу и требало само на едната страна да бидат, но убаво е да се разбие монотонијата околу правилата на градењето на салите во Македонија.
Back to Top
phenomenon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote phenomenon Quote  Post ReplyReply #357 Posted: 03-Sep-2014 at 10:15
Originally posted by zokidac

Decki izvinete shto ne pishuvam kirilica bidejki nema makedonska podrshka telefonov. Sobive kako shto gi narekuvate se t.n. Hospitality area, se sluzi hrana i pijaloci pred natprevar, za vreme na poluvremeto i odreden period po natprevarot. Sobive ne se nameneti za da od niv direktno se sledi natprevar. Na svetskoto vo Brazil na arenata Pernambuco imase pogolemi "sobi" , hospitality area kade shto gostite odea za zakuski i pijalok, a ne za da od tamu direktno sledat natprevar. Zad staklana ne se dolovuva atmosferata :-)

Me интересира каков е тој телефон што нема кирилична подршка? Јас на мојот што не е андроид, туку е јава, имам и кирилица (наша и бугарска)и грчко писмо, а на Siemens AX72 имав и хебрејско и арапско писмо.
開始されていないだけの戦いが失われ、
Back to Top
zokidac View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote zokidac Quote  Post ReplyReply #358 Posted: 03-Sep-2014 at 19:54
Blackberry z30

Itaipava Arena Pernambuco - Recife

Hospitality area "C"

Edited by zokidac - 03-Sep-2014 at 22:56
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #359 Posted: 03-Sep-2014 at 21:54
само забораваш да напоменеш дека теренот на стадионов во бразил е голем колку нашава сала LOL
се зезам, го имам видено тој концепт, го има на фудбалски стадиони со терасести трибини, ама просторот потрошен на тоа е преголем, а салава нема ни од далеку таков ексклузивен карактер

тука, морам да изјаснам и дека мој личен вкус е тоа да не ми се допаѓаат трибини кои се отсечени од теренот, особено во сали со волку мал капацитет, каде трибините имаат по десет реда... не ми е воопшто атрактивно за око
Back to Top
one1 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote one1 Quote  Post ReplyReply #360 Posted: 03-Sep-2014 at 23:01
Originally posted by jyvation

На кого да кажеш.Што очекуваш од некој кој не стапнал во сала/стадион да ти раскажува како ова не чинело.Вакви VIP кабини или hospitality area(не го знаев точниот израз) има и на нашиот стадион.Ова не е ништо ново кај нас.Реал Мадрид од ова инкасира по неколку милиони годишно.Неможеш да се потпреш само на влезниците од натпреварите.
Можеби во оваа сала ги има премногу и требало само на едната страна да бидат, но убаво е да се разбие монотонијата околу правилата на градењето на салите во Македонија.

Лично сум бил на неколку стадиони низ Европа и џабе ти е муабетов а веројатно немаш излезено подалеку од Драчево. Дека е промашена работа нема збор. Со сателитски седишта место овие бункери ќе собираше салата исто колку БТ. Ќе се види кнапот кога нема да има место за народот, откако навивачине ќе земаат повеќе од пола сала.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1617181920 27>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.301 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.