![]() |
![]() |
![]() |
Спортска сала Аеродром |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 5> |
Author | ||||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|||
You need some work too dude ![]() |
||||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
@ Plugger
Забелешката на Fossil е на место. Парцелата (во пакет со обврска да биде изградена спортска сала) ја купи фирмата „Манд Интернационал“ на Петар Наумовски. Прочитај ја веста во пост #14 |
||||
![]() |
||||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
|||
Clover, Pece Naumoski go kupi mestoto kaj sto ke se gradi Akva Parkot, nisto ne bese spomnato za Salata. Pred nekoj den pravev muabet so Arhitektot na Salata i mi rece deka investitorot e drzaven a ne privaten pa sea ne znam valjda on znae poveke od nas. |
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
Plugger, ако вообичаено го читаш само последниот коментар пред да реплицираш, дај барем сега кога точно ти ја посочив веста, прочитај ја (се разбира цела, не само насловот)
![]() ![]() Ако архитектот знае нешто повеќе, нека се приклучи тука и нека сподели, ама последна вест која дојде од надлежните беше таа дека фирмата на Пеце го купила земјиштето. Евентуално ако збркале нешто во соопштенијата, ама тоа е слабо веројатна претпоставка. |
||||
![]() |
||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||
Конкурсниот труд на SCARS Studio
01. ![]() 02. ![]() 03. ![]() 04. ![]() 05. ![]() 06. ![]() 07. ![]() 08. ![]() Малку ќе треба скролање. |
||||
![]() |
||||
nouseforname ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16-Dec-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 156 |
![]() ![]() |
|||
fala bogu pocnaa nekoj contemporary stil da se vrti niz skopjevo!
|
||||
![]() |
||||
vlatko.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|||
Мислам дека тешко ќе се оствари за брзо време.
Ако беше во барок или класицизам сигурно ќе никнеше за кратко време ![]() Што се однесува до концептот ми се допаѓа, но смеам дека треба да има нешто поголем капацитет и секако да ги задоволува стандардите на EHF и FIBA europe - да може да биде алтернатива на Борис Трајковски за меѓународни натпревари и здравје можеби некое европско или светско првенство ... Edited by vlatko.mk - 30-Aug-2011 at 17:26 |
||||
![]() |
||||
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|||
Јас мислам дека ние во Македонија сме многу збунети.
Сакаме едноставност и функционалност како скандинавците т.е. северњаците а секогаш повеќе се палиме на накитени работи како јужнаците... Навистина не знаеме што сакаме. ![]() Треба некој свој стил да си развиеме бидејки вака ќе сме секогаш распнати и разделени на контрадикторни стилови. Ако продолжиме вака градовите ќе ни станат турлитава. ![]() Не зборувам само за јавните објекти, зборувам и за приватните... ...Мислам дека треба да се отвори тема (на соодветно место) за тоа какви стилови се преферирани во Македонија. Не дискусија за нео-класицизам, модернизам, поп-комунизам и современа архитектура, туку за културолошкото и психолошкото размислување на Македонецот како дел од една колективна заедница. (во однос на архитектурата се разбира) Каков ни е културниот развој низ вековите и како истата таа култура влијае врз архитектурата? Што сакаме? Што не сакаме? Контрадикторности? Како сето тоа влијае на стилот? Како сето тоа влијае на формата? Како сето тоа влијае на функционалноста? Дали градовите ги гледаме како збир на посебни објекти или на објекти кои се надополнуваат едни со други. итн... |
||||
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
||||
![]() |
||||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|||
Проектов ми се свиќа, супер е, футуристички. Но што со старата сала?
Јас би ја реновирал од корен и за многу помалку пари и време би била топ. Како и да е, ако нешто се гради јас сум за. |
||||
![]() |
||||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|||
Според неофицијални инфорамции, салава деновиве треба да биде вметната во ДУП, за тоа треба да гласа советот на следната седница, така да можно е за месец дена Општина Аеродром и Агенцијата за млади и спорт да го означат почетокот на изградбата. Инфото исто така вели дека ќе има капацитет од 4000.
|
||||
![]() |
||||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|||
И јас прочитав и ми падна чудно. Нели Пеце требаше да ја гради салава, што се десило? еве го извадокот:
Edited by FoSsiL - 31-Aug-2011 at 17:34 |
||||
Македонија - Земја на чудата!
|
||||
![]() |
||||
Дарко ![]() Newbie ![]() Joined: 12-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
супер е....ај се надевам ќе ја прекинеме клетвата и конечно ќе земеме титула
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
http://aerodrom.gov.mk/tl_files/za%20opstina/generalni%20podatoci/urbanistichki%20planovi/JaneSandanskiUEG.jpg |
||||
![]() |
||||
KraliMarko ![]() Newbiе ![]() Joined: 17-May-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Аеродром и МЗТ заслужуваат поголема и поубава сала, мило ми е ако се изгради за брзо!
|
||||
![]() |
||||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|||
Имам јас една замерка за проектов, ако испадне така стаклениот дел јас не би купил карта =)))
|
||||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||||
![]() |
||||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|||
Точно и мене ми падна чудно, значи вметната е, но тој дуп сеуште не е изгласан. (ако и ова е веродостојно) |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Донесен е, инаку не можат да ги продаваат парцелите на таков начин. Еве меѓудругото што содржат огласите на министерството кога продаваат парцела таму:
|
||||
![]() |
||||
kara ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
што се случува со фотките од салата.....
Зашто ги нема (не можеме да ги гледаме) ????? |
||||
@LEK$
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
![]() Претпоставувам прашуваш за материјалите од конкурсниот труд на „СКАрС“. Еве ги: 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() Edited by Cloverstack - 07-Jan-2012 at 01:03 |
||||
![]() |
||||
kara ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Токму за нив прашав....
Ти благодарам... ![]() |
||||
@LEK$
|
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 5> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |