![]() |
![]() |
![]() |
Hotel Ibis Skopje |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 5> |
Author | ||
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
|
Не се чини туку со сигурност нема да биде ,според ова што го гледам се спрема нова плоча и столбови нагоре откако ќе се направи плочата (столбовите може да бидат за самиот покрив што значи дека ќе има мин +1 кат)
|
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
koga imalo kaj nas urbanizam, pa zosto bi imalo i vo slucajov
|
||
![]() |
||
marko.kostoff ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 104 |
![]() ![]() |
|
![]() Edited by marko.kostoff - 29-Jan-2014 at 19:54 |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
|
Немам OCD ама од такт ме вади кога ќе видам вака „разштркани“ згради... само... ЗОШТО?!
|
||
Traveling.
|
||
![]() |
||
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
|
Одговорот е : КРИМИНАЛ и само криминал. |
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
mislam krovceno ko go vidov jasno mi e sto ke dobieme
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
marko.kostoff ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 104 |
![]() ![]() |
|
![]() Edited by marko.kostoff - 29-Jan-2014 at 19:59 |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Ни господ не знае што ќе излезе од оваа зграда.
|
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Еден Дечко ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2013 Online Status: Offline Posts: 277 |
![]() ![]() |
|
Come on over ghetto baby, излезе работава.
|
||
![]() |
||
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
|
Господ не знае, али затоа Аларова и Тодоровиќ многу добро знаат ![]() |
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
Како што паметам јас(а мислам дека добро паметам),катноста со нумеро 8 ја донесе Грчев кога беше градоначалник
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Да де, и Бранко беше крив... Знам ![]() Шала на страна, Аларова, верувај, сепак знае најдобро. |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Грешка си. Максималната висина на објектите во Мал Ринг според планот на Грчев беше 22,5 метри, а беше логично произлезена од висината што ја диктираа веќе постоечките објекти околу плоштадот. Впрочем ова со максималната висина може наједноставно да се потврди со фактот дека од сите објекти што беа изградени според тој ДУП чиј автор беше Грчев, ниту еден не е ниту приближно висок како овие што се градат сега. Максималната дозволена висина на неколку (3-4) објекти порасна до 29 метри на почетокот на 2008 година, а потоа со уште едни измени на ДУП-от кон крајот на таа година, дозволената висина од 29 метри ја применија на уште цел куп објекти (речиси сите неизградени маркици, а исто така и на дел од веќе постоечките пониски објекти). Значи обете измени се во вториот мандат на Аларова. Што се однесува до самиов хотел, според архивата на ДУП-ови која ја имам, прв пат е означена маркичка за градба во декември 2010 (и тоа со висина од 28,4 метри), значи во мандатот на Тодоровиќ. Патем, за уште појасна ситуација, еве еден цитат од Грчев во врска со висините на објектите во стариот ДУП чиј автор е тој:
Edited by Cloverstack - 01-Jan-2014 at 19:07 |
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
Јас искрено ќе си кажам поошто мислам и дека сум таков човек-Грчев не ми се бендисува воопшто како личност,и вероватно има можности кај мене во разумот да му се лепат негативини работи кои не се негови.
Иначе во последно време се развиени многу добри методи `за заработка` на функционерите,така да старите методи како-јас ќе ти уцртам маркица,ти ќе ми дадиш процент` се детска игра во споредба со новите методи.Но за вакви работи се разбира неможам да пишувам на интернет,а многу знам,ако се сретниме некогаш ќе си поприкажиме уз пиво |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Edited by marko.kostoff - 29-Jan-2014 at 20:01 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Od protivpožaren aspekt kaj nas se zabraneti konstrukcii od metal,za objekti kade prestojuvaat lugje. Porano edinsven isklučok beše hotel Dončo vo Ohrid koj e dobil dozvolata na somnitelen način
|
||
![]() |
||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
|
Мене ми изгледа како рамка за реклама
|
||
build.mk, гради форумска историја
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
moe mislenje e da se dobie ubava ramna fasada so skrieno potkrovje. a iskreno nashive potkrovja se tolku grdi da ja unistuvaat celata zgrada. taka da podobro vaka
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 5> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |