![]() |
![]() |
![]() |
Јавно обвинителство и Финансиска полиција |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 18> |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Лупо не е работата дали смее или не смее да конкурира. Работата е дали техничките параметри ќе одговараат. Одредена маркица со тој облик, висина, опшружување и слично. Може би авторот би пробал некогаш да го модификува и да го поднесе на друг конкурс за некој нареден објект. На пример еве една маркица кружна има вцртано на кеј до Царина, можно е таму доколку сака да го прилагоди и поднесе.
|
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
А победното решение не се знае во точност или е тоа од клипот?
|
|
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
Почна изградбата на зградата на Јавното обвинителство и Управата за финансиска полиција
Јавното обвинителство и Управата за финансиска полиција ќе добијат своја зграда. Изградбата на објектот почна денеска, а ја означиja премиерот Никола Груевски и министерот за правда Михајло Маневски. Лоцирана е на кејот на Вардар во комплексот на државни органи. Објектот ќе биде со површина од 9.620 метри квадратни, ќе има кружна форма. Изградбата треба да заврши за 12 месеци. Средставата за реализација на овој проект ги обезбеди Владата во висина од 813 милиони денари. Според премиерот Никола Груевски, со изградбата на оваа зграда ќе се реши еден долгогодишен просторен проблем на овие државни органи, а воедно се постапува и по бројните меѓународни препораки кои укажуваат дека не е добро јавното обвинителство и судовите да бидат сместени во исти згради како што е состојбата кај нас, туку треба да бидат одвоени. Министeрот Маневски потенцира дека прв пат во Македонија се гради посебен објект за јавното обвинителство и оти заедно со веќе почнатата изградба на другите објекти за судството за една година се обезбедуваат 18.500 метри квадаратни простор. Тој рече дека со новата зграда ќе се создаде можност за прифаќање на новите услови од новиот закон за кривична постапка и додаде дека ниту една Влада не посветила толку грижа и средства за да обезбеди услови за работа во правосудниот систем. Јавниот обвинител Љупчо Шврговски се заблагодари на Владата што вложи напори да се почне со градба во услови на светска економска криза. Одговорноста за реализација на проектот е доверена на Службата за општи и заеднички работи на Владата на Република Македонија. Според директорот Васе Доневски тие ќе настојуваат тој да се заврши според предвидената динамика. http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/pochna-izgradbata-na-zgradata-na-javnoto-obvinitelstvo-i-upravata-za-finansiska-p Edited by leonid23 - 11-Oct-2010 at 15:33 |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
А освен позади Грујо има ли некаде да се види рендер од зградава?
|
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
Па мора да има ...
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() ![]() МИА фото. |
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
samo bojava na mermerov ( ako bide mermer ) da se pogodi so bojata na Ustaven...
|
|
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
еххх , па сигурно нема да биде исто како на постерот ,
|
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
mavzolej !
|
|
![]() |
|
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
Гледајте го видеово ! ке ви ја смени перцепцијата за Скопје 2014
![]() Edited by blejdsk - 12-Oct-2010 at 01:02 |
|
![]() |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
se nadevav deka barem od ovie 2 objekti ke ne postedea. podobro crkvata da ja pocnea nego ova... se molam deka nekako ke se prekine ova ludilo
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Skopje odi so ovie gradbi sosema vo pogresen pravec!Aj kazete koja zgrada bi izbirale!Ova sega sto se gradi ili taa modernata sto bese(nekolku strani ponazad!)
Dali gi sakaat skopjani vakvi gradbi? Jas kako i mnogu pati sum kazal deka vakvi gradbi se gluposti a najvekje grdotii!Vo ova vreme treba da se gradi nesto moderno a ne da ojme nazat! A vo ovaa gradba mi e najkrivo sto ne se gradi modernata!! A istovremeno se gradi i zidot(znaci MOB nema povekje da se vidi) MOB e sto pati po ubava od ovie antickite!Sekako deka sekoj ima drug vkus, ama toa ne znaci deka toj Vkus sekade ima MESTO ili sekade SE VKLOPUVA vo prostorot! Ova zgrada e edna od NEKOLKU pogreseni gradbi od centarot! |
|
![]() |
|
OKA ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Dec-2009 Location: Yenni Maalе Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
И, сега, на што сме!? Ни се допаѓа новата зграда на ЈО (јавнотообвинителство) и ФП (финансискатаполиција), или не?
И, има ли некој некаков рендер, ама на фасадата да не е премиерот? ![]() Edited by OKA - 13-Oct-2010 at 18:53 |
|
Врзи два поста без СК2014 и освој трет гратис!!!
|
|
![]() |
|
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
Како што (барем на мене) не ми се допаѓаат ни Уставниот суд, ни Музејот, ни тој другиот објект што се гради до овој, Театарот (добро можеби малку ми се допаѓа ![]() така ни ова не ми се свиѓа.. |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Купиштата спам и простотилак ги тргнав, како по правило нивното метастазирање повлече со себе и неколку солидни постови.
Не дека прочитав нешто паметно од противниците на проектот, но со оглед на тоа дека аргументите против овој објект се веќе нашироко напишани во оваа и во темата за СК 2014, ме интересира малку подобра аргументација од бранителите на проектот. Зошто овој проект? Зошто било каков проект на оваа локација? Која е оправданоста кои се аргументите? Хинт... Не се дозовлени одговори од типот декомуњаризација на Скопје, и порано се градело без одобрение на народот, МНТ е санта мраз или Прва Архи Бригада се лезбејки и вештерки. Значи.... кои се аргументите? Edited by pbanks - 13-Oct-2010 at 20:20 |
|
![]() |
|
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
Мене ми се свиѓа, по убава од уставниот суд, некако прво стар- долниот дел, па потоа модерен- горниот дел, вакво нешто не притегнува ногу негативна енергија, лично мислам дека зградата, ако ке испадне како на сликата,ке биде убава, повеке ме интересира какава ке е висината и локацијата во која ке се наоѓа, ако може една слика од гугл....? Вакви згради се прават по европа. Би сакал да е стаклениот дел соумерен со долниот дел па затоа ме интересира висината...
Edited by Makedonij - 14-Oct-2010 at 17:49 |
|
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
|
![]() |
|
ebivetre ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 183 |
![]() ![]() |
Zgradava neodoljivo mi lici na R2D2
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
[offtopic]Мене Космос во Ќерамидница ми личи да еден друг робот, ама не ми текнува како се викаше.
А и во првичните рендери за мост око кога имаше генерични статуи на споменици личеа на C3PO http://i694.photobucket.com/albums/vv307/maja79/odnapredproekt.jpg. [/offtopic] |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Тие личат на оние дрвенине кукли по ОТП. Македониј.... еве координати немам брз нет за да ти пуштам слика.... 41°59'46.90"N 21°26'9.61"E |
|
![]() |
|
damjan4o ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Sep-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 358 |
![]() ![]() |
od denes:
ovaa dupka e ogromna i dopra do mnr sto se gleda na edna slika sto tamu ja postnav
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 18> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |