![]() |
![]() |
![]() |
Гаражни објекти (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1819202122 36> |
Author | ||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Би било добро да се услика табла од градилиштето, ваљда ќе ни се разјаснат некои работи, ако ништо друго добро е да го знаеме барем инвеститорот. Јас ја направив фотката во движење и за жал немав време да вртам околу градилиштето да се уверам дали има или нема табла. |
||
![]() |
||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
|
Едно не ми е јасно,делот што е затворен со прозорци и тоа ли е гаража или некаков деловен-канцелариски простор?
![]() |
||
build.mk, гради форумска историја
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() Деловен простор е. Официјално се работи за 2.500 метри квадратни. |
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
Мене ми личи како затворениот дел да е поголем од делот за паркирање.
А што се однесува на објектот карши Дилајла...тое е иста таква катна каква што е и самата Дилајла. |
||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||
![]() |
||
3Е ![]() Newbiе ![]() Joined: 26-Feb-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Катната гаража кај судска палата е во сопственост на Општина Центар.Делот за паркирање односно катната гаража го стопанисува ЈП Паркинзи на Општина Центар.Инаку јас сум нов член на форумов, по струка сум сообраќаен инженер и би сакал да раменуваме мислења во областа на сообраќајот без разлика дали се работи за стационарен или динамички сообраќај.Доколку ве интересираат подетални информации за катната гаража кај Судска палата слободно прашајте
![]() |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
![]() Добредојде на форумов, и благодариме на информацијата ![]() |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
zdravozivo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2012 Location: Kavadarci Online Status: Offline Posts: 211 |
![]() ![]() |
|
Морав да ви ја покажам катнава гаража во Австралија
http://www.lostateminor.com/2012/08/24/building-in-motion-at-brisbane-airport/ еве и видео од слична фасада (малку лош квалитет) https://www.youtube.com/watch?v=OWIhkvgg6MQ Edited by zdravozivo - 26-Feb-2013 at 23:34 |
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
Катна гаража кај Мепсо од Скопје од SSC
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
martind ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
|
''Продавање и изнајмување на деловен простор''
така пишува на ''Катната гараѓа '' во Капиштец до Беверли Хилс.... ... Се остварија претпоставките дека нема да биде катна гаража. Тоа е тоа што ме нервира, се градат катни гаражи на места каде што воопшто нема потреба (како на пр. онаа до Нова Македонија), а на места каде е и тоа како потребно наместо да се изградат паркинзи и катни гаражи се градат станбени и деловни згради.... |
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Како воопшто е можно од општина Центар да дозволат локацијата за катна гаража да се пренамени во деловен објект? Дали си сигурен околу ова? |
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
kriminal kriminal i samo kriminal
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Сигурно има дел од Катната гаража кој е наменет за деловни простории, тоа не значи дека целата е со таква намена.
|
||
![]() |
||
martind ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
|
Да, има два големи натписи на објектот.... |
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
Катна гаража кај Јужен булевар, спроти управна зграда на Макпетрол(превземено од ССЦ -постирано од Скопје)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Хм..кaj се наоѓа точно катнава, координати нешто ... ?
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
мене ми изгледа малку погоре од надвозникот према Рамстор,ама незнам точно,пошто ова ми е само превземено(копи/пасте)
|
||
![]() |
||
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
|
41.989577,21.43203
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Каков ужасен чир и натрапник во просторот
![]() И колку што е несоодветна локацијата за било каков објект, уште повеќе е несоодветна за катна гаража, така сообраќајно отсечена. Кој ја измислил маркичкава јас би го обесил, заедно со тој урбанист што ставил свој потпис на тоа! 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() |
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
abe koga ke naumat nesto ke go napravat. resija da ja skrijat postata, pa ne im bese dovolno pa sega i nea ke ja barokiziraat. tragedija nevidena. a za funkcijata na markickata da ne zboram. katna garaza pokraj reka?? so vakov ubav pogled i lokacija?
|
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Има некоја новост за која не сум чул? Или си се смешал со објектот на МЕПСО? |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1819202122 36> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |